Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SPINEPT
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 3:52 pm Temat postu: |
|
|
Czy ktos z Was byl zdiagnozowany z oponiakiem na wysokosci C1-C2 w szyji? Jaki rodzaj leczenia zostal zaproponowany?
Czy po przejsciu radiacji - Gamma, byly jakies skutki uboczne?
Bede wdzieczna za kazda odpowiedz. pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ksm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 7:26 pm Temat postu: oponiak objawy |
|
|
żadnego bólu głowy, oponiak rósł bez mojej wiedzy i bez mojego zezwolenia. Ale objawy były tylko ja nie wiedziałem że to od oponiaka. I tak np bywało że w czasie rozmowy czułem że przychodzi uczucie ciepła nasilało się i nagle opuszczało trwało to kilka sekund ale nie mogłem wrócić do tematu rozmowy jakiś format dysku mi się włączył. Inny przypadek idąc też podobne uczucie, ciepła nawet przyjemne i na sekundę traciłem orientacje. I teraz jeszcze taki życiowy objaw, parę malutkich kieliszków wódki i traciłem świadomość, a kaca wcale jakbym pił oranżadę. lekarz powiedział że pod wpływem alkoholu puchł i uciskał mózg. teraz jestem po operacji i jedyną wadą jest to że wszystkie kobiety mi się podobają ale to może taki wiek. cya |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fisher325
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 8:55 pm Temat postu: |
|
|
No mnie tylko boli głowa, i czasami na kilka dni wolniejsza orientacja. Ten ból to takie kłucia, a dzisiaj to myslałem i nadal myślę, bo nadal boli, że rozsadzi mi łeb. Po bokach tak jakby coś chciało mi głowę poszerzyć. A teraz jak mnie 5 minut temu nad prawym okiem, nad prawą brwią zakłuło to kłuje teraz już cały czas :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
SPINEPT
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 6:58 pm Temat postu: |
|
|
ksm, jakiego rodzaju zabieg operacyjny zostal przeprowadzony, jak dlugo Ci zajelo aby powrocic do normalnego funkcjonowania? Dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cks
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 2:20 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja gdy oponiaków jest kilka.Moja mama miała operacje usunięcia oponiaka 4 lata temu w klinice w Krakowie.W zeszłym tygoniu została skierowana na tomografię która wykazała kilka opniaków w głowie.jak wygląda leczenie w takiej sytuacji??Wiem,że niezbedna jest operacja ale co jeśli jest więcej niż jeden oiponiak????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ksm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 10:40 pm Temat postu: |
|
|
jest ok
Ostatnio zmieniony przez ksm dnia Nie Sty 23, 2011 11:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anebela
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Moja mama miała oponiaka na kręgosłupie na wysokości klatki piersiowej. Przed operacją poruszała się o własnych siłach, chociaż bolały ją kolana ponieważ ten oponiak powodował ucisk. Od operacji minęło już 1,5 miesiąca i niestety nie może chodzić. Jedna noga, w której jest czucie nie ma niestety na to siły. Na dodatek teraz pojawiają się utraty przytomności i nagłe spadki ciśnienia. Czy to jest normalne po takiej operacji? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Anebela
Aby ocenić stan konieczne jest zapoznanie się z wynikami przed i po zabiegu ,kartą chorobową.Za mało jest informacji aby oceniać taki stan.Bardzo możliwe,że wystąpiły zmiany pooperacyjne ale bez badań nie podejmę się oceny.Jedyne co mogę poradzić to wizyta u neurologa z całą historią choroby,badanie fizykalne i wykonanie dodatkowych badań. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 3:10 pm Temat postu: |
|
|
grinbut
Odpowiedziałem już w innym poście,dlatego ten usunę. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edka133
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 12:10 am Temat postu: |
|
|
(...)
Ostatnio zmieniony przez edka133 dnia Pią Gru 18, 2009 1:06 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|