Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 7:21 pm Temat postu: Interakcja leku Detralexu z alkoholem |
|
|
ja tylko na chwile wiec wybaczcie literowki
Czy leki typu Detralex <rozrzedzajace krew> maja jakies interakcje z alkoholem ?
nie mowie tu o sobie ale o kims innym..
pozdrawiam
dzieki za odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 8:02 pm Temat postu: |
|
|
raczej nie mają, ale dolegliwości, na jakie się zwykle je bierze, są bardziej przeciwwskazaniem do picia. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 3:11 pm Temat postu: |
|
|
zlamanie nogi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Schizofrenik1987
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Stoper... kup sobie betoniarke i jezdzij nia na czas po ulicach miasta a pozniej kup sobie karnwalowa kurtyne.. HEHE.. Przy antybiotyku nie wskazane jest palenie a w szczegolnosci picie. Palenie zwieksza sile dzialania antybiotyku jak i na odwrot. Po zapaleniu jestesmy bardziej ----- niz normalnie a jesli chodzi o alkohol to zmniejsza wchlanianie antybiotyku co wydluza czas leczenia lub moze spowodowac nawet nawrot choroby... Jesli chodzi o palenie jest za malo zrodel informacyjnych na ten temat i nie przeprowadza sie ogolnych bAdan przy wprowadzaniu nowych antybiotyko z osobami zazywajacymi THC. Jesli nie ma interakcji przy paleniu to prawdopodobnie tylko watroba dostaje w kosc.. A jesli nie watroba to napewno pikawa!!! HEHE... A na serducho bym bardziej stawial... Ja obecnie biore fluorochinolony czyli cipronex na gronkowca rowniez pije i pale zobaczymy co bedzie jak na razie mialem tylko nie przyjemne kolotania serca przy paleniu ale przy piciu nic nie czuje zeby cos zlego sie dzialo... A palic i9 tak pale bo jam byc nalogowiec Teraz pyanko jesli chodzi o cipronex on ponoc moze uszkadzac sciegna i kosci i zatrzymuje rozwoj kostny podobnie jak doxycyklina... Czy wolno mi pic??? Mam 20 lat. A cipronex biore na stephylococcus aureu Gronkowca zlocistego... Pozdrawiam!!! I czekam na opinie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 9:16 pm Temat postu: |
|
|
cipronex nie wchodzi w interakcję z alkoholem.
ale mimo wszystko powinno się unikać picia przy leczeniu antybakteryjnym.
staraj się go nie przyjmować wraz z produktami, zawierającymi dużo wapnia, bo obniża stężenie leku. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 5:48 pm Temat postu: Claritine + alkohol |
|
|
czy sa jakies nieprzyjemne skutki połaczenia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 6:03 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli są, to nic mi o nich nie wiadomo
cyt: "interakcje podawanie claritine razem z alkoholem nie nasila jego działania co zostało potwierdzone w testach psychomotorycznych"
"alkohol nie nasila działania loratadyny"
myślę, że jak to nie jest regularne picie tylko jakaś imprezka to luz. najwyżej możesz dzień wcześniej nie brać. mi się wydaje, że nie ma interakcji. ale ja do złego nie namawiam ;p _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 6:06 pm Temat postu: |
|
|
heh nie nasila:P to rozczrowany jestem:P nie no żarcik:d
dzięki wielkie
a apropos alergii to co jeszcze moge zjeść??
bo mnie dopadło 30 min temu;/ i mnie bardzo wybitnie nie przyjemnie łaskocze gardło i taki dziwny kaszel;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 6:13 pm Temat postu: |
|
|
cirrus, wapno? grunt, że masz loratadynę. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 6:16 pm Temat postu: |
|
|
czyli nie umre..?
bo pogarsza mi sie z minuty na minute;] teraz mnie oczy pieką i łzawią co za masakra;/ zjadłem juz 5 tych tabletek i nic;] wapna pewnie nie mam ale cirrus chyba mam;> zaraz zobacze:D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|