Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
summitka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 11:20 pm Temat postu: Escapelle? |
|
|
Witam, mam prośbę o podpowiedź, a właściwie o uspokojenie.
Wczoraj wzięłam Escapelle - w 20 godzin po stosunku (zsunęła się prezerwatywa!!! ((( mam pytanie, czy któraś z was brała Escapelle tyle godzin po stosunku w 16 dniu cyklu? Czy pigułka zadziałała? Czy powinnam mieć jakiekolwiek objawy bo nie mam żadnych (nawet mnie głowa nie boli ani brzuch ani nic). Czy to znaczy, że może nie zadziałała? I czy okres przyszedł Wam w terminie?
Kupiłam test ciążowy ale z tego co czytam to na razie za wczesnie by go zrobić, minimum to 6 dni po stisunku, chyba zwariuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 6:52 am Temat postu: |
|
|
hejkaa z tego co wiem to tabletkę należy przyjąć jak najszybciej, najlepiej
w ciągu 12 godzin i nie później niż do 72 godzin . Skuteczność Escapelle oblicza się na ponad 99% po zażyciu w pierwszej dobie po niezabezpieczonym stosunku. Mam jeszcze 1dno pytanie: napisałas ze zsuneła sie gumka,ale czy doszło do wytrysku?? Moze głupie pytanie,ale czesto w nerwach działamy pod presja a byc moze wystarczy sie zastanowic w kazdym razie trzymam mocno kciuki! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 1:16 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam się z wind, te tabletki są bardzo skuteczne i myślę, że nie masz się co martwić. to stres teraz może działać na niekorzyść, więc dziesięć wdechów i odpręż się
co do tego, ze Cię nic nie boli, to chyba dobrze. to pozytywnie mówi o tabletkach i wcale nie oznacza, że nie zadziałały. moja koleżanka ostatnio miała taką awaryjną sytuację i własnie się dopytywałam, jak jej organizm reaguje na escapelle, to stwierdziła, że w ogóle fantastycznie, ma przypływ energii i do tego chudnie więc ciesz się, że nie masz nieprzyjemnych skutków ubocznych i nie myśl o tym za dużo _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 9:20 pm Temat postu: |
|
|
ja wzielam Postinor duo 20 godzin po stosunku w 17 dniu cyklu pekla nam prezerwatywa i cala zawartosc zostala w sordku, wiedzialamz e mam tak jakos owulacje wiec wzielam tabletke, escapelle jest podobna wiec nie masz sie co martwic, po tym okres moze sie spozniac wiec czekaj cierpliwie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 3:26 pm Temat postu: |
|
|
może sie spóźniać jak najbardziej i to nie będzie oznaczało też, że nie zadziałało. tylko trzeba pamiętać, ze takie tabletki jak escapelle są na raz, nie można ich stosować jako antykoncepcji, bo częste czy długotrwałe przyjmowanie nie jest najzdrowsze. to ważne jest _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
summitka
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 11:18 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję za odpowiedzi!!!! Bardzo mnie uspokoiłyście. Mimo to chyba jeszcze nigdy tak dni do okresu nie liczyłam jak teraz
Jak to się już skończy to idę po tabletki anty, wolę już na przyszłość nie ryzykować z gumkami :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
enerka
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 11:35 pm Temat postu: |
|
|
Tak się dołączę i powiem tylko, ze chyba nie musisz się przejmować, bo tak pisały dziewczyny do 72 godzin to masz mikro prawdopodobieństwo że zajdziesz. te pigułki są raczej pewne. Pogadamy po okresie:) Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sonia
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 11:32 am Temat postu: |
|
|
spokojnie zadziala:) ja wzielam te tabletke jakos 24 h po,a okres przyszedl normlanie jak w kalendarzyku zapisane bylo;) wiec spokojnie:)ja akurat czulam sie zle psychicznie iemocjonalnie ale to przez jeden dzien:) ale to pewnie z nerwow;) pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga F
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 2:38 am Temat postu: JAK DZIAŁA TO ESCAPELLE? CZY BĘDZIE DZIAŁAĆ PO ZAŻYCIU? |
|
|
Hej, zwracam się z prośbą o pomoc/radę. Wczoraj podczas stosunku zsunęła nam się prezerwatywa. Niby nie ma tragedii, bo wg moich obliczeń już po dniu owulacji(tzn był tak 2 lub 3 dni temu, w najgorszym przypadku dopiero będzie), ale ponieważ woleliśmy być spokojni poszliśmy z moim chłopakiem do lekarza i przepisał mi Escapelle. Wzięłam je dziś około 17, a więc jakieś 28 godzin po. Problem w tym, że potem znów poszliśmy do łóżka i sytuacja się powtórzyła - znowu nam się zsunęła prezerwatywa, nie wiem jakim cudem, bo byliśmy ostrożni. Czy ktoś z Was może wie czy istnieje duże ryzyko i co powinniśmy zrobić? Piszcie co wiecie, bo jesteśmy bardzo zdenerwowani ;/. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 1:40 pm Temat postu: |
|
|
jesli wziełas tabletke wczesniej niz 72h( a tak w Twoim przypadku było) to nie ma powodu do obaw...zsunieta gumka nie oznacza jeszcze ciazy...nastapił wytrysk wewnatrz?ze masz jakiekolwiek obawy? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|