Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45, 46, 47  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pinezka
Gość

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 1:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
moja kolezanka pokarmila tylko tydz. bo mały tak ja gryzł (chyba dziasłami bo czym?) ze az zakrwawione miala..i zrezygnowała z cyca,ale mleko odciaga... Wink

Wind naprawde dziecko moze tak mocno gryzc?? masakra Sad przeciez to bolec niesamowicie..

Sekrecik ..) gratulacje Exclamation Exclamation Smile ciesze sie ze masz teraz juz prawdziwa rodzine Smile jeszcze tylko maluszka brak na swiecie ale jeszcze troche i przyjdzie na swiat Smile

Syla --> a co musi jesc mama jak karmi piersia? Myslalam ze wszystko normalnie ale widze ze nie. jestem ciekawa..
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 1:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pinezka napisał:
Syla --> a co musi jesc mama jak karmi piersia? Myslalam ze wszystko normalnie ale widze ze nie. jestem ciekawa..

prawie nic nie może. gorzej niż jak sie jest w ciąży Wink
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Cze 13, 2008 4:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pinezka nom niestety...swoimi małymi dziasłami zaciska tak mocno ze brodawki z dnia na dzien zaczerwieniaja sie i podczas kolejnego karmienia bol jest nie do zniesienia Neutral Sad ehhh... niby okłady z kapusty pomagaja...słabo...moja kolezanka je robiła i nic..musiala odciagac...

a co do jedzenia to prawda co mowi Emilka Razz nie mozesz jesc tego samego, co bedac w ciazy + pare innych wynalazkow,bo wszystko co matka zje dostaje rowniez malenstwo, tzn jesli chodzi o karmienie piersia... ładnie nie Neutral ...i jak tu sie odzywiac? jak krolik? hehe Razz

Sekrecik rowniez gratki ale to nie jest odp, miejsce na tego typu zyczenia Razz. pisz w hyde bo tu zaraz odbiegniemy od tematu...i zamiast o ciazach itp bedziemy gadac o slubie... Rolling Eyes

ps- super fotki slubne,ale ja za cholere nie widze brzucha Razz sukiena super a brzucha ni ma Razz dopiero potem Cie wywali Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozumiem Wind. To rzeczywiscie masakra Sad nic nie mozna jesc ale dla malenstwa warto jest sie poswiecic Smile

a zym zaciskaniem to ja sobie teo nie wyobrazam nawet jak to musi bolec Rolling Eyes

Sekrecik ---> ja tez chce zobaczyc fotki slubne.. czekam Cool
Powrót do góry
Sekrecik88

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 10:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Leseczki jak to jest z tym tyciem ....
Bo mi zadnych kilo jeszcze nie przybywa
jestem szczupla...Ile powinno sie przytyc w 1,2,3 trym. Question
WIND OF HOPE brzuch widac hehe ale zamiast rozmiaru 36
sukienke kupilam 38i mi sie schowal....

A wlasnie wiecie co poparzylam sie na brzuchu zelaskiem Sad
mam kreske na 6cm czy to moze jakos zagrozic dziecku
slyszalam ze wtedy ono moze miec na brzuszku????czy to
stare plotasy???? Wink Hmm powoli to sie goi ale swedzi mnie...
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 12:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik88 napisał:
Leseczki jak to jest z tym tyciem ....
Bo mi zadnych kilo jeszcze nie przybywa
jestem szczupla...Ile powinno sie przytyc w 1,2,3 trym. Question

to zależy, ile masz wzrostu i ile ważyłaś przed ciążą.
jeżeli miałaś prawidłową masę ciała, to:
w 12 tyg ciąży powinno Ci przybyć 1,6kg
w 14 - 2,4
w 16 - 3,2
w 18 - 4,0
w 20 - 4,8
w 22 - 5,6
w 24 - 6,4
w 26 - 7,2
w 28 - 8,0
w 30 - 8,8
w 32 - 9,6
w 34 - 10,4
w 36 - 11,2
w 38 - 12,0
w 40 - 12,8
to są normy wg Institute of Medicine

ale to też zależy od wielu czynników, ew. dolegliwości itd
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sekrecik co do poparzenia to ja w te zabobony nie wierze wiec sie nie martw Smile no i gratuluje slubu Very Happy no i focie tez chetnie bym zobaczyla Cool

dziewczyny co do odzywiania w czasie karmienia piersia to prosze oto temat : http://www.biomedical.pl/forum/czego-nie-powinno-sie-jesc-gdy-karmi-sie-piersia-maluszka-vt7696.html
moze cosik dopisze z moich wiadomosci Smile
Powrót do góry
Sekrecik88

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 5:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilka jestem w 18 tyg w sumie juz prawie w 19
i nic nie przytylam...bo wymiotuje nawet schudlam 2
kilo musze sie teraz zwarzyc a wage przed ciaza mialam
normalna nie mialam jakis dodatkowych kg
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Cze 17, 2008 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik nie martw sie tym że nie tyjesz jeśli nadal wymiotujesz to normalne że ci nie przybywa, jak tylko wymioty się skończą zaczniesz przybierać to normalna kolej rzeczy, ja tyłam regularnie aż dobiłam do 22 kg w ciąży nie polecam!!!! a ty poprostu pewnie bedziesz miała na plusie to ustawowe 12 kg w ciąży i maleństwo w wadze 2900-3100 i tego ci życze bo bedzie łatwiej ci urodzić Smile

Co do karmienia tak to prawda że gdy sie karmi trzeba bardzo uważać na to co się je, bo można u maleństwa wywołać wzdęcia lub wysypke. U naszego Szymonka okazało się że wysypka była na tle hormonalnych maleńki w ten sposób oczyścił się z moich hormonów i już teraz wszystko oki buziuchna czysta Very Happy
Dieta kobiety w ciąży jest rygorystyczna, odpadają kapusta, ziemniaki, tryskawki, jabłka, fasola, smarzone mięso itd. Dzięki temu się też nieźle chudnie, widze po ciuchać bo jeszcze na wage nie mam odwagi wejść Confused

Karmienie piersią jest bolesne na początku, zwłaszcza gdy dziecko uczy się chwytać sutek, mi bardzo pomógł bephanten maść właśnie na brodawki która bardzo szybko je regeneruje i nie trzeba jej zmywać jeśli chce sie karmić maleństwo ponownie. Bardzo polecam mamom które chcą karmić.
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Cze 17, 2008 3:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o jaa ziemniakow tez nie mozna jesc Sad a ja lubie ziemniaki jak kazdy chyba zreszta Smile to rzeczywiscie trzeba uwazac na to co sie je. Ale napewno to jest tak ze dla maluska zrobi sie wszystko. I tylko teraz tak mowie.. Embarassed

to fajnie Syla ze jest taka masc i nie bola po tym az tak sutki. A jak maly? Duzo spi w ciagu dnia? Jak czesto wychodzisz z nim na spacerki? pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 5 z 47