Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ???

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 42, 43, 44  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arcia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 17, 2007 12:41 pm    Temat postu: Miesiączka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiele z was pyta czy miesiączka jest możliwa podczas ciąży... jedni mówią że nie a jak juz jest krwawienie to nie miesiączka... ludzkie ciało jest bardzo skąplikowane i każde jest inne... chciałam tylko podać przykład mojej mamy która była w ciąży z moją siostrą Smile Lekarz wyznaczał jej termin od ostatniej miesiączki. Siostra urodziła się miesiąc wcześniej ale nie była wcześniakiem, wnioskując można powiedzieć że mama majac ostatnią miesiączke była już w ciąży Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Sie 17, 2007 10:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tylko chce zaznaczyc ze owszem mogl obliczyc date porodu od ostatniej miesiaczki ale owulacja i wtedy mozliwosc zapolodnienia jest w polowie cyklu czyli twoja mama juz od poczecia nie miala okresu tylko 2 tygodnie wczesniej przed owulacja i pewnie urodzila jakos okolo 38 tygodnia ciazy a wtedy to jest porod w terminie Smile wlasnie istnieje ten margines bledu - nawet po 40 tygodniu mozna urodzic w 41 Smile to tez jest w terminie Smile
mam nadzieje ze zrozumieliscie cos z tego mojego pisania hehe Wink
Powrót do góry
nataliaxxx

PostWysłany: Pią Sie 17, 2007 11:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie!
Teraz ja prosze Was o jak najszybsza, w miare mozliwosci odpowiedz.
Mam `18 lat i zaczelam wspolzyc z chlopakiem, byc mozliwe ze zaszlam w ciaze lecz bylo to 4 tygodnie lub 6 tygodni temu. Od tego momentu mialam dwie regularne naturalne miesiaczki z bolami lub 1 miesiaczke. Teraz wyjechalam na wakacja zmienilam klimat jestem w irlandii i podczas owulacji na dziesiec dni przed okresem pojawily sie jednorazowe plamienia... mam je 3 dni z przerwami... jaki moze byc tego powod...? bardzo mnie to nie pokoi i nie wiem czy cos takiego moze byc oznakiem ciazy...? Czy jesli przyjdzie mi znowu regularna miesiaczka moge byc spokojna... albo czy jesli ona nie przyjdzie czy oznacza to jedno(?) ... prosze odpiszczie, pozdrawiam i caluje:*
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 12:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak mialas miesiaczki normalne to jest wszystko oki:) zmiana klimatu, jeszcze do tego irlandia to moze rozregulowac okres, moja kolezanka wyjechala do anglii i nie miala 2 mieisace okresu... nie musisz byc w ciazy ale jak cie to niepokoi to zrob test:)
a jest taka mozliwosc ze mozesz byc?? byl wytysk w tobie w plodne dni??
Powrót do góry
nataliaxxx

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje Ci strasznie za szybka odpowiedz... zazwyczaj uzywalismy do pierwszego wytrysku gumek lecz dwa razy nam sie zdarzyło bez gumki ale zawsze wytrysk byl na zewnatrz... wiec to krwawienie moze byc spowodowane czym kolwiek innym... z pewnoscia jak wroce do polski i nie bede miala nastepnego okresu to zrobie test lecz to dla mnie trudne, teraz bede w klasie maturalnej i jestem wzorowa uczennica staram sie o studia na UJOCIE...
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 12:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak nie bylo wyrtysku w tobie to moim zdaniem nie ma powodow do zmartywien, spokojnie Smile
Powrót do góry
nataliaxxx

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 12:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A... i dodam jeszcze jedno na marginesie.. mam nadzieje ze nie potraktuje tego posta jako zbedny syf ale uwazam ze nalezy sie jakas nagroda dla wszystkich prowadzacych roznego typu forum... OWACJE NA STOJACO Smile ...Dziekuje za podtrzymanie... chlopak jako starszy odemnie, bardziej doswiadczony tez mnie teraz tak zapewnial ale mimo wszystko duzo wyobrazalam Smile calkiem naturalne chyba Smile dziekuje ci jeszcze raz teraz jestem spokojna:)

tak na amrginesie to jakbys chciala cos dodac do posta uzywaj obcji "zmien" bo kilka postow pod soba sieja maly zamet - to uwaga od moderatora
Powrót do góry
skidoo

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 12:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wzorowa uczennica - buhahaha!! doswiadczony chlopak - jeszcze wieksze buhahahaha!! a wiesz dlaczego ?? wstyd by byl w klasie maturalnej w ciazy??niee?? rodzice zawiedzeni.. nauczyciele takze.. UJ przepada.. a doswiadczony chlopak umywa rece!! jak by byl doswiadczony, a Ty madra to uzylibyscie chociazby gumki!! powodzenia w przygotowaniach maturalnych!!
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 12:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nataliaxxx no to tylko spokojnie Smile a jezeli cie to bardziej uspokoi zrob test wtedy bedziesz pewna bo wiesz nigdy nic nie wiadomo ale tak 90 % daje ze ciazy nie ma Smile

skidoo popelnic bledy ludzka rzecz... nie trzeba od razu krytykowac tylko delikatnie powiedziec ze gumek sie uzywa:)
a tak na marginesie ja juz od dawna nie uzywam ale mam swoje alta a jakbym byla w ciazy bym sie cieszyla wiec Natalia bez gumek to mozecie ale jak bedziecie pewni ze chcecie miec dziecko a nie bedzie to tylko przykra niespodzianka ktora pokrzyzuje plany Smile
pamietaj lepiej byc przezornym i nie dopuszczac do takich sytuacji Smile ale rozumiem... czasem czlowieka ponosi w chwilach uniesienia Wink
Powrót do góry
skidoo

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 10:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pituszka ale czy nie uwazasz za glupote wspolzycie w klasie maturalnej bez zabezpieczenia szczegolnie gdy mysli sie o studiach i przyszlosci ?? nie zyjemy w epoce lodowcowej ani w sredniowieczu..osoba majaca lat 18-19 powinna zdawac sobie sprawe z tego ze ciaza w klasie maturalnej to koniec jej zyciowej kariery.. a nie moge sie powstrzymac od krytyki gdyz strasznie irytujace jest to ze ktos najpierw nie mysli, a potem wola o pomoc!! pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 42, 43, 44  Następny
Strona 22 z 44