Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak zajść w ciążę? -> objawy (part 2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
drapaka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Mar 23, 2006 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe przeważnie tak jest że jeżeli cos mamy to chcielibyśmy miec cos innego. Naprzykład kobiety z kręconymi włosami chciałyby miec proste i na odwrót. Nie ma regóły na to że tak poprostu jest, tak samo nie ma regóły że ci którzy nie chcą dziecka, zachodzą w ciąże , a ci którzy starają sie o dziecko nie moga zajść w cająże. Poprostu niektóre organizmy kobiet sa takie że ciężko jest zajśc w ciąże. Pamietajmy że gdy jajeczko zostaje zapłodnione to przez pierwszy okresy organizm kobiety traktuje zarodka jak ciało obce, pasożyta któmrego zwalcza. Jeżeli to się uda wtedy zachodzi samoistne poronienie. Kobieta tego nie odczówa a zarodek zostaje wydalony razem z okresem. Wszystko zależy od organizmu.

Skoro starasz sie o dziecko od 2 lat to może czas skontaktowac sie z ginekologiem który na podstawie badań określiłby najlepszy czas dla twojego organizmu na poczęcie. Nie wykluczone że proces ten będzie wspomagany farmakologicznie

Powodzenia i pozdrowienia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
dianita

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Mar 24, 2006 1:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za rade ale juz bylam u jednego gina i powiedzial mi zebym przyszla za 10 lat!!!!To jest poprostu chore,odemnie zalerzy w jakim wieku chce mie dziecko,nie od ginusia.Moze i jestem mloda,bo mam 21 lat ale jestem mezatka i co stoi mi na przeszkodzie???Tak bardzo che miec to dziecko ze niedlugo siadzie mi chyba psychika.....Moze znasz jakiegos dobrego specjaliste...????
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Mar 24, 2006 2:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A w jakim mieście mieszkasz?? To może kogos poszukam
Powrót do góry
dianita

PostWysłany: Nie Mar 26, 2006 6:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hello...mieszkam w czestochowie...i z gory dziekuje...Pozdrawiam
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Mar 26, 2006 6:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oto lista polecanych ginekologów w Częstochowie:

- dr. Surówka, przyjmuje na Wolności, jest z PCK
- Na ulicy Mireckiego
- dr. Bednarska
- dr. Stokłosa-Grzezin
- dr Sikora przyjmuje w placu Daszyńskiego
- dr. S. Frymus - Duczkowskiej
- dr Pawińska,przychodnia Al. Armii Krajowej 2
- Tomasz Strzelczyk przykmuje prywatnie na Nowowiejskiego i w
przychodni Wrzosowiak na Rakowie
- dr Grabowski przyjmuje na ul.wolnej na zawodziu w piatki i soboty.
- Jaroslaw Drabek
- dr Marek Korn przyjmuje w III Alei
- dr Wilkowski, przyjmuje w przychodni na Kopernika.
- dr Rubik
- dr Szymański.
- dr Betchera
- dr Andrzej Słabikowski

Więcej nie udało mi sie znaleźć. W książce telefonicznej powinnas znaleźć do tych specjalistów numery telefonu.
Powrót do góry
beatrix

PostWysłany: Pon Mar 27, 2006 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ten temat też mnie interesuje ponieważ my juz od 4 miesiecy staramy sie o dziecko.I tak co miesiac czekam ze moze juz że moze w koncu sie udało i znowu klapa.Lekarz mi powiedzial ze jesli do roku czasu przy regularnym współzyciu w dni płodne nie zajdzie sie w ciąże wtedy dopiero należy sie zacząć bać. Ale do mnie to nie przemawia ,jak to jest że niektórzy wystarczy że po jedny razie juz są w ciąży a inni musza sie tyle oczekać .Z badań u ginekologa wyszło ze zdrowiem moim wszystko ok.Wiec co jest grane.??? ... .A moze powinna sprawdzic swoja grupę krwi bo do tej pory jej nie znam.
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Mar 27, 2006 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

waże jest jaką ty masz grupe krwi i jaka ma twój partnet. Poza tym, skoro twoje wyniki sa dobre to może twój pratner plemniki ma za słabe? Niech on też przebada się. A tak wogóle to myśle że 4 mieisące to jeszcze mało, starajcie sie dalej:):)Owocnej pracy
Powrót do góry
dianita

PostWysłany: Sob Kwi 01, 2006 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wielkie dzieki ze posiwiecilas ten czas dla mnie na szukanie dobrego ginusia....Pozdrawiam
Powrót do góry
edzia
Gość

PostWysłany: Wto Lip 11, 2006 2:58 pm    Temat postu: ginekolodzy w częstochowie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

właśnie przeprowadzam się do Częstochowy i jestem na etapie szukania dobrego ginekologa - najchętniej kobiety. będę wdzięczna za pomoc. Smile
Powrót do góry
kolezanka
Gość

PostWysłany: Pon Lip 17, 2006 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej jesli lekarz powiedzial ze z taba wszystko w porzadku to napewno plemniki twojego partnera sa slabe moi znjomi tez bardzo sie starali i nie mogli mimo tego ze lekarz powiedzail ze z nia OK i kazal mezowi wziasc 2 tygodnie urlopu i wypoczac bo poprostu byl przepracowany.... i Udalo SIE!!! Very Happy my z mezem mielismy tez pierwsze podejscie i czekamy na efekty mam nadzieje ze sie udalo zycze wszystkim owocnego siania Laughing
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Następny
Strona 2 z 13