Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szczurek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 27, 2006 8:47 am Temat postu: |
|
|
Dzięki za info, narzeczonemu jeszcze nic nie powiedziałam, bo by się martwił, ale kiedyś będęmu to musiała powiezieć. Aha, pani ginekolog powiedziała, że moja jest bardzo brzydka, nie wiem co to oznacza, zapytam ją następnym razem. A póki co czytam lekturę na ten temat. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anilewe93
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 12:33 pm Temat postu: Nadżerka |
|
|
Nie wiem czy mam Nadżerkę , ale wstydzę się iśc do lekarza . Co mam robic ??!!
---edit by emilka----
no więc powstały 3 tematy dotyczace nadżerki w tym dziale, więc postanowiłam je połączyć w jeden.
Anilewe93, Twój temat tez tutaj przyłączam. pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 3:44 pm Temat postu: |
|
|
Po prostu musisz się przełamać - idź jak najszybciej. Żaden wstyd, każda z nas musi iść do ginekologa. Lekarz jak lekarz.
Wybierz kobietę-ginekologa, będzie Ci łatwiej się rozebrać. Bo jednak obecność mężczyzny stresuje...
Nie zastanawiaj się, od takiej głupiej nadżerki można później mieć komplikacje. A co gorsze, nadżerka może przerodzić się w nowotwór.
IDŹ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 4:46 pm Temat postu: |
|
|
no własnie nie zastanawiaj sie nad tym i lec czym predzej..nikt nie lubi chodzic do ginekologa ale zdrowie jest najwazniejsze. Samo badanie nie trwa długo a moze tylko pomoc przełam sie i głowa do gory. Moze wogole to nie nadzerka? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandra_2006
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 9:57 pm Temat postu: Czy to moze byc rak blagam pomozcie !! |
|
|
jestem juz po ciazy 4 miesiace . w ciazy mialam 2 stopien nadzerki teraz mialam wykonywanom cytologie i co musze miec wycinek z macicy ale po co ? czy przez rok czasu mozna zalapac raka pomocy!!
przepraszam po porodzie 4 miesiace
Korzystaje z Edytuj
Gonzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kajax
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 10:22 pm Temat postu: |
|
|
pobranie wycinka nie jest równoznaczne z rakiem. taki wycinek jest pobierany do badań histopatologicznych które dokładnie stweirdzą jakie komórki zawiera Twoja nadżerka i będzie wówczas można dopasować leczenie. dziwie się tylko ,że skoro przed ciążą miałaś już 2 stopień to żaden lekarz nie kazał Ci natychmiast wypalić nadżerkę jestem zaskoczona. w każdym razie nie martw się na zapas choć i tak czeka Cie zapewne długie leczenie i częste kontrole bo nadżerka lubi wracać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandra_2006
|
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 2:17 pm Temat postu: Nadzerka |
|
|
mam 3 stopien cin 2 co to moze oznaczac ? chca pobrac mi wycinek ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 2:56 pm Temat postu: |
|
|
hm.. a co to znaczy 3ci stopień cin2? nie ma tylko cin1, cin2, cin3? są jeszcze wśród cin2 kolejne stopnie? co do pobierania wycinka, to skoro miałaś to badanie, to chyba już miałaś go pobranego i to jest wynik jego badania. cin2 to jest średnia dysplazja i łatwo się leczy. tylko podstawa to nie pozostawiać tego odłogiem, bo takie zlekcewazenie może zwiekszyć ryzyko rozwoju nowotworu szyjki macicy. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 10:12 pm Temat postu: |
|
|
A ja uważam, że temat znajduje się w nieodpowiednim dziale.Przenoszę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
snupi1
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 8:27 pm Temat postu: |
|
|
cześc szczurku!jestem snupi i jedziemy prawie na tym samym wózku.ja również mam nadżerkę tylko to już 5.usówali wypalali wymrażali a ona i tak powraca.dopiero 6 lekarz zainteresował się dlaczego już 5.jestem w tej chwili na antybiotykach w kierunku bakteri beztlenowych,później cytologia i usuwanie.nie jest to nic przyjemnego więc nie zwlekaj tylko usuwaj.nadżerka to pierwszy krok do raka szyjki macicy.POZDRAWIAM!! :P :P
----edited by emilka----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu o nadżerce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|