Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ada19854
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 6:40 pm Temat postu: dziekuje emilko |
|
|
dziękuję ci emilko ostanio jak pisałam z zapytaniem tez mi odpowiedziałas i nawet trafnie bo jest ciążą zastanawiam sie czy jestes samoukiem czy po jakiś studiach pozdrawiam cieplutko a wracając do mojego problemu to dowiem sie za 1,5 tygodnia bo lekarz pow.żę bedzie juz wtedy słychac serduszko:)nie moge sie doczekac jak usłysze bicie tego malutkiego serduszka mam tylko nadzieje ze wszytsko jest w porzadku tymbradziej ze nie mam zadnych objawów i tym tez zaczynam sie niepokoic...pozdrawiam wszytskie forumowiczki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
megi78
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Emilkomam pytanie jest jest 6 dzień ewentualnego zapłodnienia wczoraj wyszedł test sikany pozytywny ale kreska była blada a dzisiaj zrobiłam BhCG i wuszedł wynik ponad 11 ale pani w laboratorium powiedziała że wynik jest wątpliwy bo od 16 jest pozytywny i kazała jeszcze poczekać .Czy to może być dobry znak ,żę jednak będzie ciąża ??? odpisz szybko proszę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agnkim
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Bardzo bym prosiła o jakąś odpowiedź. Otóż ostatnia miesiączka spóźniała mi się 10 dni. Zrobiłam test sikany i wyszedł mi pozytywny. Ale następnego dnia dostałam normalnej miesiączki. Jednak ten pierwszy test nie dawał mi spokoju i po dwóch dniach go powtórzyła. I znów pozytywny. Po raz trzeci zrobiłam go 2 dni po miesiączce i znów to samo. Dodam że ta druga kreska zawsze była bledziutka. Byłam u gina i powiedziała że nie wygląda to na ciąże a testy mogą się mylić. Zrobiłam beta HCG. Wynik: 58,08 mlU/ml. Co to oznacza? Czy jestem w ciąży? Te badanie robiłam dziś. Zamierzam za dwa dni je powtórzyć, ale do tej pory nie bede mogła spać spokojnie w niewiedzy. Czy ktoś może wyjaśnic co może oznaczać taki wynik? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 6:51 pm Temat postu: |
|
|
megi78, wydaje mi się, że jak najbardziej to ciąża być może :)
Agnkim, teoretycznie normalna miesiączka wyklucza ciązę, ale tyle testów się nie powinno pomylić a beta hcg już na pewno nie, więc to chyba jednak ciąża _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewkaj
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 7:01 pm Temat postu: |
|
|
Agnkim Gratuluje bo jesteś w ciąży, jeżeli bhcg jest powyżej 5 w tej skali wynik równa się pozytywny idz jeszcze raz do lekarza z wynikiem badań bo bhcg się nie myli to jest 100% wynik. Znam żywy przepadek gdzie koleżanka dowiedziała się o ciąży dopiero w 3 miesiącu bo miała normalne okresy. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agnkim
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze do wczoraj też miałam wrażenie że jestem w ciąży. Jednak po wizycie u gina zaczęłam mieć wątpliwości. Wspominała coś o ciąży poza macicznej ale po badaniu ją wykluczyła. Jednak dziś jak zrobiłam beta HCG i odebrałam wynik to nie wiem co myśleć o tym. Za dwa dni powtórzę badanie. Tylko nie wiem w ilu procentach powinien się ten wynik zwiększyć aby być pewnym ze to ciąża? A jeśli poziom HCG zacznie jednak spadać to co mam wtedy myśleć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:32 pm Temat postu: |
|
|
poziom powinien wzrosnąć o 66% w ciągu 48h czyli do co najmniej 96,41. ale 58,08 to już wskazuje nawet na początek 4tego tygodnia ciąży, więc za jakieś 2-3 tygodnie lekarz powinien już zauważyć.
jeżeli beta zacznie spadać, to będzie to świadczyło, ze zagraża Ci poronienie.. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agnkim
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za odpowiedź. Ten temat strasznie nie daje mi spokoju. Mam taki charakter że wszystko chciałabym wiedzieć od razu choć wiem że tak się nie da. Czy mozliwe że nie miałabym żadnych innych objawów ciąży po za tymi testami sikanymi i beta HCG? Wprawdzie częściej biegam do toalety i zwiększył mi się ostatnio apetyt ale nie wiem czy to coś oznacza.
Podejrzewam, że w najbliższym czasie bede tu częściej zaglądała. A prznajmniej do czasu kiedy to się wszystko nie wyjaśni.
Dziękuję raz jeszcze. Do usłyszenia i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
megi78
|
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 10:23 am Temat postu: |
|
|
emilkonapisz kiedy powinnam powtórzyć betę i ile prawidłowo powinna wynosić najbardziej obawiam sie tego ,że nie mam żadnych objawów a przy każdej ciąży bolały mnie piersi dzisiaj jest 25dc a 7 ewentualnego zapłodnienia odpisz proszę (bardzo się boję bo 3 razy poroniłam) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mariola1_24
|
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 1:16 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo proszę o pomoc w odczytaniu wyników Ostatni okres rozpoczął się 26.07, koniec 30.08 test ciążowy robiliśmy raz w tygodniu wynik pozytywny wyszedł 30.08 na dzień 04.09 hcg wyniosło 1476,9 w dniu 10.09 hcg 1500,0. Czy to oznacza że źle się rozwija ciąża??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|