Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 9:34 pm Temat postu: |
|
|
No wiadomo że tak. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alloir
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 11:51 pm Temat postu: |
|
|
przez pocieranie nie mozna zajsc w ciaze, co do spermy w okolicach drog rodnych- istnieje legenda, ze ktos kiedys w taki sposob zaplodnil kobietę... wedlug mnie jest to niemozliwe, nawet w dni plodne z tego wzgledu, ze plemniki moze i sa ruchliwe ALE do jajeczka droga daleka a one nie jezdza superszybkimi kolejami japonskimi wiec to wrecz graniczy z cudem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
f16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedz. Teraz mam kolejne zmartwienie...moja dziewczyna zamiast okresu dostała lekkie brązowe plamienie, wie ktoś od czego to może być. Na innych forach piszą takie artykuły że głowa mała....Dodam że dziewczyna ma strasznie nieregularne cykle, od 30dni-44dni odkąd pamiętam nigdy nie były regularne. Sexu nie uprawialiśmy nigdy, jedynie ten petting ale nie było jakoś specjalnie możliwości przeniesienia nasienia do środka pochwy. Pocieraliśmy się parę razy ale na-pewno nie było wytrysku więc ciąża odpada. po za tym w ciąże nie jest tak łatwo zajść jak to piszą na innych forach. Moje pytanie brzmi:
a) od czego mogą być te plamienia?
b) czy jest to coś poważnego?
c) czy to plamienie również można traktować jako okres?
d) czy takie plamienia zawsze tylko i wyłącznie oznaczają ciąże?
Ps. Dziewczyna nie bierze żadnych środków antykoncepcyjnych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 9:45 pm Temat postu: |
|
|
f16 a) najczęśniej plamienia pojawiają się na krótko przed właściwym okresem
b) jeśli miesiączka pojawia się zaraz po plamieniu z reguły nie jest to nic groźnego
c) plamienia nie można traktowć jako okresu
d) plamienia najczęściej nie oznaczają ciąży, ale występujące same lub w środku cyklu najczęściej oznaczają zaburzenia hormonalne, które powinno się sprawdzić u lekarza
Od pocierania w ciążę się nie zachodzi, jesli wogóle nie było wytrysku ciąży też nie będzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
f16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 11:46 pm Temat postu: |
|
|
"d) plamienia najczęściej nie oznaczają ciąży, ale występujące same lub w środku cyklu najczęściej oznaczają zaburzenia hormonalne, które powinno się sprawdzić u lekarza "
Co do tego pytania. bo niektórzy twierdza że takie plamienie występuje gdy zarodek się osadza gdzies tam. czy coś podobnego. Ale wg mnie ciąża jest wykluczona na 99.999999% no bo ja jestem prawiczkiem, a dziewczyna dziewicą...a nieregularne okresy tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu że to plamienie to sprawa hormonów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
feelme
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 3:10 am Temat postu: |
|
|
ja sam zbyt super wiedzy nie mam ale Chyba chodzi Ci o plamienie implantacyjne.
plamienie może wystąpić od 6 do 12 dnia po owulacji, trwa zazwyczaj, 1-2 dni, jest koloru jasnoczerwonego, bądź beżowego. W czasie implamentacji, temperatura może spasć o kilka kresek na 1-3 dni. Nie kazda kobieta je ma.... Tyle wyczytalem. Kolezanki na pewno pomoprawia. Gdyz ja tutaj raczej to zawsze po stronie pytajacej bywalem
Dodano po 5 minutach:
a wracajac do twojej wczesniejszej wypowiedzi natwet nie wiesz jak rozumiem ze na innych forach mozna sie naczytac ze hoho. Potem czlowiek zaczyna sie zastanawiac... i drazy i mysli... i im dluzej tym gorzej.
tak dla przypomnienia...jestem facetem bo zawsze odpowiedzi padaly jako ona, choc nie robilo mi to roznicy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 12:18 pm Temat postu: |
|
|
feelme dobrze wyczytałeś natomiast tak naprawdę u większości kobiet w momencie zagnieżdżania się zarodka nie występuje plamienie ani żadne specjalne objawy, wystepuje to bardzo żadko, jeśli już to jest to kilka kropel krwi, brązowe plamienia są raczej objawem zbliżającej się miesiączki lub jakiś nieprawidłowości |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 2:38 pm Temat postu: |
|
|
ja nie miałam zadnych plamien _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
feelme
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Swoja droga, gdyby nie inne fora ktore napedzaja nastolatkow to byscie mialy mniej pracy Przeciez wiele osob w tym ja wciaglo sie w czytanie ze preejakulat zapladnia, a nawet minimalny dotyk narzodow moze skonczyc sie ciaza.
Ciekawi mnie czy opowiadalyscie o tym swoim ginekologa. Co wam odpowiadali? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lut 01, 2012 11:31 am Temat postu: |
|
|