Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 46, 47, 48  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nickinicki

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 05, 2008 10:01 pm    Temat postu: pomocy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam
mam pytanie i proszę o pomoc wczoraj powinnam dostać okres, 2 dni temu robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie ale druga linia był bladziutka i powtórzyłam to 1 dzień przed okresem i tez tak wyszedł i dziś tak samo wyszedł test jak myślicie czy to może być ciąza a dzis robiłam badnie beta hcg czy może wyjść juz pozytywnie czy za wcześnie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 11:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może to być ciąża. jeżeli testy apteczne wykazują, to beta też na pewno już wykaże. zależy to do tego, ile czasu upłynęło od ostatniego stosunku
rafaello

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 1:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam!
mam pytanie odnosnie wynikow hcg. Otóz odbylem stosunek z dziewczyna 17 sierpnia, nastepnego dnia dostala okres z odstawienia, bo bierze tabletki.od tamtego czasu nie kochalismy sie ani razu.4 wrzesnia zrobila test obecnosc hcg i wyszlo 1,2. czy to oznaczac moze ciaze?

dodam ze w miedzy czasie dostala plamienia (tj. tydzien po okresie z odstawienia)oraz brala wczesniej dwa opakowania tabletek pod rzad.
Przed tymi plamieniami przezywala silny stres i nie jadla pare dni, czy to mogla byc przyczyna tych plamien?

lekarz stwierdzil ze najprawdopodobnie jest to wynik silnego stresu ale tez powiedzial ze moze to byc ciaza, co o tym sadzicie?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem plamienie może być bardziej skutkiem tego wcześniejszego plamienia natomiast beta wskazuje na BRAK ciąży
rafaello

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 2:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy to plamienie moglo byc spowodowane wzieciem dwóch opakowan tabletek pod rzad bez robienia 7 dniowej przerwy?

przypomne ze po tych dwóch opakowaniach dostala normalnie okres ale po tygodniu dostala plamienia.

lekarz tez stwierdzil malep prawdopodobienstwo ciazy ale czy taki wskaznik nie mowi nic o ewentualnej ciazy?czy to jest w normie
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

matko, sorrki, bo trochę dzisiaj jestem nieprzytomna. mialam napisać, ze to plamienie jest skutkiem prawdopodobnie połączenia opakowań. a beta świadczy o ciąży w momencie, gdy jest powyżej 5. no chyba, że laboratorium ma inne normy
rafaello

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 4:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za odpowiedz i pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
ewkaj

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 3:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój cały cykl ma 28 dni ostatnią @ miałam 21.08 w piątek był 15 dc współżyłam, myślę że powinno nam się udać i zajdę w ciąże.
Wiem że na test płytkowy jest za wcześnie, słyszałam że test krwi bHCG wcześniej wykaże ciąże jednak nie wiem KIEDY MOGĘ SIĘ UDAĆ DO LABORATORIUM TAK BY WYNIK BYŁ WIARYGODNY? chciała bym już wiedzieć, nie mogę się doczekać a najchętniej pobiegła bym już tam jurto.
Powrót do góry
ada19854

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 4:08 pm    Temat postu: witam Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mampytanko byłam u lekarza w srode swierdził ciaze ale powiedzial ze zarodek ciazwoy jest za maly bo ma tylko 4mm a dodam ze to jest 3 tydzien jaki powinien byc wymiar bo zaczynam sie niepokoic a na nastepnie badanie ide dopiero za tydzien z góry dziekuje za odpowiedz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 5:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewkaj, na początku kolejnego tygodnia. to będzie tak koło 15-16 wrzesień

ada19854, 3ci tydzien ciaży tak? jeżeli tak, to wymiary chyba są w porządku...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 46, 47, 48  Następny
Strona 23 z 48