Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sekrecik88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny od jutra tylko tydzien do terminu
czy moje malenstwo przyjdzie przed 15listopada
bardzo bym chciala bo juz nie moge sie doczakac
to czekanie jest najgorsze My z mezem go wyczekujemy
a on sobie siedzi w brzusiu pewnie mu tam dobrze
ale z nami bedzie mial lepiej wycalujemy go
i wytulkamy hehe
Najgorsze to jak minie magiczna data 15
i trzebedzie czekac ....
Moje sampoczucie jest raz lepsze a raz gorsze
w zasadzie najgorszy jest kregoslup i bol stopek
od dzwigania brzusia wczoraj przepralam wszystkie
ciuszki colinka i dzis prasowlam musilam je odswiezyc bo na pulkach
dlugo lezaly przygotowlam juz lozeczko ....
Teraz tylko pozostaje czakac w poniedzialek wizyta u ginekologa
chyba ze przez weekend urodze _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 1:16 pm Temat postu: |
|
|
Cześć dziewczynki Jak mnie tu długo nie było...Nadrobiłam zaległości, przeczytałam posty i jestem w szoku jak to szybciutko mineło... Sekrecik musiałaś się bardzo denerwować i ten strach...Bardzo mi przykro...Ale najważniejsze że już wszystko wporządku.Dziewczyny uwarzajcie na siebie, i dbajcie o siebie i maleństwa bo końcówki ciąży są bardzo ważne...Sekrecik w każdej chwili możesz urodzić dlatego przygotuj sobie wszystko...Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę Twojego synka Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i inne Kobietki _________________ Miłość to zaufanie, odsłonięcie swoich słabości, oddanie swojego szczęścia w ręce drugiej osoby...Kocham Cię...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 3:40 pm Temat postu: |
|
|
Sekrecik a już nie boisz się porodu? hehe
Ja ostatnio o niczym innym nie myślę, jak o tym że jeszcze trochę i będę stroić moją małą w te śliczne ciuszki. U mnie już prawie wszystko gotowe, kupiłam to czego było mi brak (prawie), piorę i prasuję ciuszki, układam w szafeczce Patrysi. Tylko łóżeczka jeszcze nie mam... To na przyszły miesiąc chyba mi zostaje, bo to prezent od dziadzków ma być, więc nie wypada poganiać, chociaż wolałabym je już wstawić i przesunąć meble pod tym kątem w sypialni. Z tego wszystkiego w ogóle nie myślę jaki to będzie ból, za to prędzej się zastanawiam jak to będzie jak już wrócimy do domu... Ale i tak nie mogę się doczekać. Mała ostatnio strasznie daje czadu, jakaś pobudzona jest Ciągle o sobie przypomina. Jej ulubione pory to 22 i 5 rano, wtedy daje naprawdę w kość. A wy dziewczyny zaobserwowałyście pory aktywności dzieciatek, bo ja czytała że po urodzeniu to też są stałe pory pobudek To tak dla wprawy teraz... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Sprezyna mojego synka pora to 20i wtedy
daje do poznia pozniej budzi sie okolo 10poszaleje
i popoludniu spi seby nabrac sily na wieczor hehe
wczoraj pojechalismy z mezem zrobic juz prezenty
na gwiazdke bo z takim malenstwem nie bede biegac
po sklepach bo bedzie napweno juz wtedy zimno
Tyle sie nachodzilam az cale podbrzusze mnie bolalo
Ogolnie mam taka cytrynke obolala ze szok
Malemu jak narazie sie nie spieszy dzis jest 39tydzien i
1dzien do terminu 6dni ciekawe czy urodze przed czy po...
