Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak zajść w ciążę? -> objawy (part 2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malutka23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprezyna a dlugo trwalo zanim zaszlas w ciaze? nawet nie zdajesz sobie sprawy jak Ci zazdroszcze Sad wszystkiego dobrego dla Ciebie i Malenstwa
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sprezyna

PostWysłany: Czw Lis 06, 2008 12:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Malutka trochę o trwało, jeden rok na lighcie do tego podchodziłam, ale jak nie przynosiło to efektów, to sama zaczęłam sie zastanawiać czy ze mną jest wszystko ok. Juz nawet myślałam że nie dane mi będzie usłyszeć MAMO. Potem na wielkim stresie trzy miesiące ostro się wzięłam za siebie (to co napisałam wyżej), zaczęłam prowadzić obserwacje i zapisywać je w karcie no i się udało!
Malutka ściągnij sobie z neta taki program Karta 3.2, ja go używałam, prowadziłam tam obserwacje cyklu, poznałam własny organizm i zapisałam w nim dokładnie 1,5 cyklu (zaczęłam w połowie cyklu obserwacje dlatego) a potem już byłam w ciąży. I wcale nie kochałam się wdzień owulacji, tylko dzień przed i dzień po, no i się udało.
Trzymam kciuki za ciebie

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 7:46 pm    Temat postu: kiedy mozna zajsc w ciaze Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanie czy mogłabym zajsc w ciaze ostatni okres miałam 26 pazdziernika i wtedy miałam zaczac nowe opakowanie tabletek anty w piatek 31 10 nie zaczełam bo lekarz kazał mi przestac bo mam torbiel na ok 8 cm zeby uregulowac maj sytuacje hormonalna no i przed zabiegiem bo mam miec operacje na torbiel i kochałam sie z mezem 3 dni po okresie bez zabezpieczenia i wytrysk był na zwenatrza ale moze cos zostało .czy to mozliwe ze zaszłam w ciaze po przerwaniu tabletek .prosze o szybka odpowiedz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 9:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

możliwe
bysia6

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sorry ze odgrzewam starszy temat, ale uwazam ze to chyba odpowiedni temat w ktorym moge zadac Wam pytanie:

otoz 15 listopada rozpoczoł mi sie okres, skonczyłam go 18listp, wczoraj wieczorem tj.20.11 kochałam sie ze swoim chlopakiem bez gumki (zawsze sie zabezpieczamy, jednak wczoraj jakos tak wynikło Sad ), oczywiscie nastapil wytrysk wewnątrz pochwowy .. jakie jest ryzyko zajscia w ciaze w takich okolicznosciach. Okres niestety nie zawsze mam równy ale waha sie od 28 do 32 dni .. prosze o pomoc za ktora dziekuję
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no jest szansa...biorąc pod uwagę, że plemniki mogą przeżyć do7 dni, a owulacja może się przesunąć.

zrób test w dniu spodziewanej miesiączki, albo leć do gina po escapelle.

a dni płodne wyliczasz odejmując od liczby dni najkrótszego cyklu 20, a od liczby dni najdłuższego cyklu 11.
u Ciebie to wychodzi, że dni płodne masz od 8 do 21 dnia cyklu.

pisałam o tym już przy innych postach, wystarczy przejrzeć forum:)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Strona 13 z 13