Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 9:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochana nikt Cię nie straszy Wink) . Jednak podstawą są hormony. Oczywiście jeśli masz otorbione jajniki to można przypuszczać ,że to PCO ale jeśli nie potwierdzi tego wynik hormonów to może oznaczac np LUF. tak czy inaczej działanie dobre w obu przypadkach. Boje się tylko przestymulowania. Ale jak monitoring bedzie to nie powinno się nic złego stać

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 12:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No monitoring bedzie, ale nie w czasie brania CLO bo CLO skoncze brac 7 dc a monitoring zaczne 12 dc... Smile
Czy to zle? Czy powinnam miec monitoring od 3 dc tak jak zaczne brac CLO ??? Jak myslisz Tosiu?[/b]
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 10:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko monitoring i tak wcześniej by nic nie dał. 12dc w zupełności wystarczy. Jeśli mają się zrobić gigantyczne torbiele to i tak się zrobią. Pęcherzyki po clo mają to do siebie ,że wcale nie rosną , rosną malutkie, normalne albo wydają się normalne dziś a jutro już są kolosalną torbielą. Nic nie zrobisz. Chodzi o to aby sprawdzić na monitoringu czy ta dawka nie zrobiła więcej szkód niż pożytku a wcześniejsze obserwowanie nic by nie dało bo pęcherzyki mogą być jeszcze małe. 12-tego będzie w sam raz. Jeśli okaże się,że zrobiły się po tej dawce torbiele to zmniejsza się dawkę lub całkowicie odstawia lek. Chodzi raczej o to aby sprawdzić i w razie czego nie ponawiać dawki bo wtedy właśnie dochodzi do przestymulowania.

Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 12:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to teraz juz wszystko rozumiem:)
Dziekuje Tosiu Smile
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma sprawy. Kochana i nie martw się bo u Ciebie na pewno wyrosną piękne jajeczka z których powstanie cudna malutka dzidzia;))

Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 1:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oby, bo ja mialam miec miesiac wakacji, a zamiast tego caly czas czytam, ogladam i z tego wszystkiego coraz bardziej sie stresuje i jestem coraz bardziej przerazona ;o Smile
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witaj Tosiu i witajcie dziewczyny Smile dawno mnie tu nie było i jak tam Tosiu Zuzia:) pewnie mała rozrabiaka co? ja niebawem znowu zacznę leczenie tzn. wkońcu zdecyduję się na tą laparoskopie i mam nadzieję że w tym roku się uda Smile oraz że podołają moim jajowodom i udrożnią choć jednego abym mogła zaryzykować inseminacją :)fakt ja bym jeszcze poczekała ale przeraża mnie fakt zę za 2 mce skończę 25lat i to chyba już czas najwyższy :)jestem dobrej myśli :)ucałuj Tosiu tą swoja pociechę długo wyczekiwaną Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 11:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wikusia no dawno bardzo dawno...martwiłam się .
Zunia rozrabia na całego ale jest urocza Wink) Dziękuję za pamięć.
Kochana cieszę się ,że znowu są plany. Na pewno w tym roku się uda. Musi Very Happy . Odwiedzaj nas częściej .

Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 12:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Wiki...
25 lat... kiedy to bylo... Ja w tym roku 30 i nadal bez dzieciatka ;(
Mialam 23 jak zaczelismy sie starac...
echhh... Nikomu nie życze tylu lat staran... Koszmar...
Pozdrawiam Was dziewczyny i milej niedzieli zycze... Smile
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 4:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka28 ja też zaczełam starania w wieku 23 lat w ciągu pół roku zrobiłam badania i znalazł się problem,póżniej sobie odpuściłam i tak już 1.5 roczku zleciało ... ten czas poświeciłam na siebie imprezy,zabawy,znajomi itp.postanoowiłam się wstrzymać nic na siłę! problem jest mi znany i wiem że jesli laparo nie da efektów to jesteśmy zdecydowani na in vitro
a Ty kochana też się doczesz jak każdna z nas która ma problemy Smile jedne mają jako nastki inne muszą troszkę powalczyć ale jest warto i trzeba mieć nadzieję! ja ją mam Smile)) jestem dobrej myśli że uda nam się Smile Tobie i innym dziewczyną również tego życzę Smile

Tosiu to teraz synuś by się przydał Smile))) Wielkanoc i o ile dobrze pamiętam imieniny Twojego męża zbliżają się więc pora na kolejny prezent Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Strona 38 z 42