My tez juz wszystko mamy pare dni temu przepraalam jego
wszystkie ciuszki i te szpitalne tez poprasowlam a go nie ma hehe
Jutro na 9,30mamy wizyte u ginekologa _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 4:27 pm Temat postu: |
|
|
sekrecik takim meczacym chodzeniem mozesz tylko przyspieszyc porod.. no chyba ze o to Ci chodzi jak nie urodzisz w terminie to dostaniesz leki na wywołanie napewno bedzie wszystko ok _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Wind z tego co wiem to nie podają od razu po przekroczeniu terminu specyfików na wywołanie. Raczej czekają do 42 tygodnia, potem wywołują poród. Ponieważ każde dziecko rozwija się inaczej, wszędzie podają że ciąża trwa od 37 do 42 tygodni... takie wywoływanie nastepuje wówczas gdy po odejściu wód nie występują skurcze (ponoć nawet do 48 godz), no chyba że wystąpią jakieś inne przypadki to szybciej. W sumie każdy lekarz podchodzi do tego indywidulanie. Ja mam wizytę w środę, infekcji jednak chyba nie mam, mój przypadek pieczenia w środku wystąpił może ze dwa razy ale już się nie powtórzył, także chyba ok, ale na wszelki wypadek wspomnę o tym lekarzowi na wizycie. W ogóle moja dzidzia ciągle kopie mnie bo pęcherzu i ciągle latam do kibelka :/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 11:01 pm Temat postu: |
|
|
Hej kobietki Mam pytanko...Słyszałam że to normalne, ale nie wiem od którego miesiąca ciąży...Mojej bratowej puchną strasznie nogi, wogóle ją bolą , mówi że bardziej niż kręgosłup, chociaż nie wiem czy to normalne bo jest w 6 mc ciąży...
Sprezyna ale to zleciało Pamiętam jak pisałaś że jesteś w ciąży a to już miesiąc do porodu Super:)
Sekrecik jak samopoczucie? Widzę że wyczekujecie wraz z mężem maleństwa i się doczekać nie możecie Cieszę się razem z Wami _________________ Miłość to zaufanie, odsłonięcie swoich słabości, oddanie swojego szczęścia w ręce drugiej osoby...Kocham Cię...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 9:26 am Temat postu: |
|
|
Jest 8,19 wlasnie wstalam zjadlam sniadanie
i jedziemy zaraz do ginekologa na
kontrolke w nocy strasznie bolal mnie brzuch i od rana
tez boli czyzby to dzis ciekawe co powie lekarz
Justysia z tymi nogami to prawda puchna takze rece i twarz
ja przez cala ciaze mialam spokoj dopiero tak w koncowce 37tyg
zaczely mi puchnac stpy i rece czasem twarz to takie uczucie jaky
cie swedzialo Ale teraz puchna mi tylko stupki,tak to mozliwe ze jej moga puchnac w 6to zalezy od ogranizmu woda przeciez wtedy sie zatrzymuje
Ja mam termin za 5dni z drugiej strony nie moge sie doczakac ale tez sie boje a czuje sie dobrze tylko kregoslup mi dokucza i pobolewaja nogi i noce sa ciezkie bo brzusio big i ciezo jest sie ulozyc
po za tym wstaje z 5razy w nocy siusiu hehe oki spadam sie ubierac
jak wroce dam znac papa _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 10:42 am Temat postu: |
|
|
Justysia to mozliwe że puchną jej ręce czy nogi, mi też puchły w tym miesiącu. Ale wówczas były upały. Ale to nie oznacza że jej nie mogą, duży przyrost wagi, zatrzymywanie wody w organizmie się do tego przyczyniają. Jesli obrzeki są duże i szczególnie uciążliwe to niech powie o tym lekarzowi przy wizycie, bo duża opuchlizna może być oznaką zatrucia ciążowego, dlatego lepiej niech lekarz to zobaczy i oceni. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Macie racje Jak będzie u lekarza , powiadomi go o tym Sekrecik trzymam kciuki Im szybciej będziesz to miała za sobą tym lepiej moim zdaniem
Sprezyna a Tobie kiedy wypada termin porodu jeśli można wiedzieć? Boisz się? Jak sobie nie wyobrażam porodu, mnie jak tylko lekko brzuch boli wytrzymać nie mogę co dopiero poród... _________________ Miłość to zaufanie, odsłonięcie swoich słabości, oddanie swojego szczęścia w ręce drugiej osoby...Kocham Cię...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|