Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majka_19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 7:43 pm Temat postu: |
|
|
moja znajoma nie wiedzała do 5 miesiąca że jest w ciązy miała normalnie okres tzn leciało jej ale nie duzo i nie długo max 3 dni i nie miała aż takiego dużego brzucha i dlatego nie obawiała sie ze jest w ciąży.Czy to możliwe że nie czuła dziecka w sobie??przecież już chyba powinna mieć normalnie ruchy płody czyż nie??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 9:35 pm Temat postu: |
|
|
ruchy płodu pojawiaja sie juz ok 4m-ca ale matka wyczuwa je dopiero ok 6m-ca. a po 2gim porodzie jest bardziej wyczulona i wtedy moze w 4m-cu wyczuc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka_82
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 10:14 pm Temat postu: |
|
|
Witam;]
mam pewien problem....
ostatnio spóźniała mi sie miesiączka i z początku sie nie przejmowałam bo to u mnie normalne, ale jak już minęło 2 tyg kupiłam sobie test. wyszedł pozytywnie, i mimo tego, że krzyżuje to nasze dalsze plany to razem z mężem bardzo się ucieszyliśmy;]
to było ok 3 dni temu a dzisiaj dostałam miesiączki.....
kupiłam kolejne dwa testy i oba wyszły pozytywnie z tym, że linie wskazujące na ciąże były dużo mniej widoczne niż w pierwszym teście.... wiem, że muszę się wybrać do lekarza dla pewności.... ale chciałabym wiedzieć czy któraś z was to miała i czy wskazuje to na ciążę....
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 7:30 am Temat postu: |
|
|
Wiesz co, no mi się wydaje, że to ciąża... ale jak będziesz szła do lekarza to weź testy ciążowe jeżeli ich nie wyrzuciłaś. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka_82
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 2:24 pm Temat postu: |
|
|
dzięki za odp
na pewno się wybiorę w najbliższym czasie... chociaż i tak mam dziwne przeczucie że juz po wszystkim....
trzymajcie kciuki żeby jednak nie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzia545
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 6:49 pm Temat postu: miesiaczka podczas ciazy czy to mozliwe |
|
|
dwa tygodnie po miesiaczce zrobilam test ciazowy wynik byl pozytywny, bylam u ginekologa i on przepisal mi leki na podtrzymanie ciazy poniewaz wczesniej poronilam dwa razy, lekarz zlecil badanie toksoplazmozy wynik 256,po dwu miesiecznym leczeniu powiedzial zebym probowala zajsc w ciaze i tak wlasnie sie stalo lecz miesiaczka zaczela sie 28 tak jak w cyklu, bylam w ciazy i nie wiem czy dalej jestem poniewaz krwawie jak podczas miesiaczki czy ktos moze odpowiedziec na moje pytanie??? Z GORY DZIEKUJE
---edit by emilka---
temat przyłączony do tematu o podobnej problematyce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Sie 10, 2007 9:54 pm Temat postu: |
|
|
anka mysle ze nie jestes..parodniowe opoznienia to nie tragedia 2 dni tym bardziej. Stres robi swoje wiec sie uspokoj. Doszło do wytrysku wewnatrz? ze obawiasz sie ciazy? miałas dni płodne?
madzia545 nie jestem lekarzem,ale skoro nie masz plamien a krwawisz normalnie jakbys miała okres to moze przejdz sie jak najszybciej do gina??? krwawienia w ciazy nie wroza nic dobrego.. 3mam mocno kciuki zeby sie udało! lekarz wg mnie powinien przepisac Ci No-spe na podtrzymanie ciazy...dziwne..ale moge sie mylic _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2007 2:11 pm Temat postu: |
|
|
Do tej "tralalala"
----------edited by yalissea---------
Kwalifikujesz się na bana na IP. Niedawno wyleciała Twoja koleżanka za podobne zachowanie. Może to i Ty znów...
Wiedz o tym, że się postaram o to. Poprzednim razem mi się udało
Widzę, że ktoś z modów usunął Twojego posta. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcela
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 2:39 pm Temat postu: Witam |
|
|
mam pytanie może któraś z was była w podobnej sytuacji. Od 4 miesięcy dzieją się ze mną dziwne rzeczy. 4 miesięce temu spóźnił mi się okres o miesiąc gdy go dostałam był skąpy i trwał 9 dni, po dwóch tygodniach sytuacja się powtórzyła. następnie po miesiącu dostałam okres bardzo obfity i bolesy tak jak by wszystko wróciło do normy. Ale mam dziwne objawy często chodze do ubikacji zrobić siku, wydaje mi się że piersi mi troche urosły, mam zaparcia no i najważniejsze wydaje mi się że coś mnie łaskocze w brzuchu. Może mam juz obsesje na tym punkcie bo wydaje mi się że nie można być ciąży i mieć tak bardzo obfity okres a z drugiej strony... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 2:55 pm Temat postu: |
|
|
marcela wg mnie powinnas isc do lekarza i to jak najszybiciej..jesli jestes w ciazy to krwawienie to zły znak...mozna nawet poronic..na co czekasz?
doszło do wytrysku w Tobie w dni płodne? moze zrob test? dziwne ze jeszcze nie robiłas..zaparcia,powiekszone piersi ,czeste oddawanie moczu to zazwyczaj objawy ciazy,chociaz ja co m-c biegam do wc i to na okres a nie na ciaze. Ale kazda kobieta przechodzi inaczej! wybierz sie do gina pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|