Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anrog
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 9:31 am Temat postu: gorączka ponad 38 od kilku dni bez innych objawow |
|
|
Od 6 dni ciągle mam gorączkę ok 38. Czasem spada na 37,7 ale niżej nie. Zrobiłam wszystkie badania i o dziwo ob mam 1 a reszta wyników ok. Tylko niedobór monocytów. Cukier 70. Byłam u lekarza i nie stwierdził on żadnej infekcji dróg oddechowych. I w dzień jak byłam akurat gorączka mi zmalała troszkę i dlatego lekarz powiedział, że to jakaś infekcja wirusowa i samo przejdzie. Na drugi dzień niestety znów 38,5.
Do tego spadła mi trochę waga(2 kg w 2 tygodnie), jestem strasznie rozkojarzona, co chwilę coś mi spada i mam ogólnie złe samopoczucie. Gorączkę mierzę termometrem do ucha i u męża i dziecka działa on dobrze.
Proszę o pomoc bo nie wiem czy panikować czy czekać aż samo przejdzie.
Przyłączyłam do zbiorczego. Przeczytaj regulamin forum. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 4:01 pm Temat postu: |
|
|
a miałaś robiony poziom hormonów tarczycy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anrog
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 7:56 pm Temat postu: |
|
|
Gosia85 napisał: | a miałaś robiony poziom hormonów tarczycy? |
Nie miałam
Zrobili mi tylko morfologie, ob i cukier. I badanie moczu, które też wyszło ok. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 9:22 pm Temat postu: |
|
|
jeśli do poniedziałku gorączka nie minie to idź z powrotem do lekarza.
a boli Cię coś?
miałaś może jakieś zatrucie pokarmowe?
złe samopoczucie i rozkojarzenie może wynikać z gorączki.
jednak może też być kolejnym objawem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anrog
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 7:57 pm Temat postu: |
|
|
Dziwne to jest bo wczoraj już przeszła mi całkiem gorączka a dziś znów przeszło 38. Do tego dziś pokruszył mi się już drugi ząb.
I dodam jeszcze, że przeszło rok karmię już piersią ale to chyba nie może być powód .
Boleć nic mnie nie boli a zatrucia nie miałam.
A to czy mierzy się temperaturę termometrem do ucha czy pod pachę ma jakąś różnicę? Bo babcia karze mi rtęciowy kupić. Tym do ucha mierzymy sobie już od 2 lat temperaturę i zawsze dobrze pokazywał. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
BoczaS
|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 10:08 am Temat postu: Przeziębienie? |
|
|
Mam pytanie do kogoś doświadczonego w medycynie. Od 3-4 dni mam obawy przeziębienia to jest chyba normalne przy pogodzie w "kratkę" uprawiam sport Parkour. Otóż obudziłem się wczorajszej nocy poszedłem do toalety aby wydmuchać nos na chusteczce pojawiła się krew, później jak to mam w zwyczaju splunąłem do klozetu (nie mam zamiaru połykać flegmy), co widzę ??? - Pluję krwią. Od razu mówię że nigdzie się nie wywróciłem z nikąd nie spadłem.
Czy to jest normalne czy powinienem zgłosić się do lekarza, jaka może być tego przyczyna ?
temat przenosze w odp miejsce ---edit by Wind_of_hope---
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kowal swego losu
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 11:19 am Temat postu: |
|
|
Anonimowa22 napisał: | boli mnie dziś od rana głowa z tyłu i po bokach, co to może oznaczać>? dosyć długo spałam bo do 12 (wolne ) wczoraj nie piłam alkoholu ani nic, co to może być? nie miewam nigdy bólów głowy ani migren a tu dzisiaj taka niespodziewajka |
czy czesto miewasz takie bole, czy zdarzylo sie to jednorazowo? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
narni25
|
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 4:15 pm Temat postu: |
|
|
a po długim śnie to często głowa boli akurat, guz mózgu to to na pewno nie jest, hehe. mam pytanie - czy nie jest tak że leki niektóre silniej a niektore slabiej dzialaja na migrenę jeśli atak jest silny? ostatnio brałam rózne leki ale zauważyłam że jak jest silniejszy atak to nie skutkują, zwłaszcza jak jest z aura migrena. co na migreny z aura stosujecie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiunia8855
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 12:15 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam 13 lat i też bardzo często biorę leki przeciwbólowe typu ibuprom czy apap. gdy byłam mała bardzo około 4-6 lat często płakałam z tego powodu że głowa mnie bolała i moi rodzice zaczęli jedzzic zem na do roznych lekkarzy nikt nie mógł rozpoznać co to jest za choroba. w końcu sprawa został nie wyjaśniona ;/ bóle głowy troche ustąpiły ale nadal się zdarzają.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiunia8855
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 12:26 pm Temat postu: |
|
|
ja mam ciągle zatkany nos oraz ciągle kaszle nawet jeżeli nie jestem chora... co ta oznacza?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|