Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Odstawienie pigulek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pawlus

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 27, 2009 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tym bywa różnie u każdej kobiety i zależy od reakcji organizmu. Jeżeli 30 września zaczęła jej się miesiączka i jest to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek to teoretycznie spodziewałbym się pojawienia kolejnej miesiączki koło 29 października.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 12:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zależy jak długie miała cykle przed przyjmowaniem tabletek, czy miała regularne czy nie....

Nie można podać konkretnej daty...Każdy organizm reaguje inaczej.Jeden od razu wraca do normy inny potrzebuje na to miesiąca a jeszcze inny kilku miesięcy...
Czarna-Jagoda

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 10:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja odstawilam tabletki po wzieciu 2 tabletek z 4 opakowania, poniewaz chcemy starac sie o dziecko, wdniu wziecia tej drugi kochalismy sie z finalem w srodku 2 razy,teraz jest trzeci dzien jak nie biore tabletek ale mam wydzielinne lekko rozowa tak jakby zaczynalo sie jakies plamienie, moze przez te dwie tabletki wywolalam sobie okres(4 dni temu skonczylo mi sie poprzednie krwawienie) jak dlugo takie plamienie teraz moze trwac czy moze ono zmienic sie w okres??
Powrót do góry
mitek1171

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 6:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jesli miala cykle regularne 28 dniowe? zmienia to cos/

Chcialbym by ktos mi odpowiedział;]Gdyz to juz kolejny dzien gdy okresu niema i niewiemy co mysleć...
Powrót do góry
mitek1171

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 3:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sory ze pisze kolejny post ale takto pewnie juz nikt by tu niezerknoł mam 2 pytania wazne dlamnie bardzo.* CZY krwawienie z odstawienia eliminuje mozliwosc bycia w ciazy tzn niebylo to napewno plamienie jakies skompe tylko normalne krwawienie???

*po jakim czasie powinien pojawic sie okres po odstawieniu tabletek anty.? gdy stosowalo sie je 3 miesiace.
Gdyz dziewczyna miala ostatni z odstawienia 30 wrzesnia a dzis mamy 31 października i okresu brak Sad miala cykle 28 dniowe przed braniem tabletek.

na to pytanko up chcialbym jeszcze odp

Ostatnio zmieniony przez mitek1171 dnia Nie Lis 01, 2009 10:35 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 5:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może się to poprzesuwać po przyjmowaniu tabletek. Nie powinna zajść w ciażę jeśli nie pominęła żadnej tabletki i przyjmowała je zawsze o tej samej porze...

I na pewno ktoś odpowie jak tylko wejdzie na forum. Po to masz opcję "zmień" żeby jej używać jak chcesz coś dodać...Jak nie było żadnego posta po Twoim to wyskoczy ikonka ze coś nowego zostało do tematu dodane...
.....

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 5:02 pm    Temat postu: okres po odstawieniu tabletek rigevidon Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczyny Smile
mam takie pytanie, brałam tabletki rigevidon przez 5 miesiecy..
okres w trakcie brania tabletek zawsze przychodził regularnie, nigdy nie było z tym żadnych problemow, zanim zaczęłam brac tabletki też okres przychodził w miare regularnie..
ostatnią tabletke wzielam 15 pazdziernika, okres z odstawienia przyszedł dwa dni pozniej czyli 17 i chcialam zapytac jak to teraz trzeba liczyc, kiedy dostane ten okres normalny, bo jak liczylam od pierwszego dnia czyli od 17 to wyszlo 13 listopad, czyli wczoraj minąl 28 dzien, a okresu dalej nie ma.Sad
jak myślicie, może dlugo sie spoznic po odstawieniu.?

Nie zakładaj nowych tematów jesli istnieja pokrewne. Forum to nie smietnik.

Przeniosłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 10:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

..... wszystko zależy od organizmu. w końcu to hormony.
niektórym cykl wraca szybko do normy, inne muszą poczekać dłużej (kilka miesięcy).
jedyne co Ci pozostaje to cierpliwie czekać Smile i nie denerwuj się bo to jeszcze bardziej opóźni okres Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokladnie tak, jesli jednak dlugo by sie nie pojawial (no tak z miesiac jeszcze) radze udac sie do gienkolga, byc moze trzeba bedzie wywolac miesiaczke (np. podawac luteine)

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 10:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

.. yhym.
noo to nie pozostało mi nic innego jak cierpliwie czekac, mam jednak nadzieje, że okres przyjdzie szybko, bo takie czekanie i codzienne sprawdzanie czy przyszedł czy nie, to wymęczy mnie psychicznie..
dziękuje za odpowiedź, miłego wieczoru. Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 13 z 21