Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinezka Gość
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 2:50 pm Temat postu: |
|
|
no i dlatego ta tabletka nie powoduje jakichs uszkodzen ja pisze w niektorych postach powyzej plodu jesli dojdzie juz do zaplodnienia a tym bardziej.. podtrzymuje zaplodnienie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 4:35 pm Temat postu: |
|
|
pinezka napisał: | jesli dojdzie juz do zaplodnienia a tym bardziej.. podtrzymuje zaplodnienie. |
zapłodnienia to nie podtrzymuje tylko ciążę, czyli po zagnieżdżeniu. jak doszło do zapłodnienia to jeszcze może zadziałać _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 9:40 am Temat postu: Antykoncepcja "po" czy wprowadzanie w błąd. |
|
|
Hej dawno nie pisałam wsumie nie było oczym także się witam A więc mam mętlik w głowie uważałam zawsze że postinor i escapelle jest to śerodek zapobiegający ciąży a nie wczesnoporonny. Ale jakoś tak poszperałam w necie z nudów i znalazłam wiadomości że zapobiega on implentacji. Czyli zapobiega zapłodnionej komórce sie zagnieździc. Na mojej ulotce tego nie było napisane. Brałam go juz dawno i ponoć wtedy nie było takich informacji uwydatniane na ulotkach. I teraz co wychodzi na to że dziewczyny to stosujące dokonywały aborcji. Niejest mi w ogóle do śmiechu bo można powiedzieć że byłyśmy wprowadzane w błąd. Może ktoś mi wyjaśni o co kaman. Bo jak dlamnie to jest nielogiczne skoro wczesnoporonny to jakim cudem jest dopuszczony do wolnego obrotu? I jeszcze z tego co mi wiadomo to zapobiegał on pojawieniu sie komórki, zmiejszał ruchliwoś jajowodów, zagęszczał śluz i zwiększał osłone wokół komórki jajowej co powodowało że plmeniki nie mogły się przedrzeć. I wiem że pisało iż gdy dojdzie do zapłodnienia to on sprzyja ciąży a nie nie pozwala na implentacje. Powiem szczerze że jestem zaskoczona i mocno rozczarowana bo można by wtedy uważać że kampania po mena namawiała do zabojania dzieci a nie do zapobiegania ciąży _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 10:05 am Temat postu: |
|
|
Kinia_18, na ulotce to jest napisane i na forum również pisałyśmy jakie działanie ma tabletka "po". to jest działanie antykoncepcyjne, bo ciąża następuje w momencie zagnieżdżenia się zapłodnionej komórki, dopiero wtedy zaczyna wydzielać się hormon ciążowy. jakby było inaczej, to tych "poronień" byłaby masa, bo 50% zapłodnionych komórek jajowych jest naturalnie wydalanych z organizmu w czasie okresu. jeżeli dojdzie do ciąży - implantacji, to tabletka "po" podtrzyma ciążę. temat był już wałkowany nie raz na forum :/ _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 10:23 am Temat postu: |
|
|
Wiem że był wałkowany, i sama rozumiem to wszystko ale po tych wszystkich tematach w necie w których wychodzi na to ze to jest środek wczesnoporony. No i co do ulotek to jakiś czas temu ponoć nie było umieszczane, że niby dopiero od jakiegoś czasu. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:42 pm Temat postu: |
|
|
nie zmienia to faktu, że nie jest to działanie wczesnoporonne ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki emilka za odpowiedz bo ja już tu sobie filmy wkręcałam _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiulekkk
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 11:30 pm Temat postu: |
|
|
tabletke "po" czyli? po seksie? sorki moze to glupie pytanie ale zaczynam dipiero przygode z tabletkami i takie okreslenia nie sa mi znane ;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 11:46 am Temat postu: |
|
|
Tak. Jest to tak zwana antykoncepcja awaryjna, można ją zastosować do 72 h po stosunku, jednak nie wolno jej stosować stale ze względu na zbyt dużą dawkę hormonów.
W Polsce stosuje się w tej chwili escapelle, wcześniej był postinor duo.
Zajrzyj do tematu "escapelle" jest 5 części już. Poczytaj sobie _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiulekkk
|
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 12:20 pm Temat postu: |
|
|
dzieki :) |