Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ona22krk
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 12:14 pm Temat postu: Nadżerka |
|
|
Czy leczenie nadżerki globulkami dopochwowymi jest skuteczne? Czy raczej skorzystać z pomocy lekarzy w szpitalu i poddać się zamrażaniu lub wypalaniu nadżerki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwia
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 1:51 pm Temat postu: |
|
|
prędzej czy później nadżerka i tak kończy się zabiegiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edyta
|
Wysłany: Sro Lis 23, 2005 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Nieleczona albo niewyleczona nadzerka moze prowadzic do powstania nowotworow narzadow rodnych.Dlatego bardzo wazne jest,zeby jak najszybciej sie jej pozbyc.Mysle,ze tylko zabieg jest w pelni skutecznym sposobem na nadzerke.Nie trwa to dlugo i bedziesz miec pewnosc,ze pozbylas sie nadzerki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona22krk
|
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 11:57 am Temat postu: |
|
|
A czy to prawda, że po takim zabiegu w szpitalu (wypalanie, zamrażanie) przez dłuższy czas nie można współżyć? Słyszałam, że nawet przez okres 3 miesięcy, czy tak naprawdę jest? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 2:34 pm Temat postu: |
|
|
sposob leczenia nadzerki zalezy od badania cytologicznego lekarz dobierze ci sposob z wlasnego doswiadczenia wiem ze wypalanka jest malo przyjemna przeszlam przez to niestety nawraca sie to w tej chwili mam zglosic sie na kolejny zabieg tym razem wymrazanie koszt 200 zl
podobno jest to bezbolesne nie musisz sie zglaszac do szpitala takie zabiegi wykonuje sie na miejscu w gabinecie po chwili mozesz normalnie isc do domu a wypalanka jest na kase chorych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 2:37 pm Temat postu: |
|
|
nie mozna wspolzyc przez 6 tyg az do zagojenia nie wolno sie tez kapac mozliwy jest tylko prysznic chodzic na basen w czasie gojenia niestety z macicy rozchodzi sie nieprzyjemny zapach ale tylko przez kilka dni to efekt uboczny gojenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona22krk
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Czyli te zabiegi (wypalanie i zamrażnie) są przeprowadzane bez żadnego znieczulenia? Od ponad roku lekarz zaleca mi stosowanie globulek dopochwowych, które pomagają tylko na kilka tygodni i wcale nie likwidują całkowicie nadżerki, przeważnie zmniejszają ból podczas stosunku, który jak twierdzi lekarz powoduje właśnie nadżerka. Chciałabym się jej pozbyć całkowicie, ale mój lekarz jeszcze nigdy nie polecił mi żadnej metody leczenia oprócz globulek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2005 12:10 am Temat postu: |
|
|
niestety obie te metody wykonywane sa bez znieczulenia jednak da sie to zniesc uwierz mi po zabiegu praktycznie mozesz normalnie funkcjonowac ten twoj ginekolog raczej do najlepszych nie nalezy masz nadzerke a on nie proponuje ci zadnego leczenia normalnie tragedia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona Gość
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 12:35 am Temat postu: |
|
|
przy wypalaniu nadzerki stosowane sa znieczulenia miejscowe, ale jak pisala poprzedniczka, wypalanka nie daje 100 % wyleczenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaja Gość
|
Wysłany: Czw Sty 05, 2006 2:35 pm Temat postu: |
|
|
moja znajoma przeszla zabieg mrozenia to nic nie boli |
|