Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Depilacja - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 14, 15, 16  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Sie 18, 2009 10:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Mnie odrastają po miesiącu dopiero Smile Jest super Smile A po maszynce to już na wieczór mam szczecinkę jak się ręką przejedzie...

Czasem zamiast depilatora używam wosk. Zwłaszcza jak mam króciutkie włoski, a muszę być gładka natychmiast Wink Bo do depilatora to muszą mieć te minimum5 milimetrów długości...Żeby pesety złapały.
masia21

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Sie 19, 2009 7:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Depilatora nie używałam, bo podobno po nim włoski wrastaja...Nadal jednak zostanie chyba przy maszynce, bo do veet-a trzeba mieć długi zarost Smile A na to chyba żadna kobieta nie moze sobie pozwolic. Co do bikini to sie sprawdził Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
zagubiona_ona

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Sie 23, 2009 9:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jaki depilator jest dobry Wink? tyle ich teraz na rynku i sama nie wiem co wybrać,
męczą mnie już maszynki do golenia Sad

no i wosk... domowej roboty czy lepiej do kosmetyczki?

i jak najlepiej golić sobie okolice bikini. najbardziej to drażnią mnie pachy. tam to najszybciej rosną i są grubsze włoski Sad i nigdy nie ogolę ich dokładnie zawsze widać takie małe czarne kropeczki włosów Sad
oszaleć idzie!
faceci mają fajnie Very Happy nie przejmują się swoimi włosami Very Happy

Riverside - Schizophrenic Prayer
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Sie 23, 2009 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do wosku to możesz kupić sobie plastry i wykonać depilację w domu.

Co do depilatora...Zależy jak bardzo wrażliwa jesteś na ból. Jeśli dosyć, to dobrze byłoby zainwestować taki z nasadką chłodzącą albo masującą. Ja osobiście używam Brown silkepil i jestem zadowolona. Aczkolwiek czasem zdarza mu się zerwać włosek przy nasadzie zamiast wyrwać wraz z cebulką...Kwestia odpowiedniego ustawienia do kierunku wzrostu włosa...

Ja depiluję pachy za pomocą wosku. Nie ma kropek, i mam spokój na dłużej Smile To samo z okolicami bikini Smile
zagubiona_ona

PostWysłany: Nie Sie 23, 2009 3:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm a jak golisz pachy za pomocą wosku to jak długo są gładkie ? i czy bardzo boli Wink? pewnei na początku bardzo Wink
a który model silk epil masz? bo jest ich troche;)

i czy ewentualnie jest możliwość dokupienia nakładek? tzn takie do okolic bikini itd?

Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Sie 23, 2009 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie gole, tylko wyrywam włoski...Mam spokój na 4 tygodnie... Co do bólu...Za pierwszym razem myślałam że się zsikam z bólu...Ale potem jak zaczęł odrastać, to były już cieńsze, i mniej bolało...Teraz już prawie w ogóle nie zwracam na ból uwagi. Robię to od 7 lat i sobie chwalę Smile

A co do modelu depilatora Brown Silk epil EverSoft. Skusiłam się bo miał usuwać już 0,5 mm włoski. W praktyce to wygląda tak, ze włosek musi mieć te kilka milimetrów. Inaczej go po prostu zrywa przy powierzchni skóry.

Co do nakładek...Nie wiem szczerze mówiąc bo ich nie potrzebuję... Wink
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Sie 23, 2009 11:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:
Ja depiluję pachy za pomocą wosku.

ja mam plastry...myslisz ze mozna na pachy nakleic? i co nie podrazni mi skory? ;|

Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 12:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie bardziej niż maszynka...Jak masz wątpliwości to kup plastry do skóry wrażliwej...Ja takich używam i nic się nie dzieje Smile Nawet bikini tak depiluję...
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 9:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha ok Razz no nie wiem czy wytrzymam moment zrywania plastra;/ blee... ale moze sproboje Smile

Powrót do góry
zagubiona_ona

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 4:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale w sumie nowicjuszka ma rację Wink
pierwszy raz napewno będzie bolał Very Happy
ale chyba się skuszę Wink
na joemonster oglądałam jakiś filmik właśnie o depilacji woskiem okolic bikini. nawet faceci chodzą na depilację woskiem - tyłeczka Very Happy
jeden pan był odważny - miał gąszcz włosów na brzuchu. ciekawe jak bardzo go bolało Very Happy

a ten Brown Silk epil EverSoft ma 20 pęset... czytałam, że lepsze są te co mają 40 Wink nowsze modele. chyba się skusze.
a pierwsze depilacje zaczne chyba na jesień Very Happy żeby jakoś do wiosny się przyzwyczaić

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 7 z 16