Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Leki a alkohol - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Yalissea
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 9:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może i zna, ale jeżeli zna to wątpię, że powie Smile
A po drugie jeżeli widzisz efekty leczenia to nie cieszy Cię to?

Że też tak ważny jest alkohol dla ludzi na imprezie.. " jak nie ma chlania to nie ma impry". Ehhhh Confused
Ja jakoś już kropli alkoholu nie tknęłam od ponad roku, byłam na przeróżnych imprezach i wiem, że można się świetnie bez % bawić.

Ale Ty i tak zrobisz co zechcesz.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Asienka1251

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 8:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cieszy mnie..i to bardzo Smile ..i jak narazie staram się słuchać rad innych i Twojej Razz Smile wiec nie bede piła..jakos to będzie.. Smile A ...no i mam nadzieje ze powoli będę przekonywała się ze impreza bez %% też moze być dobrą impreząVery Happy Razz ..no..zobaczymy jak to bedzie w niedziele ..bo coś sie szykuje;d ..ale jesli wiesz..jakies inne sposoby na fazze:P to podziel się z nimi..proooszeee RazzRazzRazz Smile dzieki za rady wszystkim:) pozdrawiam:*:*
Powrót do góry
Weronika_1991

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 10:04 pm    Temat postu: Sterydy, a alkohol Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam astme i biore oxis i pulmikort w proszku takim który wdycham. te leki maja jakas ilosc sterydów.Czy w czasie brania tych leków moge pić alkohol?

------edited by emilka-----
temat został przeniesiony do odpowiedniego działu i tematu
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie powinno się spożywać alkoholu biorąc te leki
ichbinivo

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 6:43 pm    Temat postu: Adinohil (lek z chinina( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy poprawnie napisalem nazwe tego leku, poniewaz jeszcze go nie mam. Mianowicie bede go bral w celu ochrony (wzmocnieniu organizmu czy cos w tym stylu) przed malaria. Chodzi mi mianowicie jakie interakcje moga zajsc pomiedzy tym lekiem i alkoholem. Interesuje mnie rowniez jakie organy on obciaza.

Bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedz. Z gory przepraszam jesli to zly dzial, ale wydal mi sie on najodpowiedzniejszy.

-----edited by emilka----
temat przyłączyłam do zbiorczego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 8:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podejrzewam, że ten lek to amidochin i myślę, że w ulotce będzie wszystko napisane. co do alkoholu, to nie powinno się go spożywać razem z tym lekiem (przede wszystkim ze względu na zawartość aminofenazonu). w ogóle dziwie się, że ten lek dostałeś, bo może uszkadzać szpik kostny a generalnie na pewno wpływa na wątrobę i nerki a chinina może wpływać na narząd wzroku i słuchu
Sylvan

PostWysłany: Sob Sie 02, 2008 9:12 pm    Temat postu: Maść antybiotyczna a alkohol Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam została mi przepisana maść antybiotyczna na usuniecie brodawki
(http://www.doz.pl/leki/p4337-Mupirox) czy spozywanie alkoholu podczas "kuracji" ta mascią może byc szkodliwe?

------edited by emilka-----
przyłączyłam temat do zbiorczego, dotyczącego leków i alkoholu
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sie 02, 2008 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie powinno mieć wpływu
matik5512

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Ja mam następujące pytanie:
Obecnie biorę Duomox 1000 mg dwa razy na dobę.
Jutro szykuje się impreza. Czy mogę pozwolić sobie na 2-3 piwa?
Czy powinienem opuścić wieczorną dawkę leku?
Czy jeżeli opuszczę jedną dawkę może to mieć ogromny wpływ na leczenie?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 11:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powinieneś opuścić dawkę alkoholu a nie leku
chłopaku, daruj sobie picie alkoholu w czasie antybiotykoterapii
substancja czynna pozostaje jeszcze w organizmie, więc opuszczenie jednak dawki dużo nie da
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 12 z 17