Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

nasienie - konsystencja, barwa, ilość

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Managuador

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sty 26, 2008 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moze poprostu na jakis czas lepeij odpuscic i obserwowac reakcje swojego organizmu Smile a jara robia sie twardsze bo maja mniej nasienia Razz

A pamietaj ze organizm potrafi sie przyzwyczaic do takiej sytuacji ;/ prponuje wogole sie wstrzymac na jakis czas chyba ze masz ochote ;p

A tak na serio to nie radze sie przejmowac konsystencja spermy Wink Wszytsko stosowane w nadmiarze szkodzi Mad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
countr990

PostWysłany: Pon Cze 29, 2009 8:03 pm    Temat postu: Rzadka sperma ale wczesniej byla normalna Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam 16 lat a moja sperma od pewnego czasu stala sie wodnista niedokonca ale niejest przezroczysta tylko ma mniej intensywny bialy kolor moze dla tego ze jest bardziej rzadka i wystepuje moze w wiekszych ilosciahc ale tego niejestem pewnie natomiast przed dwoma miesiacami jeszcze wszsytstko bylo chyba dobrze byla gesta i o intensywnym bialym kolorze niewiem co robic troche cztalem i dowiadywalem sei ze moge byc bezplodny czyc cos takiego ale mysle ze jak wczescniej mialem normalna to chyba niewchodzi to w gre bo z dnia na dzien niemozna sie chyba stac bezplodnym moze to jest przez to ze dorastam chormony sie rozwijaaja nieweim prosze o pomoc mam te 16 lat a rodzica przeceiz niepoweim ze sie masturubuje i mam dziwna sperme. Prosze o odpowiedzi
Czytalem jeszcze przed chwila ze na cos takiego tzrzeba udzielac sie sportowo pic zielona cherbate uzupelnic organizm w wit c i e oraz selen niejestem pewny w to odpowiedzicie i czy moze to jakos uszkodzic orgganizm to czyli te witaminy prosze o odpowiedz

------edited by emilka------
temat przyłączyłam do pokrewnego problematyką
Powrót do góry
hammerek

PostWysłany: Czw Wrz 17, 2009 2:47 pm    Temat postu: Zimna sperma Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Zauważyłem niedawno, że moja sperma jest zimna. Wcześniej była znacznie cieplejsza. Wydaje mi się, że jądra także są chłodniejsze niż kiedyś. Co to może oznaczać? Co może być tego przyczyną? Czy jest to groźne? Proszę o pomoc.

------edited by emilka-----
temat przeniosłam do zbiorczego tematu, dotyczącego pytań odnośnie spermy
Powrót do góry
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hammerek
Chyba nie mierzyłeś termometrom?Nie Słyszem jeszcze o zimnej spermie,o chłodnych jądrach to tak(precyzyjniej będzie o chłodnej mosznie) co nie znaczy ze jądra też są chłodnie,dlatego że moszna ma taką budowę że w czasie ochłodzenia zew.tunica dartos(mięśniowa błona sprężysta)znajdująca się w mosznie powoduje również za pomocą mięśnia dźwigacza jądra,jadra zostają przesunięte w kierunku brzucha aby nie tracić ciepła, taka termoregulacja.tak że to co opisujesz to tylko odczucia.
mario060

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Sro Gru 30, 2009 9:09 pm    Temat postu: Jakie skladniki na duza ilosc Spermy? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Jestem Nowy na tym forum Smile mam 17 lat.
PS: od razu na poczatku napisze nie wiem czy w dobrym dziale to pisze, jezeli zle to prosze o przeniesienie. Dziekuje z gory!

No to w necie znalazlem cos takiego
"W skład spermy wchodzą takie związki jak: putrescyna, spermina, spermidyna i kadaweryna (odpowiedzialne za zapach i smak spermy), witamina C, prostaglandyny, lipidy, aminokwasy, enzymy, hormony steroidowe, witamina B12, fruktoza, cholesterol, mocznik, cynk, wapń, magnez, selen."

Mam pytanie.. chce wytworzyc duzo spermy i mam pytanie jakie skladniki mam jesc.. ?
Dziekuje wszystkim za odpowiedzenie Smile

temat przenosze w odp. miejsce---edit by Wind_of_hope---

------edited by emilka------
temat przyłączyłam do pokrewnego problematyką
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Gru 31, 2009 12:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a po co Ci duzo spermy?...
jej i tak jest duzo,przeciez po kazdym wytrysku produkcja rusza na nowo. zadne specyfiki nie wpłyna na ilosc spermy Neutral chyba ze jest jakas nowosc ...

Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Czw Gru 31, 2009 12:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

już pytałam nowicjuszki o skład spermy i powiedziała mi żebym nie ufała jak Ty wikipedii, bo w spermie nie ma kadaweryny bo inaczej kobiety by się potruły i przeszkadzaloby to w przetrwaniu gatunku
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Gru 31, 2009 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

5 ml w zupełności wystarczy do tego żeby zapłodnić kobietę. I zapewne tyle spermy wytwarza Twój organizm.

I nie liczy się ilość spermy tylko jej jakość...
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Gru 31, 2009 2:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do ilości gwoli jasności:

Kod:
Objętość nasienia:
Wartości prawidłowe: powyżej 2ml
Wartości nieprawidłowe:
Aspermia - 0-0,5 ml
Hipospermia - 0,5-2,0 ml
Normospermia - 4ml ± 2 ml
Hiperspermia - >6,0 ml

mario060

PostWysłany: Pią Sty 01, 2010 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanko.. na Sylwestrze zabawialem sie ze swoja dziewczyna no i gdy doszlo do wytrysku to polecialo mi tego bardzo bardzo duzo... wiem wiem ze to dobrze i ze mnie moja dziewczynka pociaga ;d no ale zdarzylo mi sie raz ze tak duzo polecialo, sperma byla to troche rzadka.. ;p no i mnie jaja po wytrysku zabolaly ;p dlaczego, ze tak duzo tego polecialo?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5