Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Managuador
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Moze poprostu na jakis czas lepeij odpuscic i obserwowac reakcje swojego organizmu a jara robia sie twardsze bo maja mniej nasienia
A pamietaj ze organizm potrafi sie przyzwyczaic do takiej sytuacji ;/ prponuje wogole sie wstrzymac na jakis czas chyba ze masz ochote ;p
A tak na serio to nie radze sie przejmowac konsystencja spermy Wszytsko stosowane w nadmiarze szkodzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
countr990
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 8:03 pm Temat postu: Rzadka sperma ale wczesniej byla normalna |
|
|
Witam mam 16 lat a moja sperma od pewnego czasu stala sie wodnista niedokonca ale niejest przezroczysta tylko ma mniej intensywny bialy kolor moze dla tego ze jest bardziej rzadka i wystepuje moze w wiekszych ilosciahc ale tego niejestem pewnie natomiast przed dwoma miesiacami jeszcze wszsytstko bylo chyba dobrze byla gesta i o intensywnym bialym kolorze niewiem co robic troche cztalem i dowiadywalem sei ze moge byc bezplodny czyc cos takiego ale mysle ze jak wczescniej mialem normalna to chyba niewchodzi to w gre bo z dnia na dzien niemozna sie chyba stac bezplodnym moze to jest przez to ze dorastam chormony sie rozwijaaja nieweim prosze o pomoc mam te 16 lat a rodzica przeceiz niepoweim ze sie masturubuje i mam dziwna sperme. Prosze o odpowiedzi
Czytalem jeszcze przed chwila ze na cos takiego tzrzeba udzielac sie sportowo pic zielona cherbate uzupelnic organizm w wit c i e oraz selen niejestem pewny w to odpowiedzicie i czy moze to jakos uszkodzic orgganizm to czyli te witaminy prosze o odpowiedz
------edited by emilka------
temat przyłączyłam do pokrewnego problematyką |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hammerek
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 2:47 pm Temat postu: Zimna sperma |
|
|
Witam. Zauważyłem niedawno, że moja sperma jest zimna. Wcześniej była znacznie cieplejsza. Wydaje mi się, że jądra także są chłodniejsze niż kiedyś. Co to może oznaczać? Co może być tego przyczyną? Czy jest to groźne? Proszę o pomoc.
------edited by emilka-----
temat przeniosłam do zbiorczego tematu, dotyczącego pytań odnośnie spermy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:20 pm Temat postu: |
|
|
hammerek
Chyba nie mierzyłeś termometrom?Nie Słyszem jeszcze o zimnej spermie,o chłodnych jądrach to tak(precyzyjniej będzie o chłodnej mosznie) co nie znaczy ze jądra też są chłodnie,dlatego że moszna ma taką budowę że w czasie ochłodzenia zew.tunica dartos(mięśniowa błona sprężysta)znajdująca się w mosznie powoduje również za pomocą mięśnia dźwigacza jądra,jadra zostają przesunięte w kierunku brzucha aby nie tracić ciepła, taka termoregulacja.tak że to co opisujesz to tylko odczucia. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mario060
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 9:09 pm Temat postu: Jakie skladniki na duza ilosc Spermy? |
|
|
Witam. Jestem Nowy na tym forum mam 17 lat.
PS: od razu na poczatku napisze nie wiem czy w dobrym dziale to pisze, jezeli zle to prosze o przeniesienie. Dziekuje z gory!
No to w necie znalazlem cos takiego
"W skład spermy wchodzą takie związki jak: putrescyna, spermina, spermidyna i kadaweryna (odpowiedzialne za zapach i smak spermy), witamina C, prostaglandyny, lipidy, aminokwasy, enzymy, hormony steroidowe, witamina B12, fruktoza, cholesterol, mocznik, cynk, wapń, magnez, selen."
Mam pytanie.. chce wytworzyc duzo spermy i mam pytanie jakie skladniki mam jesc.. ?
Dziekuje wszystkim za odpowiedzenie
temat przenosze w odp. miejsce---edit by Wind_of_hope---
------edited by emilka------
temat przyłączyłam do pokrewnego problematyką |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 12:04 am Temat postu: |
|
|
a po co Ci duzo spermy?...
jej i tak jest duzo,przeciez po kazdym wytrysku produkcja rusza na nowo. zadne specyfiki nie wpłyna na ilosc spermy chyba ze jest jakas nowosc ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 12:58 am Temat postu: |
|
|
już pytałam nowicjuszki o skład spermy i powiedziała mi żebym nie ufała jak Ty wikipedii, bo w spermie nie ma kadaweryny bo inaczej kobiety by się potruły i przeszkadzaloby to w przetrwaniu gatunku _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 1:59 pm Temat postu: |
|
|
5 ml w zupełności wystarczy do tego żeby zapłodnić kobietę. I zapewne tyle spermy wytwarza Twój organizm.
I nie liczy się ilość spermy tylko jej jakość... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 2:45 pm Temat postu: |
|
|
co do ilości gwoli jasności:
Kod: | Objętość nasienia:
Wartości prawidłowe: powyżej 2ml
Wartości nieprawidłowe:
Aspermia - 0-0,5 ml
Hipospermia - 0,5-2,0 ml
Normospermia - 4ml ± 2 ml
Hiperspermia - >6,0 ml |
_________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mario060
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 10:09 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanko.. na Sylwestrze zabawialem sie ze swoja dziewczyna no i gdy doszlo do wytrysku to polecialo mi tego bardzo bardzo duzo... wiem wiem ze to dobrze i ze mnie moja dziewczynka pociaga ;d no ale zdarzylo mi sie raz ze tak duzo polecialo, sperma byla to troche rzadka.. ;p no i mnie jaja po wytrysku zabolaly ;p dlaczego, ze tak duzo tego polecialo? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|