Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 5:51 pm Temat postu: |
|
|
wind, a to się dzieli na pół? a nie odlicza od dnia spodziewanej miesiączki 14 dni i to jest szczyt płodności? bo faza druga jest stała a tylko pierwsza się wydłuża. wydaje mi się, że bezpieczniej jest odejmować od dnia spodziewanego okresu 14 dni i 4 dni przed i 3-4 po to płodne... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 5:53 pm Temat postu: |
|
|
emilka napisał: | wind, a to się dzieli na pół? a nie odlicza od dnia spodziewanej miesiączki 14 dni i to jest szczyt płodności? |
Qrde znow zamotałam sie ja mowie jak ja robie..moze Ty lepiej wytłumaczysz bo jeszcze ktos przez moje porady dziecko se sprawi... aj dzieki za poprawke
chcialabym napisał: | Mam pytanie czy podczas dni nieplodnych mozna zajsc w ciaze?
I przy okazji po jakim czasie od stosunku mozna zrobic test ciazowy?
[/color] |
chciałabym - w dni niepłodne jak sama nazwa wskazuje nie ma mozliwosci zajscia w ciaze niby jak? . 12 dni od stosunku wykonuje sie test ciazowy wczesniej moze wykazac nieprawidłowy wynik _________________
Ostatnio zmieniony przez wind_of_hope dnia Czw Lis 29, 2007 11:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
chcialabym
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 10:56 pm Temat postu: Dni nieplodne.. |
|
|
Mam pytanie czy podczas dni nieplodnych mozna zajsc w ciaze?
I przy okazji po jakim czasie od stosunku mozna zrobic test ciazowy?
---edit by Wind_Of_Hope---
Temat przenosze w odp. miejsce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 2:35 am Temat postu: |
|
|
w czasie pewnych dni niepłodnych nie zajdziesz w ciążę (ale ciężko jest na 100% określić te dni).
test ciążowy minimalnie 9 dni od stosunku choć najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 1:41 pm Temat postu: |
|
|
hmm czyli teoretycznie wynika ze np na swoim przykladzie to opisze..ze jesli moj cykl 28 - 30 dni i jest on regularny. To 10-11 dzien cyklu to sa moje dni plodne i moge zajsc w ciaze czy nie bo juz sie pogubilam bo szczyt owulaji u mnie przepada tak mysle gdzies 14-15 dzien tak czy zle licze..pozdrowki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 1:49 pm Temat postu: |
|
|
dobrze liczysz
10-11 dc to początek dni płodnych. ale tak jak mówię, czasem jakiś stres czy coś może wydłużyć pierwszą fazę cyklu lub skrócić i już jest inaczej. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 1:57 pm Temat postu: |
|
|
aha to dobrze myslalam. Ale to zawsze tylko poczatek.. co nie bo ostatnio kochalam sie wlasnie 11 dnia cyklu i metoda stosunku przerywanego. Ale moj boy nie skonczyl we mnie i na czas sie wycofal - przynajmniej on tak twierdzi :wink:wiec nie mam raczej powoow do obaw ale ja jak to ja nigdy nie jestem pewna ze np moze cos tam wylecialo szybciej a on np tego nie zauwazyl i takie tam..dlatego wlasnie rzadko stosujemy te metode bo potem mimo iz sie nie ma obaw to wlatuja jakies glupie mysli do glowyy. no ale w koncu to on jest facet i chyba czuje kiedy idzie orgazm nie? A wlasnie ostatnio nasunelo mi sie takie pytanie: Czy facet zawsze czuje ze ten orgazm juz idzie czy nie.. jak myslicie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 5:07 pm Temat postu: |
|
|
Ewela moze nie ryzykuj w 11 dniu co ? zawsze moze cos poleciec... a plemniki sa zdolne przezcy i 72h i wiecej wiec spokojnie by doczekały owulacji . przerywany najlepszy jest w niepłodne- tuz przed okresem (pare) dni. Wgole to nie jest najlepsza metoda,ale tez ja stosuje _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 5:52 pm Temat postu: |
|
|
no ja nie ryzykuje wind_of_hope tylko raz mi sie tak zdarzylo... ale mysle ze jesli moje cykle wynosza 28-20 dni to chyba nie mam powodow do obaw? moj boy mowi ze wszystko bylo ok i zdazyl przed czasemm pozdrowki
P.S. Wierze jemu ze nic nie polecialo..i zdazyl ale pewnie teraz bede sie zastanawiac jak to bylo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 6:18 pm Temat postu: |
|
|
ja nie twierdze ze jestes w ciazy, bron Boze tylko mowie ze w dni płodne to niebezpiecznie stosowac taka metode jesli jest pewien ze wszystko było oki to tak jest tylko mowie na przyszłosc, zeby nie było potem płaczu nie stresuj sie - nie pozwalam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|