Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 11:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko to ty masz i Haschimoto (czy to tak się pisze??) i PCOS Shocked Sad

no M zdecydował sie na dopuszczenie myśli o zabiegu a czy będzie on konieczny to zobaczymy.

ja na razie nie robie żadnych planów. tak jak pisałam dopóki wyniki M w miare na stałe nie będa dobre nie myślę o próbowaniu zajścia w ciąże... za bardzo boję sie ryzyka, że zapłodni uszkodziny plemniczek Sad

Dodano po 5 minutach:

Korniczku... nad Tobą to ja musze pomyśleć Wink jutro sklece może coś rozsądnego Wink Wink Smile a teraz to już mykam spać bo oczy mi sę same zamykają Sad
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadzieja, tak niestety mam i to i to Sad
Ale nadzieją jest to że PCOS chyba nie jest mocno zaawansowane, bo od czasu do czasu miewam naturalne owulacje, co prawda późno, bo około 35 dc, ale zawsze...
Staram się nie łapać doła Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 9:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotka, no nie mówię, że we wszystkich klinikach kłamią przy badaniach nasienia - w końcu pracują tam normalni laboranci, którzy mają normalne mikroskopy Wink ale ja osobiście podchodzę z umiarkowanym optymizmem, a jak jeszcze usłyszałam, że od kiedy w którejś z Poznańskich klinik zmienił się dyrektor (czy ordynator, czy kto tam zarządza?) to wyniki badań facetów nagle zaczęły wychodzić dobrze (a wcześniej zawsze były złe) to już w ogóle zwątpiłam w wiarygodność tych badań...
wiem, że to mógł być tylko jeden przypadek takiego matactwa, ale jednak nie jestem przekonana... ot taki już ze mnie niedowiarek Wink

no bo dziewczyny, powiedzcie, czy te pary, które się wystarały o dziecko, to mają wszystkie parametry super? a jakby zbadać takiego delikwenta spod budki z piwem, co mu się dziecko rodzi co roku, to nasienie miałby idealne? nie sądzę...

ach... no widzisz Lizelotko, ja tak się nie dopytywałam jak to przy PCOS wygląda... no ale niedawno rozmawiałam z kolegą i tak mi powiedział - żona brała po jednej czy dwie clo przez pół roku i nie było efektu (w sensie, że nie dorastał do właściwych rozmiarów żaden pęcherzyk), a jeden z lubelskich ginów tak ją ciągle trzymał na tej dawce. No i dopiero jak pojechali na BS to tam raz, że dostała zastrzyki z gonadotropiną (jak clo nie działa, to się zamienia je na zastrzyki, tylko że one są strasznie drogie) i jak po pierwszej dawce nie było efektów, to jej zalecili na następny cykl dawkę wręcz końską... (nie wiem czy nie namieszam, ale początkowo wzięła chyba 100jednostek, a potem dali jej 250 albo 300) i udało się - dwa jajeczka i ciąża...
druga sprawa, że ja - choć mam owulację - też brałam 3x clo, zawsze po jednej tabl.na dobę i za pierwszym razem dorosły 3 pęcherzyki (więc spełniło swoją rolę) a dwa kolejne cykle były tylko z 1 jajeczkiem - więc dawka już była "za mała" (bo 1 pęcherzyk dorasta ZAWSZE)

co do samego clostilbegytu - po nim w ogóle robią się torbiele - i u dziewczyn z PCO i u tych bez! wiadomo, że przy pco jest większe zagrożenie, bo na jajniku już jest dużo pęcherzyków. ALE dlatego właśnie, że się robią torbiele lekarze przypisują w komplecie też luteinę/duphaston w fl bo pomagają się wchłaniać torbielom.

Nadzieja, myśl, myśl Twisted Evil
PS.nie pogratulowałam Ci chyba jeszcze nowego, pięknego, czterołapego domownika? Cool ucałuj kochany pyszczek ode mnie :*
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 12:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Korniczku ja wlasnie tez oprócz tego, że 3 razy dziennie po 1 tabletce Clo bede brala, to w 14 dc jade so poznania na zastrzyk z PREGNYLU (tez zawiera gonadotropinę) wiec moze i mnie sie poszczesci tak jak Twoim znajomym Smile
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 12:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka28 no to ogromna dawka ...hmmm ryzykowne bo tak jak pisałam wcześniej czasami clo potrafi przestymulować jajniki i wtedy jest wielki problem. Dlatego zaczyna się d dawki najmniejszej zeby zobaczyć jak reagują jajniki. No miejmy nadzieję,ż u Ciebie żadne torbiele po clo się nie porobią. Czasami taka dawka pobudza jajniki i jest dobrze....hmm no zobaczymy. Pregnyl dostaniesz aby pękły pęcherzyki.
Trzymam kciuki.
Ja to jestem weteranką PCO Wink)

Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 12:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A może dawka zależy tez od masy ciala? Jak myslisz Tosiu?
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że nie zależy od masy ciała Wink bo to lek na hormony, a one działają raczej niezależnie od kg Wink
Pregnyl, jak napisała Tosia weźmiesz na pęknięcie pęcherzyka/pęcherzyków (po clo lubią się wchłaniać, dlatego) - a musisz aż do kliniki na zastrzyk jechać? Shocked przecież jak dadzą Ci skierowanie, to będziesz mogła go w najbliższej przychodni dostać!
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 4:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie kochana, nie zależy od masy ciała.

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 5:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
Łobuzku kochana powiedz mi bo szukam i nie mogę odnaleźć. czy ja napisałam gdzieś wcześniej coś co mogło by świadczyć o tym, że uważam za śmieszne to że mój M obawia się zabiegu?

Nie, Słońce, nie napisałaś tak nigdzie. Wink
Ja napisałam, że taki strach to nie byłby niczym śmiesznym, a uważam, że w pełni zrozumiałym.

Doczytałam Wasze posty. I tak sobie myślę o jednej rzeczy, o której tosia już wspomniała... Otóż u Pychotki lekarz stwierdził PCOs tylko na podstawie obrazu ugs nie porównując stosunku pewnych hormonów... U mnie obraz na usg również wskazywał na PCOS, ale właśnie hormony i ich stosunek do siebie nawzajem PCOS wykluczył.

Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 8:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki nie straszcie mnie:)

Ja zaufalam prof. Czytalam tyle opinii dobrych o nim i o tym jak trafnie stawia diagnoze na pierwszej wizycie, wiec ufam mu i wierze, że i moja potrafil postawic tylko na podstawie usc, ktore robil mi z 10 min. Jeszcze nigdy zaden lekarz nie zbadal mnie tak dokladnie i tak dokladnie nie opisal mi wszystkiego na monitorze w trakcie usg...
Naprawde laski jestem pod ogromnym wrazeniem pana prof Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 37 z 42