Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part3.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 10:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zaneta_1234, serdecznie Ci gratuluję tych dwóch kreseczek na teście i życzę, żeby wszystko było jak najlepiej! Uwielbiam takie wiadomości i-choć nie dotyczą mnie-to ZAWSZE się uśmiecham, gdy je czytam. Very Happy Very Happy Very Happy
LiiiLuuu, nie dołuj się, kochana, bo mi w tym miesiącu też ZNOWU się nie udało, nadeszła wstrętna, niepożądana @, więc-sama widzisz-nie jesteś sama! W końcu i nam się uda-zobaczysz! Na następne święta będziemy już albo szczęśliwymi mamami, albo szczęśliwymi przyszłymi mamami z WIELKIMI brzuchami! Wink
Życzę Wam wszystkim wesołych i zdrowych świat i przy okazji DZIĘKUJĘ za wszystkie odpowiedzi i słowa otuchy, które mi tu poświęciłyście, naprawdę mi pomogły!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
zaneta_1234

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie... Bylam u lekarza, wlasnie wrocilam... I nie wiem jak to mozliwe jestem w wielkim szoku szczerze mowiac... ale lekarz zatwierdzil mnie w 100% ze nie jestem w ciazy... Pokazalam mu test ze sa dwie kreski pokazalam mu moj kalendarz z @ ze albo mialam nie regularna albo wogole sie nie pojawila... Mialam dostac @ 2 dni temu nie dostalam... O co chodzi??? Jestem zalamana;( Co jest grane? Pomocy!!!! ;(
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 7:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zaneta_1234
może się pomylił? albo jeszcze za wcześnie... nie wiem.
albo czekaj na okres albo po świętach zrób test BTHCG. da Ci 100% pewności czy jesteś w ciąży, czy nie.
Powrót do góry
zaneta_1234

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BTHCG tak? No dobrze. Mam nadzieje ze mi od razu zrobia na miejscu bez zadnych wizyt... Oby to byla pomylka znajac tutaj znajomosc medycyny lekarzy... A jak bedzie to pomylka to chyba udusze tego poloznika golymi rekoma. A jak sie nie pomylil to czym mozna wyjasnic ze test wyszedl az 2 razy pozytywnie?
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zaneta_1234
a skąd jesteś?
czy te dwa testy były tego samego producenta?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zaneta_1234 piszesz,że okres miałas dostac dwa dni temu czyli teoretycznie to 10-14 dzień fazy lutealnej. Testy z moczu już wychodzą pozytywnie ale ginekolog jeszcze nic nie stwierdzi. Nie ma takiej mozliwości bo jest za wcześnie. Mógł natomiast ocenić grubość endometrium i na tej podstawie z całą pewnością wykluczyć ciąże ale nie wiem czy to zrobił. No cóż kiedy ja byłam u gina w 10 dniu fazy lutealnej odrazu mi powiedział,że ciąży rzecz jasna nie widzi ale po grubości śluzówki można przypuszczać ,że się udało. No i po dwóch tygodniach zobaczyłam bijące serduszko.
Nie martw się . Zrób badanie z krwi beta hcg i zobaczymy

Powrót do góry
zaneta_1234

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem z Wielkiej Brytanii dokladnie ze Szkocji. Tak byly tego samego producenta... Nie pamietam nawet juz jakiej firmy.

Dodano po 6 minutach:

Dziekuje tosia81 jestes bardzo kochana mam nadzieje ze jak zrobie te badania to jednak wyjdzie ze jestem w ciazy. A te badania z krwi beta HCG to wyniki dostane od razu czy po kilku dniach? Bo wiem ze badania z krwi to troszke sie czeka, tak slyszalam... Strasznie mnie glowa boli wiec ide do lozka. Slodkich snow zycze Wam! Pozdrawiam.
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 11:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zaneta_1234
być może jest tak, że testy tego producenta mają wadę. i akurat na nie trafiłaś.
albo jest tak jak mówi Tosia Smile głowa do góry! Smile trzymam kciuki Smile
PS. w Polsce czeka się na wynik jeden dzień. więc być może u Ciebie jest tak samo Smile
Powrót do góry
zaneta_1234

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 11:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie dostalam miesiaczke i to bardzo obfita;( Na tym konczy sie moja aktywnosc na forum... Mam dosc. Za duzo wrazen. Dziekuje za wsparcie. Wszystkim starajacym sie zycze wiecej szczescia niz mnie! A tym ktorzy maja juz dzieciatka by zdrowo rosly!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zaneta_1234 hmm no widzisz . Są dwie opcje
- albo testy są wadliwe
- albo to ciąża biochemiczna
Przykro mi bardzo. Ale nie możesz się poddawać. Trzeba walczyć do samego końca, do ostatniej iskierki nadziei .

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 32 z 41