FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ona_22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 11:44 pm Temat postu: Moj przypadek |
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
W koncu udalo mi sie przebrnac przez 5 tematow zwiazanych z tabletka escapelle. Wiem, ze juz bylo wiele opisanych tutaj tego typu przypadkow, ale postanowilam, chyba dla spokoju wlasnego sumienia, przedstawic swoj i prosic o rade - powodem sa niemal zupelnie inne informacje jakie uzyskalam od ginekologow w sprawie skutecznosci. Ale do rzeczy.
Moja sytuacja wygladala nastepujaco. Podczas stosunku pekla gumka (o zgrozo, pierwszy raz od trzech lat, zawiodl durex). Zauwazylismy to niestety dopiero po wytrysku, z ktorego wiekszosc dostala sie do srodka. Byl to niestety 14 dzien mojego cyklu (cykle po 27-30dni - ostatni 29, przedostatni 2 - szczegolnie mocno przybil mnie ten fakt-idealnie srodek cyklu. Po szybkim prysznicu przystapilismy do dzialania - jeszcze wtedy nie wiedzialam tak duzo na temat tabletek "po" jak teraz, jedyne co mi bylo wiadomo to, ze istnieja jakies, nie wiedzialam wowczas nawet, ze sa na recepte. Reakcja jednak byla dosyc szybka i ok. 2-2,5h po calym "zdarzeniu" przyjelam tabletke. Po przewertowaniu wszystkich stron nasunelo mi sie wiele pytan wiec postanowilam zadzwonic do ginekologa, ktory przepisal mi tabletke. Powiedzial, ze skutecznosc tych tabletek to fifty:fifty, pol na pol. Powiedzial tez, ze okres powinien przyjsc w terminie, a jego opoznienie to niemal na pewno ciaza. Poniewaz nie jest to moj ginekolog prowadzacy zadzwonilam do swojego (inne miasto). On z kolei stwierdzil, ze skutecznosc to niemal 100% i tylko jedna z jego pacjentek zaszla w ciaze po zastosowaniu tabletki (nie wiem jednak na ile pacjentek). Potwierdzil tez, ze okres powinien byc w zasadzie w terminie. Nie skomentowal faktu, ze byl to 14 dzien cyklu tylko zapytal od razu o czas przyjecia tabletki i powiedzial, ze skutecznosc bliska 100%.Dodam, ze do tej pory nie mam doslownie zadnych skutkow ubocznych (tabletka przyjeta 4 dni temu) - moze zmeczenie ale nie wiem czy to od tabletki czy nerwow (tak, wiem, ze wcale nie musza wystepowac:) ulotke znam juz chyba na pamiec...). Co sadzicie o moim przypadku? ktoremu z ginekologow zawierzyc? Mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze skonczy i dolacze do - na szczescie - szerokiego grona dziewczyn/kobiet, u ktorych tabletka byla skuteczna.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 12:04 am Temat postu: |
|
|
tabletka przyjęta bardzo szybko, pół na pół to skuteczność jest, jak się weźmie ją w trzeciej dobie a nie w pierwszej i to tak szybko po stosunku! moim zdaniem dobrze bedzie. tylko nie zgodziłabym się z tym przesunięciem miesiączki - to się naprawdę często zdarza _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ona_22
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 12:06 am Temat postu: |
|
|
emilka: dzieki za odpowiedz, a co sadzisz o tym 14 dniu? najbardziej martwi mnie tez srodek cyklu.. :/ Teoretycznie tabletka ma dwojakie dzialanie, a tu wlasciwie jeden mechanizm mogl juz odpasc.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 12:20 am Temat postu: |
|
|
tabletka jest stworzona właśnie dla takich sytuacji - niebezpiecznych, czyli wpadce w dni płodne. powinna zadziałać _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ona_22
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 12:23 am Temat postu: |
|
|
dzieki za slowa otuchy zobaczymy jak to bedzie... dam znac, mam nadzieje, ze bede kolejnym przykladem skutecznego dzialania tabletki i pocieszeniem dla innych wpadkowiczow. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monti
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 9:37 am Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | Okres może sie spóźnić nawet kilka miesięcy...I to są doświadczenia dziewczyn które wzięły ten lek. Poczytaj wszystkie części tego tematu. tu jest juz wszystko napisane...
Nie jest groźne dla zdrowia, jeśli nie jest stosowane często. Jest to środek awaryjny.
14 - 16 dni po to jest czas kiedy można już być pewnym wyniku testu. Proponuję udac się na test z krwi, koszt ok 30 zł a pewność 100%. |
Nowicjuszka - dzięki za odpowiedź!
I tak ogromnie się stresuję i póki nie pojawi się okres, to w tej niepewności będę żyła. Choć z tego co czytam, szanse że tabletka zadziałą mam spore, bo zażyłam ją przed upływem 12h. Martwi mnie tylko fakt, że stało się to akurat w dni płodne :\
Mam nadzieję, że będę mogła dołączyć do grona tych, którzy chwalą skuteczność tabletki. Dam znać! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 9:53 am Temat postu: |
|
|
Zażyłaś tabletkę w pierwszej dobie. Skuteczność jest bardzo wysoka. Nie masz się czym martwić. Zrób test z krwi po 14-16 dniach od stosunku. On daje 100% pewności.
Z uwagi na zapisanie 40 str temat zamykam.
Otwieram nowy:
http://www.biomedical.pl/forum/tutaj-vp97505.html#97505 _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|