Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Paznokcie - temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
masia21

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 5:54 pm    Temat postu: Piłowanie paznokci na kwadrat Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiedzcie mi jak mozna piłowac pazurki an tzw kwadrat?? Very Happy Próbowałam juz kilka razy ale nie wychodza mi zbyt ładnie... Crying or Very sad Czy znacie metody którymi trzeba sie posługiwac przy piłowaniu na kwadracik? Powiedzcie. Wybieram sie na wesele i chce tanim kosztem ( sama w domu ) zrobić efektowne pazurki Very Happy

--- edited by mala_mi ---
Prosze nadawac tytuly postow bardziej sugerujace problem. Tytul zmienilam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 5:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem co w tym trudnego, jak masz dlugie, to pilnikiem, najlepiej szklanym pilujesz kolejno: jedna strone na prosto, druga strone na prosto i przod na prosto.
i masz kwadrat.

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 6:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wlasnie nie mam zbyt długich paznokci i nie sa one za bardzo kształtne... Mają okrągło płytkę :/ piłowałam tak jak Ty mówisz ale mi nie wychodziło za bardzo...A zwykłym pilnikeim tez wychodzi ładnie?

Dodano po 12 minutach:

DZIĘKI!!!!!!!!!!!! Sad
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 7:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zeby wyszedl kwadrat to musza byc odpowiednio dlugie paznokcie. na krotkich to nawet kosmetyczka nie wyczaruje, chyba ze tipsy.

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale wy jesteście niemiłe!!! Rolling Eyes

--- edited by mala_mi ---
Polecam lekture regulaminu!
Prosze sie ograniczac do 3 takich samych znakow interpunkcyjnych, minek!
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 9:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale co w wypowiedzi eye jest niemiłego??

I przeczytaj regulamin forum...Nie potrzeba tylu znaków interpunkcyjnych...
ja123

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepszą odżywką jaką znalazłam jest TEFLON do paznokci firmy Sally Hansen - kosztuje dosyć dużo ale naprawdę warto, jest skuteczna.
Powrót do góry
prokata

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja stosuje inglota i saly hansen do łamliwych paznokci, pomaga nawet bardzo. ewentualnie zacznij łykać jakieś witaminy to pomoże
Powrót do góry
prokata

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 2:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na krótkich paznokciach to będzie nie ładnie wyglądać chyba że masz bardzo długie palce i smukłe dłonie to co innego ale dużo ładniej wygląda owal
Powrót do góry
Twety

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 2:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zeby wypilowac ladne kwadratowe paznokcie trzeba miec wprawe nawet na krotkich sie to uda...najlepsze do tego sa delikatne pilniki papierowe lub szklane nalezy tylko dobrze przylozyc pilnik ...czyli do boku panokcia tj walu paznokcia prawego i lewego przykladasz pilnik i scierasz go w strone brzegu wolnego ale tylko w jedna strone od dolu do gory tj od obrebku paznokcia gdzie znajduje sie macierz do brzegu wolnego... potem mozesz spilowac delikatnie wystajacy paznokiec na prosto i tam gdzie powstaly kanty delikatnie tez spilowac... i masz piekne kwadratowe paznokcie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 4 z 7