Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 5:07 pm Temat postu: |
|
|
wiadomo czy escapelle pomoze. To jest antykoncepcja a wiec jak sama nazwa wskazuje zawsze moze byc jakis procent ze nie pomoze badz dobrej mysli ze u Ciebie bedzie wszystko ok i zadziala. Bo powiedz po co sie stresowac? co to Ci pomoze? Nic.
Zielonkawa wydzielina to byc moze jest plamienie po tabsie. Ale tego nie mozemy okreslic na 100% i juz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
głupiomądra
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 5:17 pm Temat postu: |
|
|
a gdyby escapelle nie pomogło to czy jest jeszcze jakis srodek zapobiegający ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 5:37 pm Temat postu: |
|
|
no taka nastepna rzecz to tylko tabletki wczesnoporonne lub aborcaja ktora w polsce jest niedozwolona....
a zielona wydzielina to stan zapalny, infekcja marsz z tym do ginekologa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oOMonikaOo
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 9:02 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie a ja nadal nie wiem ale plamienie to nie jest bo tego jest straaasznie dużo tak jak przy okresie...a nawet więcej! Więc chyba wszystko przemawia za tym że to okres, zgadzacie się ze mną?
w poniedziałek pójdę do lekarza i się sprawa wyjaśni tak będzie najlepiej! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
głupiomądra
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 11:44 pm Temat postu: |
|
|
ginekolog przepisał mi leki i masc, ale narazie nie przyjmowałam, bo nie chce zeby to jakos osłabiło działanie tabletki 72h. Po 4 dniach zrobiłam test i wyszło mi, ze nie jestem. Myslicie, ze to wiarygodne? oczywiscie zrobie powtorke,ale czy po kilku dniach mozna polegac na tescie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2008 1:09 am Temat postu: |
|
|
leki na infekcje nie wpływają na tabletki "po". brak mi słów normalnie :/
masz natychmiast zacząć kuracje!
a test po 4 dniach od stosunku nie jest wiarygodny! poza tym już co najmniej 2 czy 3 osoby napisały Ci, że w Twoim przypadku nie zajdziesz w ciążę... to jest mój ostatni post w Twojej sprawie, bo wymiękam psychicznie. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Cześć dziewczyny pisałam tutaj jakiś czas temu, tak w skrócie przypomne swoją sytuacje:
9 lutego dostałam okres. Miesiąc wcześniej okres miałam 13 stycznia.
17 lutego kochałam się z moim chłopakiem (ok. 9 rano). Nasz środek antykoncepcyjny zawiódł, pękła nam prezerwatywa i w poniedziałek ok. 14 wzięłam escapelle.
22 lutego koło południa zaczęłam plamić na brązowo, do tego bolał mnie brzuch- wszystko tak jak przy okresie.
Na drugi dzień rano gdy się obudziłam nie było to już tylko brązowe plamienie a normalnie krew tak jak przy okresie.
Później nic więcej mi się nie działo..
Czasami bolał mnie brzuch.
Teraz troche się niepokoje, ponieważ od jakiegoś tygodnia czasu, mój śluz na początku był przeźroczysty i ciągniący, teraz zrobił się taki biały i gęsty.. wcześniej nigdy tak długo nie miałam tego śluzu.. nie wiem co się dzieje
czy ten śluz jest spowodowany wzięciem tej tabletki? ale przecież wzięłam ją dośc dawno.. i o czym ten śluz może świadczyć?
bo okres powinnam dostać 8 marca, a nie dostałam
czy ten śluz znaczy że jestem w połowie cyklu ?
Prosze dziewczyny pomóźcie, bo nie wiem co się dzieje.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 3:47 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem tamto krwawienie, to było to krwawienie niezwiązane z miesiączką po escapelle a teraz w wyniku tej tabletki spóźnia Ci się okres. a śluz jest jak przy dniach niepłodnych w drugiej fazie cyklu, czyli w przeciągu dwóch tygodni powinnaś dostać okresu. tak mi to wygląda, choć mogę się mylić _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kininia
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja wzięłam tabletkę po, nazwy nie pamiętam, bo nie zapisali mi jej w Polsce, w każdym razie nie pomogła, a ciąża w 100% przebiegła prawidłowo, bez żadnych plamień, krwawień, bóli. Po 9 miesiącach urodziłam zdrową córeczkę - 3,94 kg. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|