Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aga F

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 03, 2007 5:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak nastąpił. Ale wszystko zostało raczej w prezerwatywie, bo ona sama zsunęła się dopiero przy wyjeciu (byc może dlatego, że Escapelle spowodowała zagęszczenie płynów i dlatego tez się zsunęła, jak sądzę). Tyle, że policzyłam, że od dnia owulacji minęło jakieś 3-4 dni (chyba że coś by wypadło inaczej). Więc może nie ma co się martwić?

Chodzi mi o to po prostu, czy po zażyciu Escapelle, jesli ta tabletka powoduje zatrzymanie owulacji, to czy muszę się martwić? Może powinnam przyjąć kolejną?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Cze 03, 2007 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi się wydaje, że powinnaś być spokojna. escapelle powoduje zmiany w błonie śluzowej, które zmniejszają możliwość implantacji. tak więc w momencie drugiego stosunku jeszcze organizm nie wrócił do normy i nie było warunków do zajścia w ciążę. tak na logike oczywiście..

dodaje po jakimś tam czasie bucheche:

dowiedziałam się jak to z eacapelle jest. więc tak: jeśli druga wpadka była tuż po wzięciu to powinno zabezpieczać, ale jeśli np. dzień po to lepiej zażyć kolejną.
scarlett

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Cze 04, 2007 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O escapelle powiedziala mi kolezanka, ja sama zastanawialam czy o nia nie poprosic moja gin.... w moim przypadku jednak to nie wiem czy cokolwiek zmieni. Otoz ja biore juz tabletki antykkoncepcyjne od roku (regularnie, bez pomijania,bez biegunek, wymiotow) Czasami jednak zdarzalo mi sie spoznic z tabletka max godzine i boje sie ze to moglo zmniejszyc skutecznosc tabletek. Dlatego chcialam wziac escapelle..nie wiem czy powinnam
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Cze 04, 2007 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie powinnaś. Nawet pare godzin spóźnienia z pigułką nie ma wpływu na jej działanie. Z regularnym stosowaniem bardziej chodzi o pore dnia a niżeli konkretną godzine. Jedak zaleca się godzinną regulacje ze względu na to, aby pacjętki nie odpuszczały sobie brania. Nie ma powodu żebyś musiała brać jeszcze escapelle
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Cze 05, 2007 12:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadzam się z drapaką. godzinne spóźnienie to nie jest problem. nie powinnaś brać w takich wypadkach tabletek "po", bo nadal jesteś chroniona przez normalne taby anty. możesz zacząć się niepokoić dopiero po spóźnieniu powyżej 12h.
scarlett

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Cze 05, 2007 8:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki.... dzis biore ostatnia tabletke z opakowania i.......zaczne CZEKAC!!!!
pozdrawiam
Kosia

PostWysłany: Czw Sie 09, 2007 8:24 pm    Temat postu: !!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pewnie godzinne spoznienie w braniu pigulek nie jest powodem by siegac po escapelle. Jesli zaś chodzi o drugi stosunek juz PO WZIĘCIU ESCAPELLE to niestety, ale nie ma żadnej gwarancji,że nie zajdziesz w ciązę. Bo escapelle to tabletka po stosunku a nie przed stosunkiem.
Powrót do góry
Tustus

PostWysłany: Nie Sie 19, 2007 4:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to prawda Escapelle to nie jest środek ,którym można zabezpieczyc się przed ciążą podczas kolejnego współżycia.

Ja wziełam tabletkę jakiś miesiąc temu, ponieważ spadła nam prezerwatywa (z tą skutecznoscia gumek to chyba przesada, ciagle slysze,że komus pekla, spadla...:/). Tabletke wziełam dośc późno, bo 62 godziny po, na szczeście podziałała.
Powrót do góry
przerażona88

PostWysłany: Nie Sie 26, 2007 5:05 pm    Temat postu: escapelle to chyba pech:( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem co robić Crying or Very sad kilka dni temu zsuneła nam się prezerwatywa posżłam po tabletke PO. wszystko było ok dopuki nie zsuneła sie poraz drugi już po wzięciu tabletki jakieś 3 dni pózniej. czy ktoś wie czy można przyjąc 2 tabletki escapelle w ciągu cyklu proszę o szybka odpowiedz.

----edit by emilka----
przyłączam temat do tematu, dotyczącego tabletki escapelle
Powrót do góry
beti1

PostWysłany: Nie Sie 26, 2007 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę, że powinnaś poradzić się ginekologa albo najlepiej nie zwlekaj i idz do apteki tam napewno odpowiedzą Ci na to pytanie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 40, 41, 42  Następny
Strona 2 z 42