Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
visenna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 6:06 pm Temat postu: |
|
|
ja generalnie golę się tylko maszynką, bo właśnie miałam już problem z wrastajacymi włoskami i nie chcę tego więcej przerabiać.
co do kosmetyków po depilacji to stosuję zwykły balsam nawilżający, nie szaleję z dodatkowymi balsamami. za to do pach kupiłam teraz antyperspirant który osłabia włoski z dova, bo w sumie i tak antyperspirantu używam i jest ok. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anulenka_cs
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 12:10 am Temat postu: |
|
|
Ja popieram wosk, choć jest to bolesne
Ale czego nie zrobi się by być piękną hehehe
Po depilacji warto kupić krem który osłabia cebulki i opóźnia odrastanie włosów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 3:10 pm Temat postu: |
|
|
mam takie pytanie mozna golić tam na dole jak sie jest w ciąży?/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 10:06 pm Temat postu: |
|
|
no a dlaczego nie? .... gorzej jak jestes w koncowce ciazy..ciezko sie zgiac i ogolic... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
shift1987
|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 1:32 pm Temat postu: |
|
|
ja robiłam paste juz jakis czas temu ale zniechęciłam sie bo mi wyszła za rzadka i nie mozna było kulki zrobic ale na to znalazłam sposób hehe rozsmarowałam paste na nodze i przykleiłam do niej skrawek materiału włoski zeszły idealnie i nie bolało wogóle najwiekszy kłopot z tymi skrawkami bo duzo ich poszłoi trzeba było wyrzucic albo prać terza bede podejmowac kolejną próbę zrobienia pasty:) efekty sa spoko i mniej włosków odrasta ogólnie pomijając czasochłonność zabiegu,depilacja cukrowa jest idealna:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pannaZmokrąGłową
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 1:07 pm Temat postu: |
|
|
zapytam w temacie o depilacji, żeby nie zakładac nowego
mam włoski wokół sutków, co moim zdaniem wygląda nieestetycznie.. pytałam o to mojej ginekolog i powiedziała, że jak chce to mogę je usuwac, ale będą odrastac (złota rada- tak jest przecież z każdymi włosami )
próbowałam je obcinac nożyczkami, ale wydaje mi się że są jeszcze gęstsze może któraś z was ma podobny problem i znacie jakieś skuteczne metody na pozbycie się tych włosków? bo depilacja woskiem chyba nie wchodzi w grę?
chyba nikt tutaj nie wie jak mi pomóc.. ale znalazłam przydatne informacje na forum wizaz.pl (podobno nie wolno wstawiac linków, więc nie wstawiam). gdyby ktoś miał taki sam problem radzę poczytac na tamtym forum.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
masia21
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 12:05 pm Temat postu: |
|
|
czy uważacie ,że krem do depilacji veet jest dobrym sposobem na usuwanie niechcianych włosków? Kupiłam go sobie a nie wiem czy bedzie to skuteczna metoda, bo golenie zwykłymi maszynkami jest mało efektywne i włosy szybko odrastaja....Jesli znacie moze jakies inne sposoby skutecznej depilacji,dajcie namiary |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Wosk...Zdecydowanie wosk...No ewentualnie depilator elektryczny...
Co do kremu Veet...Jest skuteczny po półgodzinnym "leżeniu" na nogach...Ale to zależy od konkretnych włosków...Musisz sama wypróbować...Włoski odrastają w takim samym tempie jak po ogoleniu maszynką. Przynajmniej mnie... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 10:10 pm Temat postu: |
|
|
a depilatorem? musza byc dlugie? zeby nie golic sie przez tydzien he _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam veeta i nie jestem zadowolona ale no na opakowaniu pisze ze max. 6 minut trzymac na nogach. PO 6 minutach slabo te wloski schodza, i nogi nie sa tak gladkie jak po maszynce... zrazilam sie strasznie. Mysle nad kupnem depilatora pytanie czy depilator daja efekt dluzej "gladkich nog"?! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|