Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne- temat specjalny (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 53, 54, 55  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje Wink przyda sie ,bo moge czasem palnac cos nie tak Laughing
wkoncu uczennica uczy sie od mistrza Laughing Razz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika  
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 12:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehehe Smile jakby cos bylo nie tak to bym napisala male sprostowanie Smile
Powrót do góry
Szwedes

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Mar 17, 2007 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam !! Mam jeszcze 1 pytanko! Jak jest z ta temperatura podczas cyklu i ciazy?? Bo moja dziewczyna w 21 dni cyklu ma temp ok 37C dodam ze mierzy tym samym termometrem i o tej samej godz!! Czy to jest normalna temp czy powinnismy sie obawiac czegos wiecej?? prosze od od dziekuje!!
Powrót do góry
kasia10

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lip 07, 2007 11:31 pm    Temat postu: pomoc w obliczeniu dni płodnych Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dostalam ostatnio okres 14 czerwca a ckl mam 31 dniowy to kiedy mi wypadaja dni plodne! prosze o pomoc! jak to si eliczy? prosze bardzo

---edit by karioka---
Zmieniłam nazwę tematu na bardziej oddającą charakter problemu.
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sob Lip 07, 2007 11:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Według moich obliczeń płodne dni wypadają Ci na mniej więcej 25 czerwca, a 3 lipca, ale uprzedzam,że mogłam sie pomylić. Wink
Jeżeli chodzi o umiejętność policzenia, to odsyłam do artykułów w tym dziale dotyczących dni płodnych.
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 10:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mi sie wydaje ze płodne wypadna 27Czerwiec-4 Lipiec Wink z tym ze nigdy nie mozesz na 100% byc pewna ze tak jak wyliczyłas to tak bedzie Wink

Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 12:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z moich wyliczen Twoje dni płodne zaczną się 26 czerwca a skończą 4 lipca...

ps. jak jest cykl 28 dniowy to: np 1-9, pl 10-19 od 20 znowu np (zawsze przed okresem jest 5 dni na 100% np) w cyklu 28 dniowym przesuwasz o jeden dzien itd

buzka
nu

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Lip 12, 2007 11:29 pm    Temat postu: Dni niepłodne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, szukam po roznych forach i w roznych tematach i nie moge znalesc dokladnie o co chodzi, strasznie sie z tym pogubilem i sam juz nie wiem jak to jest :] Czy mozecie mi pomoc i napisac dokladnie w jakich dniach moja dziewczyna moze zajsc w ciaze ? - wiem, ze nie mozna byc na 100% pewnym, ale chodzi mi o podanie teoretycznych dat. Jezeli ma okres regularnie (czasem 1-2 dni roznicy) w tym miesiacu dostala 8 lipca, a skonczyl sie jej dzisiaj wieczorem (12 lipiec), czyli trwal 5 dni. To kiedy ma dni plodne i nie plodne ?(prosze podac teoretyczne daty) Podczas okresu moze zajsc w ciaze czy nie ? Jesli pochwa jest sucha to jest plodna czy jak mokra ? Wiem, ze troche pokrecilem, ale mam nadzieje, ze mnie zrozumiecie Wink Ile dni przed i ile dni po mozna sie sexic bez obaw ? :]
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Lip 13, 2007 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie napisałes ilodniowe ma cykle...28, mniej, wiecej? to tez ma duze znaczenie.
Co do płodnych i nie to musisz pamietac ze niezawsze sie sprawdza..niby wiemy kiedy ma byc owulacja,a tu los moze spłatac figla i niespodzianka gotowa.
Ale kilka wskazowek:
- przy cyklach 28dniowych dni płodne wypadaja miedzy 10-18 dniem cyklu
- a niepłodne to 10 dni przed okresem
Jesli dziewczyna ma tzw. "suche majtki"tzn ze ma dni niepłodne,natomiast jesli ma uczucie ze jest jej mokro i ma ciagnacy sie sluz -oznacza to ze ma dni plodne i nalezy uwazac. Czasem moze odczuwac bole,tzn. ze jajniki produkuja jajeczko Wink i zbliza sie owulacja.
Aha sex bez obaw i do konca Wink moze odbyc sie tylko przy regularnych cyklach i dobrej znajomosci swego organizmu. Na ogoł jest to 7-10 dni przed okresem Wink .
Zycze przyjemnych chwil. pzdr. Razz Laughing

Powrót do góry
Fever

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Lip 13, 2007 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja wiem hehe zawsze uwazamy i nigdy nie mozna byc pewnym, ale chodiz mi w jakie dni jest najwieksze i najmniejsze prawdobodobienstwo zajscia w ciaze, a wiece jak to my chlopy sie znamy na tym Wink a moja dziewczyna ma bardzo dlugi cykl 33-34 dniowe, ma to jakies znaczenie ? czyli mowisz, ze 7 dni przed okresem mozna byc spokojnym Wink ? i do okresu smialo mozna sie bzykac hehe ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 53, 54, 55  Następny
Strona 8 z 55