Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 6:25 pm Temat postu: |
|
|
a masz coś na oczy? nie wiem, jakiś starazolin czy cuś? też pomaga w reakcjach alergicznych przy pieczeniu. i może odejdź od komputera!
tylko sie nie uduś, może skocz do przychodni, co? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 6:44 pm Temat postu: |
|
|
emilka bez Paniki;] przeszło;] te 5 tabletek w końcu zadziałało wypiłem pół litra ciepłej wody zeby predzej sie rozpuściło i jest dobrze:d nie wiem czemu mnie tak trzepneło;/ nigdy tak nie miałem jaki katarek ewentualnie ale taki hc to nowość ; ] ja nie lubie do lekarzy chodzić za każdym razem ide zdrowy wychodze chory-zawsze mi coś znajdzie;] i pół kilograma talbetek wiec profilaktycznie nie chodze;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 7:49 pm Temat postu: |
|
|
nie rób tak więcej !
może coś zjadłeś. albo wciągnąłeś ;p
dobrze, że przeszło.
a z lekarzami to nie zachowuj się jak stary dziad. mój ojciec zawsze powtarza, że jest zdrowy,bo do lekarzy nie chodzi. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 8:26 pm Temat postu: |
|
|
to jest p racja;] no jak coś mi jest to ide;] ale tak zeby isc bo iśc to nie ma opcji bo zawsze coś znajdzie;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Asienka1251
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 8:52 pm Temat postu: Antybiotyki a alkohol... |
|
|
Chciałabym się dowiedzieć..czy podczas brania antybiotyków mozna pić alkohol..Mniej więcej wiem jakie jest zdanie na ten temat..ale chciałabymm przede wszystkim znać tego konsekwencje..
Druga sprawa..co będzie jeśli podczas brania antybioyków zapale ziolo?
Jakie mogą być tego pózniejsze objawy? Dodam ze biore antybioyki od dermatologa : dość silne chyba ponieważ są to "TRILAC " i "DOXYCYCLINUM"
Niedługo wakacje..wiec i imprezy dlatego proszę o pomoc..
Mile widziane inne nieszkodzące propozycje..wiążące się z fazzą na imprezie
-----edited by emilka----
przeniosłam temat do innego działu i przyłączyłam do tematu zbiorczego odnośnie interakcji różnych leków z alkoholem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 10:57 pm Temat postu: |
|
|
trilac to nie antybiotyk tylko osłonka do doksycykliny - probiotyk i z nim nic w interakcje nie wchodzi
co do doksycykliny, to nie powinno się pić alkoholu, bo powoduje złą tolerancję alkoholu (może Ci się film urwać), a na dłuższą metę może powodować większe uszkodzenie wątroby niż w przypadku samego antybiotyku (ale to chyba oczywiste). dodatkowo spożywanie przez długi czas alkoholu obniża skuteczność doksycykliny.
co do zioła, to nie wykazano żadnych interakcji z tym antybiotykiem ale może powodować to, że będziesz dłużej wracać do stanu trzeźwości, że się tak wyrażę niż normalnie.
w ogóle to doksycyklina może uczulać skórę na słońce, więc tak średnio na wakacje leczyć akurat nim trądzik... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Asienka1251
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 10:09 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za informacje Co do leczenia przepisała mi tak dermatolog.. :/ ..niestety w wakacje W takim razie co z imprezami? :/ czyzby czekały mnie abstynenckie wakacje?!:/ i zero fazyyy??!! ..ehh załamka :/
POMOCY!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justina1983
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 10:20 pm Temat postu: |
|
|
normalni ludzie idac do lekarza po pomoc nie zadaja takich glupich pytan jesli chcesz pic alkohol to po cholere idziesz do lekarza
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 12:34 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli Ci się nie podoba - to nie lecz sie i pij bo ja na Twoim miejscu antybiotyków bym nie łączyła z % |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Asienka1251
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 4:11 pm Temat postu: |
|
|
Wlasnie powoli załuje ze poszłam:P Nie spodziewałam się, że będę musiała odmówić tyle żeczy:/ ..wiem, ze trzeba wybrac..albo leczenie..albo alkohol..Ale nie mam zamiaru by przez to omijały mnie najlepsze imprezy:/ ;p Juz zdecydowałam ze narazie nie bede piła:p bo widzę efekty leczenia..Ale chcę wiedzieć tak na przyszłość.." co by było gdyby..." Jeśli zna ktoś inne nieszkodlowe (w mojej sytuacji) sposoby na "faze" :p prosze o pomoc:p ..albo przynajmniej przykłady na swoim doświadczeniu. po mieszaniu antyb.z %% ...pozdrawiam.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|