Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zalamana Gość
|
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 10:21 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie.... spoznial mi sie okres zrobilam sobie test wynik negatywny bylam u ginekologa ale powiedzial ze za wczesnie jeszcze zeby stwierdzic czy jestem w ciazy... niby dostalam okres ale taki jakis dziwny jest slaby pierwszego dnia mialam jakies takie skrzepy krwi (jesli tak to moge nazwac) plaminie to chyba nie jest juz sama nie wiem ... moze dlatego ze ostatnio milam problemy z nerkami troche sie odchudzalam moze tez ze stresow moze dlatego jest tak a nie inaczej... ile dni po takim okresie moge zrobic koljny test zeby byl wiarygodny?? echhhh mam nadzieje ze nie jestem w ciazy:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
student medycyny Gość
|
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 11:15 am Temat postu: |
|
|
W czasie ciazy (od samego poczatku) nie powinno byc zandych krwawien, okresow itp. Kazdy taki sygnal powinien byc konsultowny z lekarze. Jezeli kochalas sie z chlopakiem i dostalas okres to nie jestes w ciazy i mozesz spac spokojnie. Miesiaczka to zluszczanie blony sluzowej macicy, co zarazem nie zapewnie juz prawidlowych warunkow do rozwoju zarodka. Jezeli kobieta wie ze jest w ciazy i dostanie nagle jakiegos krwawienia to znak ze doszlo do mikroporonienia lub ze plod jest zagrozony. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mon
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 2:20 pm Temat postu: Mon |
|
|
witam 'studenta medycyny'.....teoretycznie kazdy wie, ze pojawienie sie okresu powinno eliminowac mozliwosc zajscia w ciaze....jednak chocby na tym forum wypowiadały sie dziewczyny, ktore normalnie miesiaczkowały do 3 badz 4 miesiaca ciazy....sadze,ze konsultowały to z ginekologiem, co jednak nie zmienia faktu, ze w ciazy były....ja np miałam normalnie miesiaczki ostatnio....wyniki badan laboratoryjnych na obecnosc betaHCG wykluczaja ciaze....jednak od 3 tyg mam podzywzszona temperature ciała, dochodzi do 37 stopni i jestem pewna, ze nie wynika to z zadnego przeziebienia....poza tym mam wyraznie rozpulchniony brzuch i zaciemnione sutki....zupelnie nie wiem co sie dzieje...czy jest ktos kto mogłby sie do tego jakos ustosunkowac?
i czy "student medycyny" rzeczywiscie jest studentem medycyny i jakiej specjalizacji? ginekologia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jessic Gość
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 12:12 am Temat postu: |
|
|
Witajcie Kochane! Mam do Was takie pytanko, przez ostatnie 2 tygodnie bardzo często biegałam do toalety( siusiu), miałam słabe mdłości i byłam( nadal jestem) ciągle zmęczona, mam podwyższoną temperaturę 36,9 już jakiś czas. Okres spoźnił mi się o 4 dni i trwał tylko 3 dni, dodam, że był dość słaby, moje okresu od zawsze były obfite i trwały 6 dni. W związku z tym moje pytanie czy według Was istnieje choć niewielkie prawdopodobieństwo tego, że jestem w ciąży?? Bardzo bym tego pragnęła Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i oczekuję na odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 10:24 am Temat postu: |
|
|
Możliwe żę jest to dla Ciebie oczywiste, lecz ja już czytałem różne rzeczy tutaj więc zadam to fundamentalne pytanie:
A czy podczas stosunku byłą możliwość zajścia w ciąże?
Bo to taka podstawa.
Jeżeli nie jesteś pewna tych objawów możesz zrobić sobie test na poziom hormonu HCG, można go zrobić w każdeym laboratorium praktycznie. Kosz to jakieś 25 zł. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jessic Gość
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 11:47 am Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że była taka możliwość w przeciwnym razie nie miałabym podejrzeń o ciążę. Najbardziej chodziło mi o to krwawienie, bo słyszałam, że jeśli się pojawia to powinno być to ciemnobrązowe plamienie, a u mnie trwało 3 dni i było bardzo skąpe jak nigdy dotąd. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 11:13 pm Temat postu: |
|
|
jak to plamienie zamiast okresu powinno wygladac? ciemnobraozwe, skape krwawienie? czy powinien przed nim jak przed okresem bolec brzuch? prosze odpowiedzcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Lip 24, 2006 10:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam . Pewnie bede sie powtarzac, ale mam pytanie, a tak nie bardzo czas zeby poczytać wszystkie posty. Wydaje mi sie ze jestem w ciazzy tylko moze to urojenie?? mailam okres tydzien temu, ale wlasciwie nie byl on taki jak powinnien...krotkie plamienia..a zawsze mialam strasznei obfite miesiaczki..od paru dni mam silne zawroty głowy i najchetniej caly czas bym spala...do tego mam obolale piersi i silne bole w podbrzuszu (ale takie chwilowe)....nie wymiotuje..nie mam zachcianek..ale naprawde powody do obaw bo to moze byc ciaza!!! pewnie napiszecie : zrob babo test...ale ja sie boje!!! mam isc teraz do klasy maturalnej..studia zaplanowane... ;(;( czy ktos moze mi napisac ze to np. od slonca?? bo jest taka mozliwosc prawda?? przynajmniej te zawroty...ehh |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 24, 2006 10:54 pm Temat postu: |
|
|
Zrób babo test
I nie bój się. Tylko chwila, a problem rozwikłany
Zależy kiedy podejrzewasz, że mogłaś zajść w ciążę...
W jednym z przyklejonych tematów w dziale "Objawy ciąży" znajdziesz odpowiedź na dręczące Cię pytania; są tam wszystkie objawy ciąży w poszczególnych okresach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
~Marcia Gość
|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 12:44 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie;/ mialam okres mies. temu normalny (6 dni) a po dwoch tygodniach dostalam znowu ale to nie byl normalny okres tylko krew z z bradzowa wydzielina;/ i ktory trwal 3 dni. od tamtego czasu mam codzienie brazowe plamy na bieliznie. w czoraj dostalam okres ale tak samo jka ostatnio "brazowy okres" ;/ a wdodatku mam mdłości, zawroty glowy i w dodatku biegunke;/ czy to ciaza??? prosze pomoznie mi bo przechodze katusze! a do lekarza sie wybieram. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|