Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Depilacja - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
visenna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 6:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja generalnie golę się tylko maszynką, bo właśnie miałam już problem z wrastajacymi włoskami i nie chcę tego więcej przerabiać.
co do kosmetyków po depilacji to stosuję zwykły balsam nawilżający, nie szaleję z dodatkowymi balsamami. za to do pach kupiłam teraz antyperspirant który osłabia włoski z dova, bo w sumie i tak antyperspirantu używam i jest ok.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anulenka_cs

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 12:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja popieram wosk, choć jest to bolesne Mad
Ale czego nie zrobi się by być piękną hehehe Smile
Po depilacji warto kupić krem który osłabia cebulki i opóźnia odrastanie włosów
Powrót do góry
jaa18

PostWysłany: Czw Lip 09, 2009 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam takie pytanie mozna golić tam na dole jak sie jest w ciąży?/
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lip 09, 2009 10:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no a dlaczego nie? Neutral .... gorzej jak jestes w koncowce ciazy..ciezko sie zgiac i ogolic... Razz

Powrót do góry
shift1987

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 1:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja robiłam paste juz jakis czas temu ale zniechęciłam sie bo mi wyszła za rzadka i nie mozna było kulki zrobic Confused ale na to znalazłam sposób hehe rozsmarowałam paste na nodze i przykleiłam do niej skrawek materiału włoski zeszły idealnie i nie bolało wogóle najwiekszy kłopot z tymi skrawkami bo duzo ich poszłoi trzeba było wyrzucic albo prać terza bede podejmowac kolejną próbę zrobienia pasty:) efekty sa spoko i mniej włosków odrasta Smile ogólnie pomijając czasochłonność zabiegu,depilacja cukrowa jest idealna:)
Powrót do góry
pannaZmokrąGłową

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Nie Sie 09, 2009 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapytam w temacie o depilacji, żeby nie zakładac nowego Smile
mam włoski wokół sutków, co moim zdaniem wygląda nieestetycznie.. pytałam o to mojej ginekolog i powiedziała, że jak chce to mogę je usuwac, ale będą odrastac (złota rada- tak jest przecież z każdymi włosami Wink )
próbowałam je obcinac nożyczkami, ale wydaje mi się że są jeszcze gęstsze Sad może któraś z was ma podobny problem i znacie jakieś skuteczne metody na pozbycie się tych włosków? bo depilacja woskiem chyba nie wchodzi w grę?

chyba nikt tutaj nie wie jak mi pomóc.. ale znalazłam przydatne informacje na forum wizaz.pl (podobno nie wolno wstawiac linków, więc nie wstawiam). gdyby ktoś miał taki sam problem radzę poczytac na tamtym forum.
pozdrawiam Smile
Powrót do góry
masia21

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Sie 18, 2009 12:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy uważacie ,że krem do depilacji veet jest dobrym sposobem na usuwanie niechcianych włosków? Kupiłam go sobie a nie wiem czy bedzie to skuteczna metoda, bo golenie zwykłymi maszynkami jest mało efektywne i włosy szybko odrastaja....Jesli znacie moze jakies inne sposoby skutecznej depilacji,dajcie namiary Smile
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Sie 18, 2009 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wosk...Zdecydowanie wosk...No ewentualnie depilator elektryczny...
Co do kremu Veet...Jest skuteczny po półgodzinnym "leżeniu" na nogach...Ale to zależy od konkretnych włosków...Musisz sama wypróbować...Włoski odrastają w takim samym tempie jak po ogoleniu maszynką. Przynajmniej mnie...
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Sie 18, 2009 10:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a depilatorem? musza byc dlugie? zeby nie golic sie przez tydzien Razz he Question Mr. Green

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Sie 18, 2009 10:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam veeta i nie jestem zadowolona ale no na opakowaniu pisze ze max. 6 minut trzymac na nogach. PO 6 minutach slabo te wloski schodza, i nogi nie sa tak gladkie jak po maszynce... zrazilam sie strasznie. Mysle nad kupnem depilatora pytanie czy depilator daja efekt dluzej "gladkich nog"?!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 6 z 16