Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sprezyna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Justysia ja mam termin na 10 grudzień. czasami się boję porodu, bo w przeważającej części o nim nie myślę, a jak juz mi się zdarzy to staram się pozytywie (choć to trudne). Ja tracę przytomność podczas zastrzyków i bardzo boję się znieczulenia, dlatego mam nadzieję że nie wydarzy się nic co by wymagało przeprowadzenia takiego zabiegu, no i że wytrzymam żeby w ogóle nie brać znieczulenia... Ja całą ciążę czekam na tą chwilę i chciałabym ją mieć za sobą. Dla mnie poród to coś naturalnego, wszystkie gatunki zwierząt za wyjątkiem człowieka radzi sobie sama w takich sytuacjach, więc jak będę mieć przy sobie lekarzy to mam nadzieję że nic nie może mi się stać... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 11:01 am Temat postu: |
|
|
Hejka jestem po badaniu i nadal z brzusiem hehe
Od poniedzialku zaczela leciec mi galareta lekarz powiedzial
ze to dobry znak bo to wszystko sie odkleja,po za tym strasznie
spadl mi brzuch w dol... wiec juz niedlugo maly powinien byc z nami
wczoraj strasznie bolal mnie brzuch juz myslalam ze sie zacznie
robilo mi sie duszno a chwilami slabo z boli ale jakos przeszlo
Wiec nadal czekamy _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 12:08 pm Temat postu: |
|
|
powodzenia
Sekrecik sadzisz ze po porodzie bedziesz czesto tu zagladała?
ja szczerze watpie. dziecko zajmie Ci wiekszosc czasu
Syla23 tez tu bywała jak była w ciazy.
urodziła synka i ani widu ani słychu
no ale Ty mozesz byc wszechstronnie uzdolniona ehe .pzdr _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 5:25 pm Temat postu: |
|
|
Wind wydaje mi się że Sekrecik już nie będzie tu tak często po urodzeniu dzidziusia...Dziecko jednak zajmuje większość czasu, a jeśli już chwila wolnego jest to trzeba ugotować, czy posprzątać...Tak to już jest _________________ Miłość to zaufanie, odsłonięcie swoich słabości, oddanie swojego szczęścia w ręce drugiej osoby...Kocham Cię...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Hejcia dziewczyny napewno bede zagladac
i znajde czas zeby wam napisac jak sobie radze
bedeac mamuska nadal biegam z brzuszkiem
a jestem w 39tygodniu i 4dniu
Malemu chyba podoba sie w brzusiu
zaczela mi sie odczepiac dziwna galareta lekarz
powiedzial ze to dobry znak...
Wogole to tak zaczelam chrapac ze szok jak
pigi haha moj maz mowi ze jak mialam
mniejszy brzuch to tak nie bylo tylko teraz
na koncowce mi tez sie wydaje ze to przes brzusio
zrobilo mi sie pare rozstepow ale po porodzie
bede biegac na solar wiec licze ze lekko zejda hehe
Ogolnie czuje sie zle puchna mi stopy i strasznie swedza
wiecej sie poce,i cala cytrynke mam spuchnieta hehe
buziole _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 3:04 pm Temat postu: |
|
|
sekrecik solarium na rozstepy? kolejny głupi mit... tylko pogorszysz wyglad rozstepow... wcale nie zakryjesz .wrecz przeciwnie - zrobia sie jasno rozowe pasy w ich miejscu. moze lepsze juz jakies kremy aby zapobiec dalszemu rozprzestrzenianiu?
solar nic nie da. ale chodzic mozesz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Wind ma racje...Chodząc na solarium przyciemnisz skórę a rozstępy i tak będzie widać... Wybierz się na małe zakupy i zaopatrz się w krem na rozstępy...Pamiętaj że to co drogie nie zawsze jest dobre A na solarium wydasz i tak więcej niż na dobry krem...A różnica jest taka że solarium tych rozstępów nie zwalczy i i tak będzie je widać choćby tak jak wind mówi zaróżowią się a krem powinien je zlikwidować...Buziaki dla przyszłej szczęśliwej mamusi :*:* Sekrecik Kochana trzymaj się ciepło Czekamy z niecierpliwością na wieści :* _________________ Miłość to zaufanie, odsłonięcie swoich słabości, oddanie swojego szczęścia w ręce drugiej osoby...Kocham Cię...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 6:33 pm Temat postu: |
|
|
Sekrecik popieram dziewczyny. Mi też zrobiły się trzy rozstępy na brzuchu jak mała się odwróciła główka w dół, a także kilka na piersiach. Smaruje je wieczorem kremem przeciw żeby nowe się nie zrobiły, a rano kremem na rozsępy, dzięki czemu już zbledły. Lekarz mówi że rozstępy są w dużej miezre też uwarunkowane genetyczne. U mnie w najbliższej rodzinie siostra i mama mają rozstępy od piersi do połowy uda po ciążach, a nawet na ramionach. Lekarz powiedział że jedyne co mogę zrobic to dbac o to żeby było ich jak najmniej i żeby nie były duże. Wkięc walczę ciągle i na razie nie jest aż tak źle, ale mam nadzieję że już się nie pogorszy, bo właśnie na brzuchu rozstępy pokazują się zazwyczaj w ciągu dwóch ostatnich miesięcy (nawet jesli ktoś tak jak ja długo ich nie miał), a na piersiach nawet już w 5 czy 6 miesiącu... Nie jest to regułą, ale dzieje się tak w wielu przypadkach. Solarka nic nie da, a raczej unikałabym jej, ponieważ rozstępy powinny zblędnąć żeby były mniej widoczne, a takie świeże różowe, a potem sine pogorszysz solarką, która podrażnia i tak już osłabioną skóre (włókna kolagenowe nie wytrzymują tak intensywnego rozciągania). _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Mojej bratowej siostra półtora roku temu urodziła synka i rozstępy miała straszne...Na brzuchu a zwłaszcza na piersiach...Po urodzeniu zaczeła używać kremu na rozstępy i trochę zbledły Teraz już praktycznie nie ma, a jeśli nawet jakieś zostały to praktycznie nie widoczne Druga siostra mojej bratowej urodziła 4 miesiące temu córeczkę i też używa kremów Rozstępy się zmniejszają To moim zdaniem najlepszy i sprawdzony patent _________________ Miłość to zaufanie, odsłonięcie swoich słabości, oddanie swojego szczęścia w ręce drugiej osoby...Kocham Cię...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 11:10 pm Temat postu: |
|
|
Justysia jakie to kremy były ? mozesz sie dowiedziec. ja na przyszłosc bede bogatsza o ta wiedze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|