Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Lut 19, 2010 10:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nasilenie skutków ubocznych, nietolerancja tabletek, zaburzenia cyklu itp.
malixa

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 12:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kochana moja ciociu nowicjuszko:P
poszlam dzisiaj do mojej gin bo mialam metlik w glowie - nie przebadala mnie co prawda bo jeszcze plamie ALE
dobrze ci tlumaczylam od tego krwawienia ktore ma "symbolizowac" okres mialam brac tabletki...
No to wzielam dzisiaj 3 a nie 1 dnia krwawienia - kazala mi sie tylko przez miesiac dodatkowo zabezpieczac...
Jestem ciekawa co z tego wyjdzie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 1:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie uczą ze trzeba dać organizmowi dojść do równowagi po takiej dawce hormonów, bo mogą być wyżej wymienione przeze mnie skutki, o najgorszych nie pisałam, bo po co straszyć. A ja swoim profesorom ufam.
malixa

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 6:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowicjuszka - ja nic nie mowie - jesli chodzi o ciebie , twoje zdanie i twoja wiedze. Zapytalam - odpowiedzialas za co bardzo ci dziekuje! Twoich wiadomosci i uwag nie podwazam, wrecz przeciwnie - szanuje.

Po prostu poszlam do mojej gin i zrobilam jak kazala - bede miala w razie czego kogo opieprzac pozniej:P

Mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. Wczoraj wzielam tabletke anty , pierwsza i dzisiaj nawet dobrze sie czuje. Normalnie w szoku jestem, bo jeszcze pamietam te moje jazdy od poprzednich antykoncepcyjnych.
Trzymaj kciuki by bylo nadal tak ok jak jest teraz.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzymam Smile
Monti

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malixa - ja również, podobnie jak nowicjuszka, poczekałabym do kolejnej miesiączki aby gospodarka hormonalna uregulowała się. Ale skoro Twoja pani ginekolog stwierdziła, że już teraz możesz brać, to należy jej ufać.

Ja również trzymam kciuki!
Powrót do góry
malixa

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 1:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny... wyszlam z takiego zalozenia - mam nadzieje,ze slusznego. Jak tabletki nie beda mi sluzyc to je po prostu odstawie. Wyczytalam w ulotce,ze mozna odstawic w dowolnym momencie to najwyzej tak zrobie. Dzisiaj wzielam 2 tabletke i czuje sie ok. Zobaczymy... ale kciuki zawsze sie przydadza!

Dzieki dziewczyny,ze moge a Was liczyc. Kochane jestescie
Powrót do góry
Ona_22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 12:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi ginekolog powiedzial, ze jezeli zdarzyloby sie krwawienie kilka dni po zazyciu tabletki to nalezy sie wstrzymac i tabletki anty wziac od pierwszej prawidlowej miesiaczki. W moim przypadku akurat nie bylo krwawienia z odstawienia i po 16 dniach od przyjecia escapelle zaczal sie okres. Krwawienie wystapilo pozniej normalnie po pierwszym opakowaniu, i teraz jestem w trakcie drugiego. Pozdr Smile
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 12:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No bo tak się przyjmuje Smile Jeśli wystepuje krwawienie wywołane escapelle to należy się wstrzymać do pierwszego "normalnego" okresu Smile
malixa

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 4:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No u mnie krwawienie po escapelle jako skutek uboczny nie wystapilo. Wystapil okres - tylko opozniony o 3 dni. Z czego 1 dzien obfity a pozniej coraz mniej...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 13 z 40