Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ???

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 42, 43, 44  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mon
Gość

PostWysłany: Sro Cze 14, 2006 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, wpisuje sie tutaj pierwszy raz....naczytałam sie juz tych wszystkich postów i wszystkiego co ma zwiazek z objawami.....rownzie sie stresuje....
u mnie to wyglada tak.....ostatnio wspolzyłam ok 7 tyg temu...był mały problem i po 24h zarzyłam postinor...(były to dni płodne)....nie wiem, czy on jakos zadziałał czy nie..., dwa dni po nim dobrzesie czułam, a nastepne 4 dni to była masakra, straszne bóle brzucha, mdłości...potem mi to minęło...miałam normalna miesiaczke, tylko opozniona o 3 dni....nastepna miesiaczka rowniez była normalna, zaczełam przy niej brac diane-35...przez pierwszy tydzien było wszysko w porzadku...pozniej zaczeło sie to samo....bóle brzucha, mdłości, strasznie spuchłam....i pojawiła sie temperatura w polowie cyklu mniej wiecej....w miedzy czasie miałam tez plamienie....wczoraj byłam u gienkologa, zrobił mi badanie USG i uznał, ze nic nie ma...było ono zrobione 7 tyg po tamtym wspolzyciu....czy to dostateczny czas, zeby mogło ono wykazac pewny wynik? bo temperatura nadal mi nie znika, a nie jestm pzreziebiona ani nic i nie wiem z czego to....odstawiłam tabletki i teraz czekam jak bede sie po nich czuła, bo te objawy mogł byc spowodowane rowniez ich stosowaniem....czy warto zrobic jeszcze test krwi lub moczu w laboratorium czy moge ufac temu badaniu USG?
dziekuje z góry za odp
pozdrawiam
Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 14, 2006 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja pierwsze badanie USG mialam w 8 tygodniu ciąży,zobaczylam na nim moja mała Julcie Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
MOn
Gość

PostWysłany: Sro Cze 14, 2006 10:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mogłabys mi napisac mniej wiecej jak okresla sie 'wiek ciąży' czy liczy sie to od momentu owego współżycia? i czy wcześniej miałaś robione USG i wynik nic nie wykazał i dopiero w ósmym tyg...czy nie robiłaś w ogóle?
dzisiaj zauwazyłam dodatkowo, ze sutki mi sie powiekszyły....to podobno tez jeden z objawów....temperatura nadal sie utrzymuje....chyba w piątek udam sie na badanie krwi, bo jutro niestety laboratorium nieczynne :/ ale czuje, ze juz nie ma nad czym dywagować....to za duzo objawów na raz....
Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Cze 14, 2006 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do wieku ciązy to nie wiem dokladnie u mnie byla spora pomylka. Termin porodu mialam na 23 luty, Julka urodzila sie 3 stycznia i byla przenoszona. Paranoja!! Sad Co do USG to bylo to moje pierwsze, ciaza zostala wykryta przez ginekologa w 6 tygodiu (powiekszona macica), ale na USG dostalam sie dopiero po dwoch tygodniach ( liczylam na sluzbe zdrowia pozniej juz prywatnie chodzilam ) Badanie krwi napewno byloby wskazane,narazie sie nie denerwuj bo nie ma czym,czasami nerwy stwarzaja podobne objawy do ciazy, ja tez przed tym jak bylam w ciazy "wkercilam" sobie ze w niej jestem (jakies 3 lata temu) objawy sie zgadzaly) okresu nie mialam, ale po tescie sie uspokoilam. i przyszedl okres. narazie czekaj na badanie krwi te dwa dni nic nie zmienia !Nie denerwuj sie bo zaszkodzisz sobie i ewentualnie dzidziusiowi i koniecznie napisz NAM czy bedziesz miala malenstwo. pozdrawiam
Powrót do góry
Mon
Gość

PostWysłany: Sro Cze 14, 2006 11:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

naprawde dziekuje, ze mi odpowiadasz, to mile, ze zupelnie obce osoby czasem bardziej przejmuja sie naszymi losami niz nasi "najblizsi"...moj chłopak w ogole nie chce słyszec o dziecku, nie mam w nim zadnego wsparcia...nie wiem co robic, jesli sie okaze, ze jestem w ciazy, a naprawde wiem ro juz w 100%, bo naprawde nie sadze zeby te wszystkie objawy zgadzaly sie w jednym momencie....a powiedz mi jeszcze, jesli mozesz, czy miesiaczki nie mialas od poczatku ciazy czy plamiłas tez w trakcie?

