Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator

Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Mar 15, 2007 10:46 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje przyda sie ,bo moge czasem palnac cos nie tak
wkoncu uczennica uczy sie od mistrza  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 12:02 am Temat postu: |
|
|
hehehe jakby cos bylo nie tak to bym napisala male sprostowanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Szwedes
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 1:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam !! Mam jeszcze 1 pytanko! Jak jest z ta temperatura podczas cyklu i ciazy?? Bo moja dziewczyna w 21 dni cyklu ma temp ok 37C dodam ze mierzy tym samym termometrem i o tej samej godz!! Czy to jest normalna temp czy powinnismy sie obawiac czegos wiecej?? prosze od od dziekuje!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
kasia10
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 11:31 pm Temat postu: pomoc w obliczeniu dni płodnych |
|
|
dostalam ostatnio okres 14 czerwca a ckl mam 31 dniowy to kiedy mi wypadaja dni plodne! prosze o pomoc! jak to si eliczy? prosze bardzo
---edit by karioka---
Zmieniłam nazwę tematu na bardziej oddającą charakter problemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
karioka Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 11:44 pm Temat postu: |
|
|
Według moich obliczeń płodne dni wypadają Ci na mniej więcej 25 czerwca, a 3 lipca, ale uprzedzam,że mogłam sie pomylić.
Jeżeli chodzi o umiejętność policzenia, to odsyłam do artykułów w tym dziale dotyczących dni płodnych. _________________ I'm your little butterfly...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
wind_of_hope Moderator

|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 10:40 am Temat postu: |
|
|
a mi sie wydaje ze płodne wypadna 27Czerwiec-4 Lipiec z tym ze nigdy nie mozesz na 100% byc pewna ze tak jak wyliczyłas to tak bedzie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
nastja Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 12:31 pm Temat postu: |
|
|
z moich wyliczen Twoje dni płodne zaczną się 26 czerwca a skończą 4 lipca...
ps. jak jest cykl 28 dniowy to: np 1-9, pl 10-19 od 20 znowu np (zawsze przed okresem jest 5 dni na 100% np) w cyklu 28 dniowym przesuwasz o jeden dzien itd
buzka
nu _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Fever
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 11:29 pm Temat postu: Dni niepłodne |
|
|
Witam, szukam po roznych forach i w roznych tematach i nie moge znalesc dokladnie o co chodzi, strasznie sie z tym pogubilem i sam juz nie wiem jak to jest :] Czy mozecie mi pomoc i napisac dokladnie w jakich dniach moja dziewczyna moze zajsc w ciaze ? - wiem, ze nie mozna byc na 100% pewnym, ale chodzi mi o podanie teoretycznych dat. Jezeli ma okres regularnie (czasem 1-2 dni roznicy) w tym miesiacu dostala 8 lipca, a skonczyl sie jej dzisiaj wieczorem (12 lipiec), czyli trwal 5 dni. To kiedy ma dni plodne i nie plodne ?(prosze podac teoretyczne daty) Podczas okresu moze zajsc w ciaze czy nie ? Jesli pochwa jest sucha to jest plodna czy jak mokra ? Wiem, ze troche pokrecilem, ale mam nadzieje, ze mnie zrozumiecie Ile dni przed i ile dni po mozna sie sexic bez obaw ? :] |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
wind_of_hope Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 4:23 pm Temat postu: |
|
|
nie napisałes ilodniowe ma cykle...28, mniej, wiecej? to tez ma duze znaczenie.
Co do płodnych i nie to musisz pamietac ze niezawsze sie sprawdza..niby wiemy kiedy ma byc owulacja,a tu los moze spłatac figla i niespodzianka gotowa.
Ale kilka wskazowek:
- przy cyklach 28dniowych dni płodne wypadaja miedzy 10-18 dniem cyklu
- a niepłodne to 10 dni przed okresem
Jesli dziewczyna ma tzw. "suche majtki"tzn ze ma dni niepłodne,natomiast jesli ma uczucie ze jest jej mokro i ma ciagnacy sie sluz -oznacza to ze ma dni plodne i nalezy uwazac. Czasem moze odczuwac bole,tzn. ze jajniki produkuja jajeczko i zbliza sie owulacja.
Aha sex bez obaw i do konca moze odbyc sie tylko przy regularnych cyklach i dobrej znajomosci swego organizmu. Na ogoł jest to 7-10 dni przed okresem .
Zycze przyjemnych chwil. pzdr.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Fever
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 4:45 pm Temat postu: |
|
|
ja wiem hehe zawsze uwazamy i nigdy nie mozna byc pewnym, ale chodiz mi w jakie dni jest najwieksze i najmniejsze prawdobodobienstwo zajscia w ciaze, a wiece jak to my chlopy sie znamy na tym a moja dziewczyna ma bardzo dlugi cykl 33-34 dniowe, ma to jakies znaczenie ? czyli mowisz, ze 7 dni przed okresem mozna byc spokojnym ? i do okresu smialo mozna sie bzykac hehe ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|