Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Odstawienie pigulek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MyszkaKiszka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 8:17 pm    Temat postu: Po tabletkach.... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam...mam pytanko do kogoś bardziej obeznanego w tematach antykoncepcji niż ja.1 listopada odstawiłam pigułki po jakiś 4 latach używania ich.Krwawienie miałam tak jak być powinno po kilku dniach."Normalny" okres pojawił się 30 listopada i skończył 4 grud. I tu niespodzianka ....w sobotę zawiodła prezerwatywa...No i tu się pojawia moje pytanie - jak po tabletkach wyglądają dni płodne i niepłodne? Nie stresuję się tym tematem ale chciałabym wiedzieć czy prawdopodobieństwo ciąży jest duże...Trzeba przecież zacząć dbać o siebie Wink W końcu gumki nie pękają codziennie więc może to znak że już pora...Smile

Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

MyszkaKiszka no roznie to bywa... niektore kobiety odrazu wracaja do "naturalnego" cyklu inne nie... ale widze ze u Ciebie wszystko w normie wiec.. przy zalozeniu ze ni sie nie rozregulowalo oraz ze masz 29 dniowe cykle to dni plodne zaczynaja sie dopiero 9 dnia cyklu... zdazenie mialo miejsce 6 dnia cyklu wiec mysle ze byly to dni nieplodne, a wiec nie ma ryzyka ciazy. Ale mowie przy zalozeniu ze tabletki nic nie rozregulowaly.

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 8:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za odpowiedź Smile słyszałam różne opinie o tabletkach i już mi się w głowie zakręciło od nich;) Wiadomo że odstawia się tabletki w konkretnym celu ale dla bezpieczeństwa lepiej odczekać troszkę ...ale mimo to trzeba sie cieszyć z tego co jest Smile Poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Gru 07, 2009 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zycze powodzenia, mysle ze po 1 cyklu nawet jak by sie ciaza "trafila" to by nie bylo juz tak zle Smile Ale i tak twierdze ze ciaza nie mozliwa... cykl musialby Ci sie skrocic do ok. 26 dniowych cykli.

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Gru 16, 2009 5:15 pm    Temat postu: skapy okres po odstawieniu tabletek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc dziewczyny;
Mam pewnien problem. Bralam Novynette, ale tylko dwa blistry.... zle sie przy nich czulam i mialam bardzo skape krwawienia z odstawienia. Pojawialy sie 7 dnia i trwaly 2-3 dni....teraz jestem pierwszy miesiac bez tabletek. Okres przyszedl wczesniej niz powinna ( o jakies 4-5 dni) i jest taki sam jak przy tabletkach. Czy to normalne?
Nie uprawialam seksu od 2 miesiecy, jedynie co to petting i to zaraz po ostatnim krwawieniu i dwa dni przed obecnym okresem.
Nie wydaje mi sie, zeby byla sytaucja, w ktorej partner wprowadzilby mi sperme do pochwy, gdyz dwa razy wstrzymal wytrysk a kolejne dwa razy po jego szczytowaniu nie "bawilismy sie" dalej. Poza tym umyslimy rece i grzecznie poszlismy spac. dodatkowo, wpsomne, ze zawsze to on najpierw mnie zastakaja, a pozniej ja jego i koniec.... czy jest mozliwa ciaz????? Czy moze moj skapy okres jest spowodowany zaprzestaniem brania hormonow Crying or Very sad
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 1:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. I krwawienie z odstawienia też było normalne...

Hormony hamuja owulację i zapobiegają rozrostowi błony śluzowej macicy...trudno żeby bez jej "normalnej" grubości krwawienie było tak samo obfite jak miesiączka.

Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieja pokrewne. Zwłaszcza jeśli "wiszą" na pierwszej stronie!!!

Przeczytaj regulamin.

Dostajesz ostrzeżenie.

edytka

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pon Gru 28, 2009 6:17 pm    Temat postu: Płodność a odstawienie tabletek- przesunięty Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie.Dwa miesdiące temu odstawiłam tabletki-Microgynon 21.Miałam już raz miesiączkę z odstawienia i jedną normalna która spóźniła się 10 dni, nia miałam ją po 28 a po 38 dniach. Było to 6 grudnia. Teraz nie wiem czy znów będę miała za 38 dni czy wcześniej lub później, nie wiem jak wyliczyć sobie dni płodne a chcielibyśmy z meżem miec drugie dziecko. Jestem juz mamą 2,5 letniego synka.Prosze o pomoc. Mam pytanie jeszcze bo nie wiem czy wogóle już jestem płodna ponieważ sa rózne o tym opinie.
---Pytanie przeniosłam do odpowiedniego działu---tosia81
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Gru 28, 2009 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

edytka No po odstawieniu tabletek cykl musi wrócić do normy aby móc liczyć dni płodne, narazie wydaje mi się że masz rozregulwany cykl więc mozecie próbować, metodą prób i błędów.
Co do powrotu do płodności to następuje on odrazu - pomyśl ... gdy dziewczyna / kobieta zapomni choćby 1 tabletki, nie zażyje jej w odpowiednim czasie, traci ciągłość zabezpieczenia - istnieje ryzyko ciaży. To samo w przypadku antybiotyków które osłabiają działanie. Więc nie ma jakiegoś okresu niepłodności po odstawieniu tabletek - spada poziom hormonów w organizmie no i automatycznie rozpoczyna się naturalny cykl... a ze bywa on rozregulowany to juz inna sprawa.

Możecie próbować metodą prób i błedów, ewentualnie na podstawie obserwacji swojegu śluzu możesz wywnioskować ze masz dni płodne - wtedy śluz jest przezroczysty ciagliwy o konsystencji kurzego bialka. Jesli chcesz wiecej sie o tym dowiedziec zapraszam do dzialu -> metody naturalne

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sob Sty 02, 2010 12:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje ci mala mi. jeszcze mam pytanie kiedy juz moge zrobic test? jak mialam ostatnio 38 dniowy cykl to wychodzi ze miesiaczke powinnam miec 13 stycznia. wg takiego kalendarzyka co patrzylam na interneci dni plodne powinnam miec od 25 grudnia-2 stycznia, s najwieksze szanse 30 rgudnia. i w tych dniach sie staralismy. kiedy moge zauwazyc jakies pierwsze objawy?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sty 02, 2010 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1wsze objawy wystepuja po 6-8tygodniach.
test mozesz wykonac po 16 dniach od stosunku.
najlepiej by było jakbys zrobiła bete Smile wynik pewny w 100% .

powodzenia Exclamation

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 14 z 21