Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
syla23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 4:03 pm Temat postu: |
|
|
Weronika ja bralam Evre to chyba jak narazie jedyne plastry jakie sa dostepne na polskim rynku bardzo mi sluzyły, czego nie moge powiedziec o cilescie , regulonie, czy dianie (tabletkach antykoncepcyjnych ktore tez bralam). Plastry brałam jakies 7 m-c a przed nimi jakis rok mialam przerwy kiedy nic nie bralam. W tej przerwie okresy mialam bardzo nieregolarnie a po odstawieniu tabletek wogole musialam miec wywolywany okres. Plastry odstawilam w lipcu i kolejna miesiaczke dostalam po 38 dniach jeśli ta bedzie przypadala tez podobnie to teraz przez ten tydzien wypadaja dni plodne ale narazie zadnych oznak owulacji nie zauwazylam. Dlatego boje sie że moje cykle sa bezowulacyjne.
Bylam dzisiaj u lekarza ale on powiedzial ze mam spokojnie czekac na rozwuj wydazen i jesli okres nie nastapi po 38 dniach zrobic test jesli bedzie negatywny to przez 10 dni mam brac duphasten ktory wywola miesiaczke. A wiec grzecznie czekam no i caly czas nie rezygnuje z przytulania sie do mojego m.
A co do twojego testu moze byc jeszcze za wczesnie coc bolace piersi to wedlug mnie objaw dluzszej niz 6 dni ciazy. Masz racje powtorz test i najlepiej idz do gin.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 4:49 pm Temat postu: |
|
|
W wieku 17-18 lat przez okolo 1,5 roku uzywałam tabletek, ciagle zmieniałam i jak to w polskich osrodkach lekaz nie robil mi badan by sprawdzic jakie lekki beda dla mnie najlepsze, tylko patrzyl na liste i mowil no to tego pani sprobuje a jak bedzie nie dobrze to za miesiac przepiszemy inne i tak sie bujalam z plamieniami zeiwkszonym laknieniem itp itd. az wkoncu stwierdzilismy ze moge odstawic trucie. Po jakims czasie znowu zaczełam ale tym razem jakos gorzej przechodzilam ... w kazdym razie mialam przezto robione usg dopohwowe i niby wszystko jest dobrze. Po odlozeniu tabletek nalezy odczekac od conajmniej 3 miesiecy do 6 miesiecy zanim podejmie sie proby ... napewno wiecej czasu minelo ... i pamietam ze miewalam wtedy wydzieliny sluzowe ... a teraz wogole nic ...
od marca ze dwa razy mialam miesiaczke po dwoch tygodniach co mi sie nigdy wczesniej nie zdarzylo... napoczatku myslalam ze to moze przez poronienie albo cos ( ale to pewnie moj jakis wkret)
Często myśle że dobrze że jeszcze nie jestem w ciąży ... to moze moja obrona przed tym ze gdy przyznam ze chce a nie moge bede wariowac ze jest ze mna cos nie tak.
Szczeze powiem nigdy nie stosowalam testów ... czy to jest uzalezniajace bo tak bym wnioskowala po przeczytaniu kilku wpisow |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 9:05 am Temat postu: |
|
|
Mozna powiedziec ze moja historia jest taka sama jak twoja Tvisha z tym ze ja od zawsze chodzilam do lekarza prywatnego i tez nie mialam robionych zadnych badan tylko zapisywane kolejne bardzij lub mniej trafione tabletki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
weronikaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 3:37 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem to powinny byc robione badania przed dobraniem tabletek antykoncepcyjnych moia kolezanka miała własnie tak stosy badan a pozniej dobranie leku odpowiedniego dla niej i nigdy nie zmieniała jeszcze....A ja mam znowu jak bym cały czas była płodna sluzu mam az za duzo...zrobie test dopiero w poniedziałek mam nadzieje ze wyjdzie juz inaczej... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 3:38 pm Temat postu: |
|
|
jeśli chodzi testy to powiem z swojego doświadczenia z czasów kiedy nie brałam żadnej antykoncepcji , ze akurat w moim przypadku nie było z tym problemu kupowałam test tylko wtedy gdy miałam wątpliwości, no i nigdy nie miałam żadnych zapasów w domu.
Choć nie wiem jak teraz bedzie kiedy zacznemy sie starać o bebe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 3:39 pm Temat postu: |
|
|
wlasnie, bo kazdy szanujacy sie lekarz , dobry specjalista powinien zrobic badania przed przepisaniem tabletek a nie na "oko" i potem zmieniac az trafi sie odpowiednie.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 3:41 pm Temat postu: |
|
|
weronika trzymam kciki za towoje dwie kreseczki, a z tą antykoncepcją to chyba zalezy od lekarza jeśli się przyklada do badania są a jeśli nie to robi z kobiety królika doświadczalnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Julcia71
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 4:02 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie forumowiczki- nareszcie mamy "swoj" temat
Tvisha- dzieki za przejscie na forum,bo rzeczywiscie wyrzuciliby nas stamtad
Syla23- dzieki za gratulacje i zapraszamy do "forumowania" z nami
jesli chodzi o tabletki- nie bralam ich od 5 lat , ciekawostką dla was bedzie moze to: wczoraj bylam u swojej ginki i tez pytalam -jak zajsc w ciaze i kiedy i czy w ogole jest to dla mnie bezpieczne (jeszcze w tym wieku ) a przede wszystkim o prawdopodobny konflikt serologiczny u mnie bo mam A Rh(-)
pytajac o dni plodne-napisala,narysowala i dokladnie wytlumaczyla (swietna babka ),wiec: kochane moje- muusicie sobie (sorki) wkladac paluszki do..... i tak sprawdzac sluz, bo nie koniecznie musi on byc na majtkach widoczny . Jesli pojawi sie on rozciagliwy,przezroczysty- to macie dni plodne- do dziela , jesli natomiast macie "go" gestego,bialawego,nie rozciagliwego, lamiacego sie- to sa dnie nieplodne
tak wiec- zachecam do "sprawdzania" sie
kazdej, chcacej ,przyszlej mamie- zycze w tym POWODZENIA |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 5:01 pm Temat postu: |
|
|
Julcia dzięki za wskazówki tak się składa że chyba mam teraz właśnie dni płodne ale zastanawiam się czy działać bo to teraz dopiero drugi cykl po odstawieniu tabletek i mam obawy czy to bedzie bezpieczne jeśli zaszła bym w ciąże.
Wiecie nawet nie wiedziałam że ten temat mnie aż ta wciągnie super jest miec z kim podzielić sie obawami czy zapytać gdy ma się jakieś wątpliwości
dzięki dzięki dzięki.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
weronikaaa
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 5:21 pm Temat postu: |
|
|
Nom ja tez skorzystam z Julci wskazówek....Syla23 ojjj trzymaj za mnie kciuki ja tez bede trzymac za ciebie:)Ja sie ostatnio dowiedziałam ze mojego meza kuzyn bedzie miał blizniaki jakis czas temu wzili slub bo sobie jak to młodzi mówia "wpadli"nom i okazalo sie ze to blizniaki zazdroszcze im troche ale ja bym sie bała blizniakow.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|