Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Tak. Mnie odrastają po miesiącu dopiero Jest super A po maszynce to już na wieczór mam szczecinkę jak się ręką przejedzie...
Czasem zamiast depilatora używam wosk. Zwłaszcza jak mam króciutkie włoski, a muszę być gładka natychmiast Bo do depilatora to muszą mieć te minimum5 milimetrów długości...Żeby pesety złapały. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
masia21
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2009 7:22 pm Temat postu: |
|
|
Depilatora nie używałam, bo podobno po nim włoski wrastaja...Nadal jednak zostanie chyba przy maszynce, bo do veet-a trzeba mieć długi zarost A na to chyba żadna kobieta nie moze sobie pozwolic. Co do bikini to sie sprawdził |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 9:08 am Temat postu: |
|
|
a jaki depilator jest dobry ? tyle ich teraz na rynku i sama nie wiem co wybrać,
męczą mnie już maszynki do golenia
no i wosk... domowej roboty czy lepiej do kosmetyczki?
i jak najlepiej golić sobie okolice bikini. najbardziej to drażnią mnie pachy. tam to najszybciej rosną i są grubsze włoski i nigdy nie ogolę ich dokładnie zawsze widać takie małe czarne kropeczki włosów
oszaleć idzie!
faceci mają fajnie nie przejmują się swoimi włosami _________________ We collect our phobias
Our sicknesses
Feel so good only when we can complain
Riverside - Schizophrenic Prayer |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 2:15 pm Temat postu: |
|
|
Co do wosku to możesz kupić sobie plastry i wykonać depilację w domu.
Co do depilatora...Zależy jak bardzo wrażliwa jesteś na ból. Jeśli dosyć, to dobrze byłoby zainwestować taki z nasadką chłodzącą albo masującą. Ja osobiście używam Brown silkepil i jestem zadowolona. Aczkolwiek czasem zdarza mu się zerwać włosek przy nasadzie zamiast wyrwać wraz z cebulką...Kwestia odpowiedniego ustawienia do kierunku wzrostu włosa...
Ja depiluję pachy za pomocą wosku. Nie ma kropek, i mam spokój na dłużej To samo z okolicami bikini _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 3:44 pm Temat postu: |
|
|
hm a jak golisz pachy za pomocą wosku to jak długo są gładkie ? i czy bardzo boli ? pewnei na początku bardzo
a który model silk epil masz? bo jest ich troche;)
i czy ewentualnie jest możliwość dokupienia nakładek? tzn takie do okolic bikini itd? _________________ We collect our phobias
Our sicknesses
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 8:56 pm Temat postu: |
|
|
Nie gole, tylko wyrywam włoski...Mam spokój na 4 tygodnie... Co do bólu...Za pierwszym razem myślałam że się zsikam z bólu...Ale potem jak zaczęł odrastać, to były już cieńsze, i mniej bolało...Teraz już prawie w ogóle nie zwracam na ból uwagi. Robię to od 7 lat i sobie chwalę
A co do modelu depilatora Brown Silk epil EverSoft. Skusiłam się bo miał usuwać już 0,5 mm włoski. W praktyce to wygląda tak, ze włosek musi mieć te kilka milimetrów. Inaczej go po prostu zrywa przy powierzchni skóry.
Co do nakładek...Nie wiem szczerze mówiąc bo ich nie potrzebuję... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 11:27 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | Ja depiluję pachy za pomocą wosku. |
ja mam plastry...myslisz ze mozna na pachy nakleic? i co nie podrazni mi skory? ;| _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 12:10 am Temat postu: |
|
|
Nie bardziej niż maszynka...Jak masz wątpliwości to kup plastry do skóry wrażliwej...Ja takich używam i nic się nie dzieje Nawet bikini tak depiluję... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 9:58 am Temat postu: |
|
|
aha ok no nie wiem czy wytrzymam moment zrywania plastra;/ blee... ale moze sproboje _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 4:28 pm Temat postu: |
|
|
ale w sumie nowicjuszka ma rację
pierwszy raz napewno będzie bolał
ale chyba się skuszę
na joemonster oglądałam jakiś filmik właśnie o depilacji woskiem okolic bikini. nawet faceci chodzą na depilację woskiem - tyłeczka
jeden pan był odważny - miał gąszcz włosów na brzuchu. ciekawe jak bardzo go bolało
a ten Brown Silk epil EverSoft ma 20 pęset... czytałam, że lepsze są te co mają 40 nowsze modele. chyba się skusze.
a pierwsze depilacje zaczne chyba na jesień żeby jakoś do wiosny się przyzwyczaić _________________ We collect our phobias
Our sicknesses
|
Powrót do góry |
|
|
|
|