Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Cze 08, 2009 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma potrzeby brania tabletki.

A nie możesz po prostu iść po tabletki anty?I zacząć je brać?Nie będzie stresu...
cytrynka26

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 4:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie do kogos kto bral juz escapelle.podczas stosunku pekla nam gumka ale (nie jestem pewna) wszystko zostalo w gumce.Na wszelki wypdek poszlam do lekarza i przepisal mi wlasnie escapelle.Wzielam ja w 16 godzinie po wszystkim wiec zmiescilam sie w 24h.Dodam ze akurat w dniu w ktorym sie to stalo skonczyl mi sie okres.Po tym jak wzielam ta tabletke kilka dni pozniej znowusz mialam okres i dwa tygodnie pozniej znowu dostalam okres tak jak powinnam dostac normalnie.Boje sie ze jednak moge byc w ciazy... niech ktos odpisze Crying or Very sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mgm

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 6:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro wzięłaś escapelle – i to stosunkowo szybko – a do tego dostałaś okres w terminie, to w ciąży nie jesteś.

Cytat:
Po tym jak wzielam ta tabletke kilka dni pozniej znowusz mialam okres

to było krwawienie po escapelle, które czasem występuje – jest o tym napisane w ulotce, jako o jednym ze skutków ubocznych.

3 miesiące temu sama wzięłam escapelle (18 h po stosunku, który odbył się bardzo blisko owulacji) i mamą nie jestem Very Happy Także niczym się nie martw! pozdrawiam

A jeśli wciąż nie daje Ci to spokoju, to zrób test z krwi
Powrót do góry
cytrynka26

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki troszke sie uspokoilam.A co do roznych testow to jakos nie mam odwagi ich zrobic Sad Mam juz 4 letniego syna i teraz drugie dziecko nie jest mi na reke bo wlasnie zaczelam prace.Jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
SłodkaKotka

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 11:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej mam pytanko uprawiałam sex z moim chłopakiem podczas miesiączki,on nie zdażył wyjść i doszedł we mnie.Po jakiś 45h zazyłam tabletke Escapelle.Teraz mam dziwne objawy jak zadkie krwawienie.Czy moge być w ciąży??
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 5:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie sądzę. Przeczytaj sobie ulotkę od escapelle. Wszystko się wyjaśni...
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 11:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krwawienie zapewne jest po zazyciu tabsa. normalna reakcja. jednak sa przypadki ze nawet po 16h jest juz za pozno na tabletke.
ja nie strasze tylko uczulam Razz ze to ze zazylas ją wcale nie musi znaczyc ze nie doszlo do zapłodnienia. ale badzmy dobrej mysli Very Happy

Dodano po 32 sekundach:

ale z 2giej strony...po co brałas esc skoro mialas okres? chyba ze masz barddzo krotkie cykle.. Rolling Eyes

Powrót do góry
PPaawweełł123

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam mały problem jakis miesiąc temu 20.05. mieliśmy wpadke i ok 7 godzin po wzieła tabletke po paru dniach miała krwawienie dosc mocne i bardzo bolał ją brzuch. teraz czasmi też ją pobolewa i czuje takie klucie w środku ale juz jest troche lepiej. Przed wpadką miał pare dni wczesniej okres nie wiem dokładnie kiedy i to ponoć były dni płodne. Wczoraj zaczeła mieć nudnoci i mdli ją. Prosze pomóżcie nie znam się na tym a tą tabletke escapelle wziełą pierwszy raz.Boje sie ze to mogą być objawy ciązy. Moze to być jeszcze wina tej tabletki czy to od czego innego moze być ze po takim czasie złapały ją nudności.Czytałem ze czasmai nudnosci pojawiają się przed miesiączką nie wiem nie znam się natym Sad( Pozdrawiam i licze na wasza pomoc.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 12:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stawiam na skutki uboczne escapelle.

Spokojnie. w ciąży nie będzie:)
PPaawweełł123

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 12:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To aż tyle czasu mogą objawiać się te skutki uboczne ? Mam taką nadziej ze nie jest.. Miała któraś z was takie podobne objawy ? a i jescze jedno jak długo mogą sie utrzymywać te nudnosci. Jesteście jednyn dla mnie miejscem informacji na ten temat szczególnie jak ktos jest nie obyty w takich sprwach jak ta pigułka.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 3 z 40