Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewelina17i
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 3:01 pm Temat postu: czy boli?? |
|
|
juz nie dlugo bede miała dziecko czy nacinanie pochwy boli bardzo??
---edit by Wind_Of_Hope---
Post przyłaczam do tematu pokrewnego. prosze nie zakładac nowego tematu tylko poszukac czy taki nie istnieje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 4:52 pm Temat postu: |
|
|
jezeli naciecie krocza jest poprawnie wykonane to nic pratycznie nie czujesz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgiełka
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 11:41 am Temat postu: nacinanie krocza |
|
|
Witajcie
Zostało mi 5 tygodni do wielkiego finału i coraz częściej zaczynam sie zastanawiać nad słusznościa nacinania krocza. Znalazłam mnustwo artukułów a tym że nie jst to konieczne. Ja bym jednak chiała tego uniknąć. Zastanawiam sie w jaki sposób można to zrobić czy wystarczy powiedziec lekarzawi przy porodzie że niechce nacięcia czy to za mało. W szpitalu w którym ja będe rodzić (niestety nie mam wyjścia co do wyboru szpitala - tak mi powiedział mój ginekolog bo ten jest niecałe 30km.od mojegio miejsca zamieszkania a następną porodówke mam jakies 70km.) nacinają kobiety nie pytając sie ich o zdanie.
Jak to jest z tym szpitalem, moe rodzić w jakim chce czy musze wybrac ten najbliższy?? Czy jesli wybiore ten dalszy to musze sama do niego dojechać, na własną rękę??
Przepraszam że jest tego aż tyle ale w raz z upływem dni wzrestają moje wątpliwości i mnożą sie pytania. Pozdrawiam
----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do tematu o podobnej problematyce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paja2506
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 12:30 pm Temat postu: Nacinanie krocza |
|
|
Hej. Chcialabym zapytac jak w waszym wypadku wygladal porod, czy musialyscie miec nacinane krocze ? bo slyszalam ze teraz to stosuje sie rutynowo a wcale nie potrzebnie bo nic nie dowodzi temu ze to skuteczna metoda. Podobno po tem bardzo zle sie rana goi. Prosze o odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trili2007
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 11:29 pm Temat postu: |
|
|
witam, ja nie miałam nacinanego krocza,
nic mi nie popękało ( chociaż slyszałam że nacinają po to żeby nie popękało)
natomist moja kolezanka miała nacinane i faktycznie strasznie długo dochodziła do siebie
miała problem żeby usiąść, podnieśc się bo jak to okresliła-wszystko ja ciągneło |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 7:53 pm Temat postu: |
|
|
ale lepsze to niz podczas porodu mialo Cie rozerwac i bys wykrwawiła sie to dla zdrowia Twego i bezpieczenstwa podczas porodu.
jedne nacinaja inne nie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 1:07 am Temat postu: |
|
|
jeśli boisz się bólu przy nacinaniu to o to się nie martw- przy bólach porodowych tego nie odczujesz nawet- tak mi mówiły te które były podczas porodu nacinane. a dobrze założone szwy pozwalają na szybkie i w miare bezbolesne zrowienie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paja2506
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 10:53 am Temat postu: Odpowiedz |
|
|
tak tylko slyszalam ze czasem lepiej jak sie rozerwie bo sie rozrywa w miejscach gdzie jest najciensza scianka i sie to latwiej goi a przy nacinaniu to robia tam gdzie sa grube miesnie i dlatego sie to tak zle goi. Jestem przed rozmowa z polozna i nie wiem czy mam wyrazic zgode na nacinanie czy nie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 2:55 pm Temat postu: |
|
|
I tu się mylisz...
Moją przyjaciółkę tak porozrywało, że miała "cerowane" wszystko w środku...Odbytnica/pochwa, zewnętrzne narządy płciowe...
Ja uważam że lepiej naciąć niż potem się męczyć w trakcie "cerowania" i bardzo długo po nim... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Macedonia
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 6:50 am Temat postu: |
|
|
Ja byłam nacinana. Ból żaden w porównaniu z bólami porodowymi Mi się rana szybko zagoiła. Po dwóch tygodniach (po położna ściągnęła mi już szwy, żeby nie ciągły) nic już nie bolało i mogłam gonić i na całego zajmować się dzidzią
Dodano po 25 minutach:
Dodam jeszcze, że zszywanie również nie bolało, mimo iż nie wszędzie zdążył zadziałać środek znieczulający |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|