Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Leki a alkohol - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 6:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a masz coś na oczy? nie wiem, jakiś starazolin czy cuś? też pomaga w reakcjach alergicznych przy pieczeniu. i może odejdź od komputera!
tylko sie nie uduś, może skocz do przychodni, co?
mikmik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 6:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka bez Paniki;] przeszło;] te 5 tabletek w końcu zadziałało wypiłem pół litra ciepłej wody zeby predzej sie rozpuściło i jest dobrze:d nie wiem czemu mnie tak trzepneło;/ nigdy tak nie miałem jaki katarek ewentualnie ale taki hc to nowość ; ] ja nie lubie do lekarzy chodzić za każdym razem ide zdrowy wychodze chory-zawsze mi coś znajdzie;] i pół kilograma talbetek wiec profilaktycznie nie chodze;]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie rób tak więcej ! Very Happy
może coś zjadłeś. albo wciągnąłeś ;p
dobrze, że przeszło.

a z lekarzami to nie zachowuj się jak stary dziad. mój ojciec zawsze powtarza, że jest zdrowy,bo do lekarzy nie chodzi.
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jest p racja;] no jak coś mi jest to ide;] ale tak zeby isc bo iśc to nie ma opcji bo zawsze coś znajdzie;]
Powrót do góry
Asienka1251

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 8:52 pm    Temat postu: Antybiotyki a alkohol... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałabym się dowiedzieć..czy podczas brania antybiotyków mozna pić alkohol..Mniej więcej wiem jakie jest zdanie na ten temat..ale chciałabymm przede wszystkim znać tego konsekwencje..

Druga sprawa..co będzie jeśli podczas brania antybioyków zapale ziolo?
Jakie mogą być tego pózniejsze objawy? Dodam ze biore antybioyki od dermatologa : dość silne chyba ponieważ są to "TRILAC " i "DOXYCYCLINUM"
Niedługo wakacje..wiec i imprezy Wink dlatego proszę o pomoc..

Mile widziane inne nieszkodzące propozycje..wiążące się z fazząVery Happy na imprezie Razz Smile

-----edited by emilka----
przeniosłam temat do innego działu i przyłączyłam do tematu zbiorczego odnośnie interakcji różnych leków z alkoholem
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 10:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

trilac to nie antybiotyk tylko osłonka do doksycykliny - probiotyk i z nim nic w interakcje nie wchodzi
co do doksycykliny, to nie powinno się pić alkoholu, bo powoduje złą tolerancję alkoholu (może Ci się film urwać), a na dłuższą metę może powodować większe uszkodzenie wątroby niż w przypadku samego antybiotyku (ale to chyba oczywiste). dodatkowo spożywanie przez długi czas alkoholu obniża skuteczność doksycykliny.
co do zioła, to nie wykazano żadnych interakcji z tym antybiotykiem ale może powodować to, że będziesz dłużej wracać do stanu trzeźwości, że się tak wyrażę niż normalnie.

w ogóle to doksycyklina może uczulać skórę na słońce, więc tak średnio na wakacje leczyć akurat nim trądzik...
Asienka1251

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za informacje Smile Co do leczenia przepisała mi tak dermatolog.. :/ ..niestety w wakacje Sad W takim razie co z imprezami? :/ czyzby czekały mnie abstynenckie wakacje?!:/ i zero fazyyy??!! ..ehh załamka :/

POMOCY!!
Powrót do góry
justina1983

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

normalni ludzie idac do lekarza po pomoc nie zadaja takich glupich pytan jesli chcesz pic alkohol to po cholere idziesz do lekarza
Twisted Evil
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Cze 03, 2008 12:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli Ci się nie podoba - to nie lecz sie i pij Cool bo ja na Twoim miejscu antybiotyków bym nie łączyła z %
Powrót do góry
Asienka1251

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 4:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wlasnie powoli załuje ze poszłam:P Nie spodziewałam się, że będę musiała odmówić tyle żeczy:/ ..wiem, ze trzeba wybrac..albo leczenie..albo alkohol..Ale nie mam zamiaru by przez to omijały mnie najlepsze imprezy:/ ;p Juz zdecydowałam ze narazie nie bede piła:p Smile bo widzę efekty leczenia..Ale chcę wiedzieć tak na przyszłość.." co by było gdyby..." Razz Smile Jeśli zna ktoś inne nieszkodlowe (w mojej sytuacji) sposoby na "faze" :p prosze o pomoc:p Smile ..albo przynajmniej przykłady na swoim doświadczeniu. po mieszaniu antyb.z %% ...pozdrawiam..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 11 z 17