Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nickinicki
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 10:01 pm Temat postu: pomocy |
|
|
witam
mam pytanie i proszę o pomoc wczoraj powinnam dostać okres, 2 dni temu robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie ale druga linia był bladziutka i powtórzyłam to 1 dzień przed okresem i tez tak wyszedł i dziś tak samo wyszedł test jak myślicie czy to może być ciąza a dzis robiłam badnie beta hcg czy może wyjść juz pozytywnie czy za wcześnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 11:34 am Temat postu: |
|
|
może to być ciąża. jeżeli testy apteczne wykazują, to beta też na pewno już wykaże. zależy to do tego, ile czasu upłynęło od ostatniego stosunku _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rafaello
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 1:35 pm Temat postu: |
|
|
witam!
mam pytanie odnosnie wynikow hcg. Otóz odbylem stosunek z dziewczyna 17 sierpnia, nastepnego dnia dostala okres z odstawienia, bo bierze tabletki.od tamtego czasu nie kochalismy sie ani razu.4 wrzesnia zrobila test obecnosc hcg i wyszlo 1,2. czy to oznaczac moze ciaze?
dodam ze w miedzy czasie dostala plamienia (tj. tydzien po okresie z odstawienia)oraz brala wczesniej dwa opakowania tabletek pod rzad.
Przed tymi plamieniami przezywala silny stres i nie jadla pare dni, czy to mogla byc przyczyna tych plamien?
lekarz stwierdzil ze najprawdopodobnie jest to wynik silnego stresu ale tez powiedzial ze moze to byc ciaza, co o tym sadzicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 2:13 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem plamienie może być bardziej skutkiem tego wcześniejszego plamienia natomiast beta wskazuje na BRAK ciąży _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rafaello
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 2:25 pm Temat postu: |
|
|
a czy to plamienie moglo byc spowodowane wzieciem dwóch opakowan tabletek pod rzad bez robienia 7 dniowej przerwy?
przypomne ze po tych dwóch opakowaniach dostala normalnie okres ale po tygodniu dostala plamienia.
lekarz tez stwierdzil malep prawdopodobienstwo ciazy ale czy taki wskaznik nie mowi nic o ewentualnej ciazy?czy to jest w normie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 3:21 pm Temat postu: |
|
|
matko, sorrki, bo trochę dzisiaj jestem nieprzytomna. mialam napisać, ze to plamienie jest skutkiem prawdopodobnie połączenia opakowań. a beta świadczy o ciąży w momencie, gdy jest powyżej 5. no chyba, że laboratorium ma inne normy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rafaello
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 4:17 pm Temat postu: |
|
|
dzieki za odpowiedz i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewkaj
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 3:36 pm Temat postu: |
|
|
Mój cały cykl ma 28 dni ostatnią @ miałam 21.08 w piątek był 15 dc współżyłam, myślę że powinno nam się udać i zajdę w ciąże.
Wiem że na test płytkowy jest za wcześnie, słyszałam że test krwi bHCG wcześniej wykaże ciąże jednak nie wiem KIEDY MOGĘ SIĘ UDAĆ DO LABORATORIUM TAK BY WYNIK BYŁ WIARYGODNY? chciała bym już wiedzieć, nie mogę się doczekać a najchętniej pobiegła bym już tam jurto. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ada19854
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 4:08 pm Temat postu: witam |
|
|
mampytanko byłam u lekarza w srode swierdził ciaze ale powiedzial ze zarodek ciazwoy jest za maly bo ma tylko 4mm a dodam ze to jest 3 tydzien jaki powinien byc wymiar bo zaczynam sie niepokoic a na nastepnie badanie ide dopiero za tydzien z góry dziekuje za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 5:36 pm Temat postu: |
|
|
ewkaj, na początku kolejnego tygodnia. to będzie tak koło 15-16 wrzesień
ada19854, 3ci tydzien ciaży tak? jeżeli tak, to wymiary chyba są w porządku... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|