Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasienkaaaaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 6:15 pm Temat postu: |
|
|
wlasnie jeszcze nie, dlatego sie obawiam troche, a czemu taka inna miesiaczka czym moze byc spowodowana?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emi.
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 1:54 am Temat postu: |
|
|
mozna być w ciązy i mieć miesiączke !
wiem z własnego doświadczenia
też myślałam że to nie możliwe a jednak zdaża się tak
u mnie wyglądało to tak że spóźniał mi się kilka dni okres zrobiłam test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny jednak w tym samym dniu dostałam miesiączke ;/ była dosyć normalna
więc mnie to zmyliło i myślałam że to nie możliwe żebym była i test sie pomylił
jednak kilka dni po okresie czułam jak bym miała dostać go znowu ;|
myślałam że mam chore jajniki albo coś poszłam do ginekologa i sie okazało że jestem w prawie 8 tygodniu ciąży
także jestem przykładem tego ze można mieć miesiączke |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasienkaaaaaa
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 10:39 am Temat postu: |
|
|
emi, a czy zamin dowiedzialas sie ze jestes w ciazy to miesiaczki mialas normalne wczesniej?? Prosze Cie jesli mozesz odpowiedz, pozrrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 10:54 am Temat postu: |
|
|
z tego co wiem to miesiaczka w ciazy nie jest identyczna jak normalne okresy... rozni sie na pewno, chociaz moze sa wyjatki
emi. napisał: | była dosyć normalna |
no walsnie sama napisalas ze dosc normalna wiec musiala sie czym nawet minimalnym roznic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 11:39 am Temat postu: |
|
|
emi. napisał: | mozna być w ciązy i mieć miesiączke |
no wlasnie..i tak samo miala moja przyjaciolka i mama mojej kolezanki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 11:46 am Temat postu: |
|
|
no to bez sensu, mnie uczyli ze nie mozna miec normalnego okresu w ciazy, zawsze sie czyms rozni...
krawienie to zluszczanie sluzowki macicy wiec jakby tam zarodek byl to by sie zluszczyl z ta sluzowka, duzo kobiet tak ma a nawet o tym nie wie...
bylam przy wielu porodach i pytalam sie tych kobiet czy mialy miesiaczki normalne ( bo tez mnie to ciekawilo ) to prawie wszystkie mowily ze ta miesiaczka byla inna niz zawsze, oczywiscie zdazyly sie wyjatki co nie pamietaly ...
ale niemniej jednak krawienie w ciazy nie powinno wystepowac... w pierwszych 3 miesiacach plamienie lekkie to tak ale jak jest obfite krawienie to tzeba sie do gina zglosic bo z ciaza moze byc cos nie tak.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 12:01 pm Temat postu: |
|
|
no to moze rzeczywiscie tylko jakies plamienie przypominajace okres kurcze az z ciekawosci spytam jeszcze raz kolezanke |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasienkaaaaaa
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 12:13 pm Temat postu: |
|
|
to ja juz sama nie wiem:(teraz to sie juz przestraszylam. bo ja dostalam miesiaczke, wlasnie wydaje mi sie ze sie rozni bo bylo duzo sluzu, a teraz to 4 dzien (a zawsze mam 6-7)i tak jabym juz miesiaczki nie miala, tylko czasem poleci odrobinka przy zalatwianiu sie...
kasienkaaaaa napisz mi dokaldnie co sie wydazylo, w jaki dzien cyklu itp. to postaram ci sie pomoc - napisz mi na pw zeby tu offtopicu nie robic. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
_aga_
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Mnie również nurtuje problem "miesiączki" w ciąży. Czytałam opinie specjalisty na ten temat, który stwierdził, że to raczej żadkość, a jeżeli już wystepuje to jest całkiem inna( nie tak obfita jak dotychczas). Jednak po przeczytaniu wielu wypowiedzi doświadczonych kobiet na forum mam watpliwości. Moja sytuacja wygląda nastepująco, 18 stycznia pieściliśmy się z chłopakiem, uważaliśmy i teoretycznie żaden plemnik nie mógł się bigdzie dostać. Okres dostałam 12 dni później, był obfity jak zawsze. Jednak od wczoraj pobolewa mnie bodbrzusze, może to i głupie i prawie, że niemozliwe ale obawiam się, że to mogą być jakieś wczesne objawy ciąż. Jeśli okres nie wyklucza ciąży to jakie ejst prawdopodobieństwo w moim przypadku , wiem, że nie da sie tego określić ot tak, ale byłabym wdzięczna za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 7:40 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem to zerowe szanse na ciaze sa uwazaliscie przeciez i dostalas okres wiec moim zdaniem nie powinnas sie juz niczym martwic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|