Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ???

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 42, 43, 44  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majka_19

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 03, 2007 7:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moja znajoma nie wiedzała do 5 miesiąca że jest w ciązy miała normalnie okres tzn leciało jej ale nie duzo i nie długo max 3 dni i nie miała aż takiego dużego brzucha i dlatego nie obawiała sie ze jest w ciąży.Czy to możliwe że nie czuła dziecka w sobie??przecież już chyba powinna mieć normalnie ruchy płody czyż nie???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Cze 03, 2007 9:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ruchy płodu pojawiaja sie juz ok 4m-ca ale matka wyczuwa je dopiero ok 6m-ca. a po 2gim porodzie jest bardziej wyczulona i wtedy moze w 4m-cu wyczuc Wink

Powrót do góry
emilka_82

PostWysłany: Pią Lip 20, 2007 10:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam;]
mam pewien problem....
ostatnio spóźniała mi sie miesiączka i z początku sie nie przejmowałam bo to u mnie normalne, ale jak już minęło 2 tyg kupiłam sobie test. wyszedł pozytywnie, i mimo tego, że krzyżuje to nasze dalsze plany to razem z mężem bardzo się ucieszyliśmy;]
to było ok 3 dni temu a dzisiaj dostałam miesiączki.....
kupiłam kolejne dwa testy i oba wyszły pozytywnie z tym, że linie wskazujące na ciąże były dużo mniej widoczne niż w pierwszym teście.... wiem, że muszę się wybrać do lekarza dla pewności.... ale chciałabym wiedzieć czy któraś z was to miała i czy wskazuje to na ciążę....
pozdrawiam
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Lip 21, 2007 7:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz co, no mi się wydaje, że to ciąża... ale jak będziesz szła do lekarza to weź testy ciążowe jeżeli ich nie wyrzuciłaś.
Powrót do góry
emilka_82

PostWysłany: Sob Lip 21, 2007 2:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za odp
na pewno się wybiorę w najbliższym czasie... chociaż i tak mam dziwne przeczucie że juz po wszystkim.... Sad
trzymajcie kciuki żeby jednak nie...
Powrót do góry
madzia545

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 6:49 pm    Temat postu: miesiaczka podczas ciazy czy to mozliwe Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dwa tygodnie po miesiaczce zrobilam test ciazowy wynik byl pozytywny, bylam u ginekologa i on przepisal mi leki na podtrzymanie ciazy poniewaz wczesniej poronilam dwa razy, lekarz zlecil badanie toksoplazmozy wynik 256,po dwu miesiecznym leczeniu powiedzial zebym probowala zajsc w ciaze i tak wlasnie sie stalo lecz miesiaczka zaczela sie 28 tak jak w cyklu, bylam w ciazy i nie wiem czy dalej jestem poniewaz krwawie jak podczas miesiaczki Question Question Question czy ktos moze odpowiedziec na moje pytanie??? Z GORY DZIEKUJE

---edit by emilka---
temat przyłączony do tematu o podobnej problematyce
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Sie 10, 2007 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anka mysle ze nie jestes..parodniowe opoznienia to nie tragedia Wink 2 dni tym bardziej. Stres robi swoje wiec sie uspokoj. Doszło do wytrysku wewnatrz? ze obawiasz sie ciazy? miałas dni płodne?

madzia545 nie jestem lekarzem,ale skoro nie masz plamien a krwawisz normalnie jakbys miała okres to moze przejdz sie jak najszybciej do gina??? krwawienia w ciazy nie wroza nic dobrego.. Sad Sad 3mam mocno kciuki zeby sie udało! lekarz wg mnie powinien przepisac Ci No-spe na podtrzymanie ciazy...dziwne..ale moge sie mylic Rolling Eyes

Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sie 12, 2007 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do tej "tralalala"

----------edited by yalissea---------
Kwalifikujesz się na bana na IP. Niedawno wyleciała Twoja koleżanka za podobne zachowanie. Może to i Ty znów...
Wiedz o tym, że się postaram o to. Poprzednim razem mi się udało Wink
Widzę, że ktoś z modów usunął Twojego posta.
Powrót do góry
marcela

PostWysłany: Czw Sie 16, 2007 2:39 pm    Temat postu: Witam Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie może któraś z was była w podobnej sytuacji. Od 4 miesięcy dzieją się ze mną dziwne rzeczy. 4 miesięce temu spóźnił mi się okres o miesiąc gdy go dostałam był skąpy i trwał 9 dni, po dwóch tygodniach sytuacja się powtórzyła. następnie po miesiącu dostałam okres bardzo obfity i bolesy tak jak by wszystko wróciło do normy. Ale mam dziwne objawy często chodze do ubikacji zrobić siku, wydaje mi się że piersi mi troche urosły, mam zaparcia no i najważniejsze wydaje mi się że coś mnie łaskocze w brzuchu. Może mam juz obsesje na tym punkcie bo wydaje mi się że nie można być ciąży i mieć tak bardzo obfity okres a z drugiej strony...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Sie 16, 2007 2:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marcela wg mnie powinnas isc do lekarza i to jak najszybiciej..jesli jestes w ciazy to krwawienie to zły znak...mozna nawet poronic..na co czekasz? Shocked
doszło do wytrysku w Tobie w dni płodne? moze zrob test? dziwne ze jeszcze nie robiłas..zaparcia,powiekszone piersi ,czeste oddawanie moczu to zazwyczaj objawy ciazy,chociaz ja co m-c biegam do wc i to na okres a nie na ciaze. Ale kazda kobieta przechodzi inaczej! wybierz sie do gina Exclamation pzdr. Laughing

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 42, 43, 44  Następny
Strona 21 z 44