Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chcę mój okres!

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 10:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam
mój przypadek wyglada nastepująco: kochaliśmy się z chłopakiem 14 listopada, używaliśmy prezerwatywy która nie pękła. lecz przy wyjmowaniu wyciekła z niej kropla spermy, nie byliśmy jednak pewni czy wyciekła juz po wyjęciu czy w trakcie wyjmowania(jeszcze wewnątrz mnie) wiec dla pewności udaliśmy sie do lekarza po escapelle. Zazyłam ją w 60 godzinie po stosunku. Dodam ze w dzień feralnego zajścia był 6 dniem mojego cyklu - było to 2 dni po zakończeniiu miesiączki. później wszystko było ok kochalismy sie jeszcze kilka razy ale zawsze z gumką wszystko było w porządku i nie mieliśmy juz wątpliwości żadnych. okres powinnam dostać 9 grudnia jednak spóźnia mi się już 6 dni. w międzyczasie bolał mnie brzuch, wydaje mi sie ze po tabletce, miałam też wypryski tak jak przed okresem. Jednak teraz gdy powinien on nadejść nie mam zadnych objawów nadchodzacego okresu, mam też gładką twarz.
Co o tym myślicie? czy okres moze mi się aż tak spóźniać?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chcę mój okres! tak, po takiej dawce hormonów organizm może świrować, więc nie ma sie co dziwic ze nei masz okresu. Jelsi nie masz pewnosci zrob test, bedzie juz wiarygodny (najlepiej, z krwi) ale okres zapewnie spoznia ci sie przez escapelle.

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 11:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

boję się tych testów. ale jak do pt okres się nie pojawi zrobię go. na razie martwi mnie brak objawów miesiączki. nawet jesli jej nie ma one powinny być to by mnie bardzo uspokoiło. własciwi jestem prawie pewna ze to wyciekło przy ściąganiu gumki. no ale zestresowaliśmy sie tak bardzo ze sama juz nie wiedziałam za bardzo. czy 6 dzien cyklu jest dniem bardzo "ryzykownym"?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 11:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chcę mój okres! a ilu dniowe masz cykle i czy sa regularne

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

trwają zwykle 30 dni, są raczej regularne. w ciągu roku termin miesiączki przesunął mi się moze o 6 dni. kiedyś dostawałam ok 14 a teraz ok 8 każdego miesiąca. raz w życiu zdazyło mi sie ze bez powodu spóźnił mi się o tydzień. zwykle przychodzi regularnie+ - jeden dzień
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 11:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no to 6 dzien cyklu to byl dzien niepldony

Przy zalozeniu ze masz wahania +/- 1 dzien to dni plodne zaczynaly ci sie 9 dnia cyklu. Spij spokojnie

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 11:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za pomoc. mam nadzieje ze w razie gdyby rzeczywiscie wtedy to wyciekło jeszcze we mnie to ta tabletka zadziała i ze to rzeczywiście były dni niepłodne. Jak długo może spóźniac się okres po escapelle? w ulotce jest napisane ze do 7 dni, ale słyszałam ze moze spóźniać się bardziej. Czy brak objawów to zły znak?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 11:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chcę mój okres! mysle ze dluzej... czasem nawet i miesiac... dlatego jak by sie dlugo nie pojawial idz do lekarza bo byc moze potrzebne bedzie "wywolywanie" okresu.

Co do braku objawow to nie sadze zeby one o czymkolwiek swiadczyly. Spokojnie czekaj na okres ciazy z tego nie bedzie Smile

PostWysłany: Wto Gru 15, 2009 11:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za pozytywne słowa;] jeszcze do niedawna myslałam racjonalniej i nie schizowałam - byłam prawie pewna ze wtedy nic własciwie sie nie stało, a gdyby nawet dni niepłodne+pigułka=pewność. Teraz, gdy sie spóźnia stres daje o sobie znać niestety. najwyżej w pt zrobie test. Pozdrawiam;]
Powrót do góry
arkasek

PostWysłany: Sro Gru 16, 2009 3:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, pewnie odp juz sie tutaj pojawiła ale jest trzia w nocy nie mam sily szukac...

otóz tę tabletke moze przepisać tylko ginekolog? czy np lekarz pierwszego kontaktu tez? no i jeśli pójdzie chłopak i powie że jego dziwaczyna jest zagrożona to czy mu wypisze?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40  Następny
Strona 38 z 40