ps, sliczna Juleczka Wink

pozdrawiam
M.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 12:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mon nie sądze żebyś była w ciąży, ja miałam takie objawy (bóle brzucha, mdłości, zawroty głowy, fatalne samopoczucie) właśnie podczas brania Diany. Piersi mnie strasznie bolały i w ogóle czułam się strasznie, fizycznie i psychicznie. Wydaje mi się że powinnaś zaufać USG, ale jeśli nie jesteś pewna to zrób ten test z krwi, da 100% pewność.
Pozdrawiam Smile
Nika
Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 12:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mon na poczatku plamilam ale dalo sie to odroznic od okresu,a co do chlopaka to sie nie martw przekona sie jak bedzie pewne ze bedzie dzidzia,moj tez sie przekonal i teraz jestesmy szczesliwi,tylko musi to byc pewne,nie denerwuj sie ,trzymam kciuki za to oby wszystko poszlo po twojej mysli,pozdrawiam goraco,slodkich snow
P.S Wiem moj skarb jest sliczny kochany.CIII moja mala myszka juz slodko spi.dobranoc
Powrót do góry
Mon
Gość

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 12:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nawet nie wiecie jaka jestem Wam wdzieczna kochane za wasze odpowiedzi....kazda oznaka wsparcia jest wazna, nawet taka nienamacalna jak internet....jezeli jeszcze mowa o objawach, to poza ogolnym stanem psycho-fizycznym, sa one dosc wyrazne...juz sama nie wiem co o tym myslec, najbardziej martwi mnie ta temperatura, ktora jest podobno pewnym objawem ciazy i zaciemnione sutki....zreszta brałam Diane dopiero pierwsze opakowanie, nie sadze, zeby objawy mogł byc juz tak szybko skutkami ubocznymi po diane....i slyszałam rowniez, ze czasem USG moze sie mylic...dlatego w piatek ide na badanie krwi, bo jutro z powosu swieta zamkniete laboratorium.....jak tylko bede wiedziała cos napewno, odezwe sie tutaj....dziekuje jeszcze raz :*

i juz jestem cichutko, zeby nie obudzic maluszka Wink
Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie slowa wsparcia sa potrzebne.Narazie postaraj sie nie denerwowac .Jutro pojdziesz na badania , wyniki pewnie beda w poniedzialek i bedzie wszystko jasne.Co do USG to wydaje mi sie ze raczej sie nie mysli,ale fakt czlowiek ktore je odczytuje moze popelnic blad.W moim przypadku mial byc chlopczyk(cala ciaze)a tu nagle dziewczynka.Bylam zszokowana ale i bardzo szczesliwa Very Happy Po wynikach napisz koniecznie!!Czy bedzie maluch Very Happy Pozdrawiam
Powrót do góry
Mon
Gość

PostWysłany: Pią Cze 16, 2006 5:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ponownie
dzisiaj udałam sie do laboratorium, zeby zrobic test na obecnosc beta-HCG...wyniki miały byc w poniedziałek, bo analizowane beda w innej placowce...ale była mozliwosc, ze zostana wysłane jutro faksem do placowki, w ktorej robiłam badania....wiec wyniki bede miała jutro rano....juz nie wiem co o tym wszystkim myslec....dzisiaj czuje sie w sumie dobrze, ale to pewnie dlatego, ze mało jadłam...jednak nadal jestem spuchnieta i boli mnie po prawej stronie podbrzusza....teraz sie zastanawiam, czy aby...nie jest to ciaza pozamaciczna....przeczytałam, ze objawia sie własnie zwyczajnym krwawieniem miesiaczkowym oraz plamieniami i bólem po jedne stronie w dole brzucha....i jesli lekarz stwierdził "ze nic tam nie ma" po badaniu USG, a wyniki badania beta-HCG beda pozytywne, to chyba sie potwierdzi....czy ktoras z was moze wie, czy wszystki przypadki ciazy pozamacicznej sa usuwane?
i jeszcze jedno pytanie do "mamy Julki"...czy te testy, ktore robiłas wczesniej to takie z na próbe moczu z apteki czy tez takie laboratoryjne? sadzisz, ze ten juz bedzie w 100% pewny? bo ja juz sam nie wiem teraz w co i komu mam wierzyc....a przeciez nie moge czekac, bo trzeba podjac jakies działanie....
pozdrawiam
M
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 42, 43, 44  Następny
Strona 6 z 44