Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Paznokcie - temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tommywie

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 1:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy to moze byc kwestia niedbania o skorki? lub ich podnoszenie u nasady paznokcia?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 1:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tak miałam na paznokciach, zaczęłam jeść produkty z większą ilością wapnia i białka, dodatkowo warzywa i owoce i samo zniknęło
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 1:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To sa tzw. linie Beau. Najprawdopodobniej Wink

Kod:
Mogą być pojedyncze lub liczne i zajmować jedną, kilka lub wszystkie płytki paznokciowe. Są one następstwem uszkodzenia macierzy w wyniku zmian skórnych toczących się w obrębie dystalnego paliczka.

Jeżeli obejmują wszystkie płytki paznokciowe, stanowią odbicie choroby ogólnoustrojowej. Obserwuje się je m.in. podczas:
- ciężkich chorób gorączkowych,
- chorób żołądka i jelit,
- żółtaczki,
- zaburzeń odżywiania,
- gwałtownego odchudzania,
- cukrzycy,
- innych powolnych, dłużej trwających schorzeniach

źródło: "Przewodnik Lekarza"
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 3:54 pm    Temat postu: Re: Ale foto Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

comet napisał:

Podono paznokcie są odzwierciedleniem naszego stanu zdrowia, tak tu napisali, a z czym ja się zgadzam.

a ja się z tym nie zgodzę, mianowicie: moja koleżanka ma bardzo twarde paznokcie, mówiła też, że jak chce je obciąc to musi się tyle nasiłowac, że głowa mała, nie łamia jej się, nie rozdwajają, nie pekają po prostu nic! a choruje sporo, często na lekach, zastrzykach... są takie co dbają i gucio z tego jest, chodzą po lekarzach, korzystają z "dobrych rad", z gazet itp i nic także tu są zdania podzielone Smile
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Sty 10, 2008 2:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

brak witamin, kiepska dieta i pielęgnacja
Powrót do góry
Lady_a

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 6:27 pm    Temat postu: dobrze wymalowane paznokcie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, pomóżcie!! Zawsze jak wymaluję sobie paznokcie to po wyschnięciu "wychodzą" takie grudki - przypuszczam, że są to pecherzyki powietrza. Wygląda to paskudnie a mnie osobiscie wkurza. Co zrobić, żeby tego uniknąć, macie jakieś rady?
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 9:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja osobiście przekłuwam igłą Razz Ale sądzę, ze to wynika raczej ze złego sposobu nakładania lakieru...
Lady_a

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 10:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karioka napisał:
Ja osobiście przekłuwam igłą Razz Ale sądzę, ze to wynika raczej ze złego sposobu nakładania lakieru...

ha, ja nie próbowałam przekłuwaćSmile
pewnie tak, tylko jak go w takim razie nakładać??
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakiej firmy lakierów używasz? Mi się takie coś nie zdarza.
Powrót do góry
Lady_a

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Używam lakierów Pierre Arthes, Pierre Rene i Inglota. A Ty jakich używasz?
A może masz jakąś "swoją technikę" nakładania lakieru??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 2 z 7