Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Leki a alkohol - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Lis 02, 2007 7:21 pm    Temat postu: Interakcja leku Detralexu z alkoholem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tylko na chwile wiec wybaczcie literowki

Czy leki typu Detralex <rozrzedzajace krew> maja jakies interakcje z alkoholem ?

nie mowie tu o sobie ale o kims innym..
pozdrawiam

dzieki za odp
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lis 02, 2007 8:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej nie mają, ale dolegliwości, na jakie się zwykle je bierze, są bardziej przeciwwskazaniem do picia.
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Lis 06, 2007 3:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zlamanie nogi
Powrót do góry
Schizofrenik1987

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sty 16, 2008 7:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stoper... kup sobie betoniarke i jezdzij nia na czas po ulicach miasta a pozniej kup sobie karnwalowa kurtyne.. HEHE.. Przy antybiotyku nie wskazane jest palenie a w szczegolnosci picie. Palenie zwieksza sile dzialania antybiotyku jak i na odwrot. Po zapaleniu jestesmy bardziej ----- niz normalnie a jesli chodzi o alkohol to zmniejsza wchlanianie antybiotyku co wydluza czas leczenia lub moze spowodowac nawet nawrot choroby... Twisted Evil Twisted Evil Jesli chodzi o palenie jest za malo zrodel informacyjnych na ten temat i nie przeprowadza sie ogolnych bAdan przy wprowadzaniu nowych antybiotyko z osobami zazywajacymi THC. Jesli nie ma interakcji przy paleniu to prawdopodobnie tylko watroba dostaje w kosc.. A jesli nie watroba to napewno pikawa!!! HEHE... A na serducho bym bardziej stawial... Ja obecnie biore fluorochinolony czyli cipronex na gronkowca rowniez pije i pale zobaczymy co bedzie jak na razie mialem tylko nie przyjemne kolotania serca przy paleniu ale przy piciu nic nie czuje zeby cos zlego sie dzialo... A palic i9 tak pale bo jam byc nalogowiec SmileSmile Twisted Evil Twisted Evil Teraz pyanko jesli chodzi o cipronex on ponoc moze uszkadzac sciegna i kosci i zatrzymuje rozwoj kostny podobnie jak doxycyklina... Czy wolno mi pic??? Mam 20 lat. A cipronex biore na stephylococcus aureu Gronkowca zlocistego... Pozdrawiam!!! I czekam na opinie. Exclamation Exclamation
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 16, 2008 9:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cipronex nie wchodzi w interakcję z alkoholem.
ale mimo wszystko powinno się unikać picia przy leczeniu antybakteryjnym.
staraj się go nie przyjmować wraz z produktami, zawierającymi dużo wapnia, bo obniża stężenie leku.
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 5:48 pm    Temat postu: Claritine + alkohol Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy sa jakies nieprzyjemne skutki połaczenia?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 6:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli są, to nic mi o nich nie wiadomo Cool

cyt: "interakcje podawanie claritine razem z alkoholem nie nasila jego działania co zostało potwierdzone w testach psychomotorycznych"

"alkohol nie nasila działania loratadyny"

myślę, że jak to nie jest regularne picie tylko jakaś imprezka to luz. najwyżej możesz dzień wcześniej nie brać. mi się wydaje, że nie ma interakcji. ale ja do złego nie namawiam ;p
mikmik

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 6:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heh nie nasila:P to rozczrowany jestem:P nie no żarcik:d

dzięki wielkie
a apropos alergii to co jeszcze moge zjeść??
bo mnie dopadło 30 min temu;/ i mnie bardzo wybitnie nie przyjemnie łaskocze gardło i taki dziwny kaszel;/
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 6:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cirrus, wapno? grunt, że masz loratadynę.
mikmik

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli nie umre..?
bo pogarsza mi sie z minuty na minute;] teraz mnie oczy pieką i łzawią co za masakra;/ zjadłem juz 5 tych tabletek i nic;] wapna pewnie nie mam ale cirrus chyba mam;>Very Happy zaraz zobacze:D
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 10 z 17