Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewa***
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 10:33 am Temat postu: |
|
|
Będę trzymać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
shadi
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 11:32 am Temat postu: |
|
|
Zuzka a nie wiesz kiedy moglo dojsc do zaplodnienia?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dorka28
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 8:35 pm Temat postu: beta HCG wynik |
|
|
Zrobiłam badanie krwi, wynik 2,99 mlU/ml. Zwykle mój cykl trwa 32 dni, jestem 8 dni po terminie, a @ nie ma. Jak mam interpretować ten wynik
---edit by Pituszka
Post przenosze do tematu pokrewnego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daga2508
|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 9:28 am Temat postu: |
|
|
witaj Dorka, jak dla mnie to nie jesteś w ciąży
witajcie , opisze wam swój przypadek: cykle mam co 30 dni, ostanio staraliśmy sie z mężem o dziecko 15 kwietnia własnie w dniu owulacji tuż przed jego wyjazdem.miesiączkę dostałam normalnie wiec 29 czy 30 kwietnia. napisałam mężowi, ze niestety nasz dzidzius jeszcze sie nie pojawi na tym świecie. niestety cały maj nie mieliśmy mozliwości powtórzenia próby zajscia w ciąże jednakże w maju ( tzn. 29-1.06) nie dostałam okresu aż do dziś czyli 7 czerwca. już 2 krotnie robiłam test ciążowy z porannego moczu - wynik negatywny. a okresu jak nie było tak nie ma. ponadto odczuwam napięcie przedmiesiączkowe - bolą mnie piersi, czułam suchość w pochwie, a od wczoraj boli mnie jakby prawy jajnik - który szukuje sie jakby do kolejnej owulacji (wg reguralnych cykli byłoby to ok 15 czerwca). dziś poszłam zrobic badanie na beta hCG (test z krwi). wg mnie jeśli doszłoby do zapłownienia owego 15 kwietnia to już kazdy test wykazałby obecność ciąży ( nawet z moczu) bo to już byłby 7 tydzień ciąży. kurcze ciekawa jestem tych wyników z bety. powiedzcie co o tym myslicie, czy to moze być ciąża czy tylko zaburzenia hormonalne? ponadto zaznaczę ze jestem trochę przeziębiona, osłabiona, przyznam, ze maj był bardzo miesiącem stresującym i pełnym pracy fizycznej na działeczce, moze to ma wpływ na zaburzenia cyklu. od wczoraj biorę antybiotyk z penicyliny - bo lekarz rodzinny, któremu tez zgłaszałam problem kazał zrobic tylko test ciązowy i jesli okarze sie negatywny kazał mi go zaczac przyjmowac STWIERDZAJĄC ZE NAPEWNO NIE JESTEM W CIĄZY JESLI TEST BEDZIE NEGATYWNY. szczerze mowiąc juz sama nie wiem co o tym myślec, dlatego dzis zdecydowałam sie na tą bete hCG. Jednakę wyniki dopiero w poniedziałek
------edited by emilka-----
staraj się nie pisać bezpośrednio pod sobą postów, tylko korzystać z opcji "zmień"
nie pisz dwóch identycznych postów w innych tematach. jeden skasowałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 11:36 am Temat postu: |
|
|
mi się wydaje niestety, że ciąży nie ma, ale dobrze że zrobiłaś betę dla upewnienia się _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paulina123456
|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Witam. czytałam od kilku dni wypowiedzi na tym forum aby rozwiać swoje watpliwości... Nie wiem czy jestem w ciązy. Robiłam test z moczu i wyszedł negatywny. Miesiączkę powinnam dostać 12 maja a nadal nie ma:( stosunek był 5 maja... Zrobiłam test beta HCG z krwi 02 czerwca i wyszło mi <1.00 czy li negatywnie... Czy jest sens żebym powtarzała badanie? Bo już odchodzę od zmysłow... prosiła bym o szybką odpowiedz... pomóżcie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 9:40 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie ciąży nie ma, ale powinnaś pójść do ginekologa, bo to za długo trwa ten brak miesiączki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paulina123456
|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Nigdy nie miałam regularnej ale nigdy tez takiego odstępu. Zastanawiam się czy robić ten test w poniedziałek... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tuptuska
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 2:37 pm Temat postu: |
|
|
tuptuska napisał: | Witam,
proszę o pomoc - odebrałam właśnie wynik bhcg i wynik jest 689,5 mlU/ml. Dodam, że robiłam 2 testy ciążowe i oba były pozytywne. Ale podczas wizyty u lekarza na usg nic nie było widać (wg. lekarza nawet pęcherzyka). Dojrzał jedynie jak to nazwał ciałko żółte (ze znakiem zapytania) - sama nie wiem co to takiego....
Co powinnam myśleć?? Proszę o pomoc... |
Witam! Nawiązując do cytowanego postu okazało się, że to 6 tydzień ciąży. BHCG ciągnie rośnie, a na usg widać już pecherzyk ciążowy ))
Jestem taka szczęśliwa Co do nudności - dopiero teraz czyli w ok. 8 tygodniu jest mi niedobrze, mdli mnie, dużo śpię i jestem marudna...
Pozdrawiam wszystkie mamuśki! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasias
|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 8:05 pm Temat postu: |
|
|