Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part3.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iga82

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 3:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 dziekuje ci bardzo za ze dalaś mi nadzieje choc mam nadzieje ze w tym jednym jajowodzie niemam az tak duzych zrostów i ze ten kontrast pod cisnieniem udrozni mi choc ten jeden jajowod ja juz 2lata czekam na te dwie kreseczki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za powodzenie Wink. Na pewno się uda...musi

Powrót do góry
donka1984

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam problem od podna roku współzyje z moim partnerem bez jakiegokolwiek zabezpiecznia, wydawało mi się że jst ok. Jednak w czerwcu tego roku nie dostałam miesiączki w wyniku czego byłam dwa miesiące bez okresu. Po wizycie u jednego z ginekologów pani doktor podejrzewała ciąże pozamaciczną. Jednak nie dało mi to spokoju poszłam do innego lekarza. On natomiast wykluczył ciąże jakąkolwiek. dał mi na badania z krwi na obecnośc ciąży. Badania wyszły negatywnie. Dostałam skierowanie na poziom prolaktyny, tsh i chyba FT4. Ponadto byłam pod stałą kontrolą endokrynologa. Boje się że nigdy nie bede mogła mieć dzieci, skoro współzyje bez zabiezpieczenia i nic. Pomóżcie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No cóż zacznij od wizyty u dobrego ginekologa który Cie poprowadzi .
Przede wszystkim trzeba sprawdzić hormony, jajniki, macicę. Wykonać monitoring cyklu aby ocenić czy dochodzi u Ciebie do owulacji no i oczywiście badanie nasienia partnera. To tak na poczatek . Bez tego ani rusz

Powrót do góry
donka1984

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki bardzo. w przyszłym tygodniu pujde zrobic badania a nie wiesz może ile kosztują takie badania prolaktyna, tsh, i ft4
Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny właśnie koleżanka która leżała w szpitalu ze mną i miała laparoskopie napisała mi jak to wygląda!!!!dzień przed laparoskopia jest robiona lewatywa-nie wiem po co! rano w dniu operacji golą,krótko przed operacją niby tabletkę na sen ale i tak usypiają maska i przed zaśnięciem wbijają welfron!!!!jestem przerażona tą lewatywą i tym welfronem,no i tym że po operacji kilka kroplówek dostanę!!!! boję się panicznie igieł,a jak one będą u mnie w ręce to chyba zwariuję!!!!!

donka co laboratorium to inna cena ale zbadanie jednego hormonu waha się od 7-30 zł.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

donka1984 prolaktyna, tsh, i ft4 to troszkę za mało. Przydałoby sie jeszcze Lh , FSh , estradiol, progesteron. Pamiętaj ,że te badanie musisz zrobić w określonym dniu cyklu. Miedzy 2 a 4 dniem cyklu. Koszt jest zależny od danego laboratorium i waha sie tak w granicach od 6 do 35 zł za hormon.
Wikusia no niestety takie są zasady przed zabiegiem jak i przed porodem Wink. Lewatywka i golonko. Jesli jednak będziesz sie czuła skrępowana możesz odmówić tych zbiegów( golenie i lewatywa) ale możesz wykonać je tez w domu sama. Tak jest lepiej i mniej stresowo. Jeśli chodzi o welfron to niestety musi tez byc ale poproś o założenie po uśpieniu. AA a nie mówiła nic o cewnikowaniu? Wink

Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cewniku? Tosiu co jeszcze mnie czeka????golić to ja się sama golę,więc i przed laparoskopią to zrobię! no a ta lewatywa jest konieczna? muszę ją robic? bo ja sama sobie to chyba też nie dam rady zrobić a jeśli ktoś obcy to odpada całkowicie!!!! a zdjęcia brzusia dostane???? buziam....
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No niestety u nas cewnikują przed zabiegami i tego najbardziej sie boje ale robią to w znieczuleniu wiec ponoć nie boli. Musiałabyś sie zapytać w szpitalu czy zamiast lewatywy możesz sobie zaaplikować czopki glicerynowe ale sama lewatywa nie boli zupełnie.
Brzuszek juz wysyłam Smile

Powrót do góry
iga82

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 3:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyna czy orientujecie sie tak mniej wiecej jak długo od nia zarejstrowania czeka sie na zabieg hsg? miesiąc ? dwa? pól roku ? czy to zalezy od szpitala? ile wy czekałyście?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 11 z 41