Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Sro Lut 01, 2012 4:48 pm Temat postu: |
|
|
Ginekolog też człowiek, jego odpowiedź będzie uzależniona od tego kto pyta i w jakiej sytuacji, nastolatka lepiej trochę nastraszyć więc wiadomo jaka będzie odpowiedź, w każdym razie ja pytałam - preejakulat może zapłodnić ale tylko warunkowo, natomiast o minimalne zetknięcie się narządów pł. i cążę- nie pytałam bo odpowiedź jest jasna, że nie można zajść w ten sposób w ciążę, natomiast wiem, że zdania lekarzy na różne tematy są podzielone więc należy samemu trochę poszukać, popytać i poczytać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Loveym
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 2:37 pm Temat postu: obawy |
|
|
Cześć. Nazywam się Ilona.
Wiem że tego typu posty już się pojawiały, jednak nie wytrzymam i muszę to napisać.
Jakieś półtora/dwa tygodnia temu, Ja z moim chłopakiem nabraliśmy ochoty na zabawy.. bawiliśmy się rękami, i On tak się podniecił że zaczął dotykać mnie swoim członkiem po pochwie co mnie strasznie przestraszyło.
Później siedziałam na nim, i ja byłam bez majtek i On tak samo i ocieraliśmy się o siebie aż doszłam do orgazmu.
A obawiam się ponieważ ostatni okres miałam 10 stycznia i dziś jest 9luty i strasznie się boję że nie dostanę okresu i że jest jakaś prawdopodobność ciąży czy coś;/
Proszę was o szybką odpowiedź. z Góry dziekuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 2:11 pm Temat postu: |
|
|
przeciez nie bylo wytrysku w srodku wiec skad ciaza?
przez pocieranie?
a jego nasienie dostało sie do pochwy?
jesli nie to nie panikuj.
tak w ciaze sie nie zajdzie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
derx
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 10:29 pm Temat postu: |
|
|
czy tak 3 dni przed okresem można zajść w ciąże jeżeli wytrysk był do środka? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2012 12:47 pm Temat postu: |
|
|
jesli ma sie dlugie cykle to nie
zazwyczaj przed okresem sa dni niepłodne. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
feelme
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 8:45 pm Temat postu: |
|
|
zaiatnialy dwie sytuacje... Dzien przed okresem doszlo do przylozenia penisa do wejscia pochwy. bez penetracji ani wytrysku. wytarty. ale mogla pewnie jakas kropla preejakulatu byc... byl normalny pms. na nastepny dzien nadszedl okres. normalny 6-7 dni.
14 dnia cyklu, podczas plodnych (sluz przezroczysty, lekko ciagnacy) doszlo do kontaktu z moimi palcami. Raz gdy dotykalem ja czlonkiem po posladkach poczulem na jej ciele mokra kropelke. Przetarlem dlonia... chyba poocieralem o przescieradlo a nawet partnerka oblizala... (przepraszam za zwrot) potem palce poszly nizej. Teraz jest 23 dzien tego cyklu. jakis tydz temu wstala rano i miala zawroty i bylo jej nie dobrze. przeszlo lecz miala caly taki slaby dzien... Dzis zas ma stan podgoraczkowy, 37. Wczoraj puscila jej sie kropelka krwi z nosa. Z dziurki ktora ja bolala, ma problemy z zatokami a zabraklo leku jej. Podsumowujac ani razu nie bylo wytrysku ani zadnego kontaktu z nasieniem. Sytuacji jeszcze wczesniejszych nie pamietam dokladnie, lecz nigdy nie bylo wytrysku ani penetracji ... Teraz glupie pytanie, mam sie czego obawiac? Niby jest 20 lat, i wiedze juz mam, przeczytalem cale wasze forum i nawet kiedys o cos tez pytalem ale coz... wole zapytac.
Dodano po 1 minutach:
aa. cykle ma 26-29 dni. a ta ostatnia miesiaczka w 27 dzniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Odpowiedziałeś sobie sam na pytanie
Nie ma szans na zapłodnienie . Objawy o których piszesz są objawami względnymi i nie wiązałabym ich z ewentualną ciążą _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
feelme
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Temp raz byla 37.4 teraz 37... i jesy to temp pod pacha. Kurcze... Niny dzieki temu forum mam ogromna wiedze. Dzieki wam odrozniam kropelkowanie od podniecenia... Wiem wiele o antykoncepcji, dniach plodnych, sluzie... Pierwszy raz mam przed soba, seksu nie uprawiam a i tak te objawy jakos dzialaja na mnie dziwnie ;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2012 9:31 am Temat postu: |
|
|
feelme witaj, zgadzam sie z Tosią. nie ma mowy o ciazy.
mozesz byc spokojny,
temp spod pachy sie nie sugeruj.
tylko w pochwie jest miarodajna,pod warunkiem ze jest mierzona przez jakis okreslony czas np pol roku,o stałej porze (7:00) a nie kiedy sobie sie chce.
krew z nosa leci w ciazy o wiele pozniej
poprostu dziewczyna jest osłabiona i tyle.
z ciaza tego nie wiąz w zaden sposob.
dla przypomnienia: przed okresem nie ma szans na ciaze,chocby nie wiem co
w połowie cyklu jest najwieksza szansa na poczecie ,wiec uwazajcie.
tak czy siak mozesz byc spokojny
Dodano po 1 minutach:
feelme napisał: | dzieki temu forum mam ogromna wiedze. Dzieki wam odrozniam kropelkowanie od podniecenia... Wiem wiele o antykoncepcji, dniach plodnych, sluzie... |
jestem pełna podziwu, mało ktory facet orientuje sie w tych sprAwach.
napewno z taka wiedza nie ma mowy o wpadce, a gdyby takowa sie zdarzyła to [pamietaj ze jest tabletka "po", tylko :
- jest na recepte
- i nalezy ja przyjac w ciazgu 72h od stosunku o ile dojdzie do wytrysku w srodku podczas dni płodnych _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
feelme
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2012 5:09 pm Temat postu: |
|
|
no tylko ta druga sytuacja byla w polowie cyklu. rowno w 14 dzien. Nie bylo nawet otarcia narzadow polciowych. Nie bylo wytrysku. Kropelka otarta preejakulatu. Sa jakies szanse? eh. czlowiek glupieje...naprawde. Pierwszy raz mamy przed soba. Jest jeszcze czas. Jestesmy mlodzi. Nie wyobrazam sobie zostac ojcem bez stosunku...bez nawet kiedykolwiek wytrysku nawet na zawnatrz. eh. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|