Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 1:13 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | moja kolezanka pokarmila tylko tydz. bo mały tak ja gryzł (chyba dziasłami bo czym?) ze az zakrwawione miala..i zrezygnowała z cyca,ale mleko odciaga... |
Wind naprawde dziecko moze tak mocno gryzc?? masakra przeciez to bolec niesamowicie..
Sekrecik ..) gratulacje ciesze sie ze masz teraz juz prawdziwa rodzine jeszcze tylko maluszka brak na swiecie ale jeszcze troche i przyjdzie na swiat
Syla --> a co musi jesc mama jak karmi piersia? Myslalam ze wszystko normalnie ale widze ze nie. jestem ciekawa.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 1:39 pm Temat postu: |
|
|
pinezka napisał: | Syla --> a co musi jesc mama jak karmi piersia? Myslalam ze wszystko normalnie ale widze ze nie. jestem ciekawa.. |
prawie nic nie może. gorzej niż jak sie jest w ciąży _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Pinezka nom niestety...swoimi małymi dziasłami zaciska tak mocno ze brodawki z dnia na dzien zaczerwieniaja sie i podczas kolejnego karmienia bol jest nie do zniesienia ehhh... niby okłady z kapusty pomagaja...słabo...moja kolezanka je robiła i nic..musiala odciagac...
a co do jedzenia to prawda co mowi Emilka nie mozesz jesc tego samego, co bedac w ciazy + pare innych wynalazkow,bo wszystko co matka zje dostaje rowniez malenstwo, tzn jesli chodzi o karmienie piersia... ładnie nie ...i jak tu sie odzywiac? jak krolik? hehe
Sekrecik rowniez gratki ale to nie jest odp, miejsce na tego typu zyczenia . pisz w hyde bo tu zaraz odbiegniemy od tematu...i zamiast o ciazach itp bedziemy gadac o slubie...
ps- super fotki slubne,ale ja za cholere nie widze brzucha sukiena super a brzucha ni ma dopiero potem Cie wywali _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 9:02 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem Wind. To rzeczywiscie masakra nic nie mozna jesc ale dla malenstwa warto jest sie poswiecic
a zym zaciskaniem to ja sobie teo nie wyobrazam nawet jak to musi bolec
Sekrecik ---> ja tez chce zobaczyc fotki slubne.. czekam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 10:56 am Temat postu: |
|
|
Leseczki jak to jest z tym tyciem ....
Bo mi zadnych kilo jeszcze nie przybywa
jestem szczupla...Ile powinno sie przytyc w 1,2,3 trym.
WIND OF HOPE brzuch widac hehe ale zamiast rozmiaru 36
sukienke kupilam 38i mi sie schowal....
A wlasnie wiecie co poparzylam sie na brzuchu zelaskiem
mam kreske na 6cm czy to moze jakos zagrozic dziecku
slyszalam ze wtedy ono moze miec na brzuszku????czy to
stare plotasy???? Hmm powoli to sie goi ale swedzi mnie... _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 12:33 pm Temat postu: |
|
|
Sekrecik88 napisał: | Leseczki jak to jest z tym tyciem ....
Bo mi zadnych kilo jeszcze nie przybywa
jestem szczupla...Ile powinno sie przytyc w 1,2,3 trym.
|
to zależy, ile masz wzrostu i ile ważyłaś przed ciążą.
jeżeli miałaś prawidłową masę ciała, to:
w 12 tyg ciąży powinno Ci przybyć 1,6kg
w 14 - 2,4
w 16 - 3,2
w 18 - 4,0
w 20 - 4,8
w 22 - 5,6
w 24 - 6,4
w 26 - 7,2
w 28 - 8,0
w 30 - 8,8
w 32 - 9,6
w 34 - 10,4
w 36 - 11,2
w 38 - 12,0
w 40 - 12,8
to są normy wg Institute of Medicine
ale to też zależy od wielu czynników, ew. dolegliwości itd _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 5:15 pm Temat postu: |
|
|
Emilka jestem w 18 tyg w sumie juz prawie w 19
i nic nie przytylam...bo wymiotuje nawet schudlam 2
kilo musze sie teraz zwarzyc a wage przed ciaza mialam
normalna nie mialam jakis dodatkowych kg _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Sekrecik nie martw sie tym że nie tyjesz jeśli nadal wymiotujesz to normalne że ci nie przybywa, jak tylko wymioty się skończą zaczniesz przybierać to normalna kolej rzeczy, ja tyłam regularnie aż dobiłam do 22 kg w ciąży nie polecam!!!! a ty poprostu pewnie bedziesz miała na plusie to ustawowe 12 kg w ciąży i maleństwo w wadze 2900-3100 i tego ci życze bo bedzie łatwiej ci urodzić
Co do karmienia tak to prawda że gdy sie karmi trzeba bardzo uważać na to co się je, bo można u maleństwa wywołać wzdęcia lub wysypke. U naszego Szymonka okazało się że wysypka była na tle hormonalnych maleńki w ten sposób oczyścił się z moich hormonów i już teraz wszystko oki buziuchna czysta
Dieta kobiety w ciąży jest rygorystyczna, odpadają kapusta, ziemniaki, tryskawki, jabłka, fasola, smarzone mięso itd. Dzięki temu się też nieźle chudnie, widze po ciuchać bo jeszcze na wage nie mam odwagi wejść
Karmienie piersią jest bolesne na początku, zwłaszcza gdy dziecko uczy się chwytać sutek, mi bardzo pomógł bephanten maść właśnie na brodawki która bardzo szybko je regeneruje i nie trzeba jej zmywać jeśli chce sie karmić maleństwo ponownie. Bardzo polecam mamom które chcą karmić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 3:14 pm Temat postu: |
|
|
o jaa ziemniakow tez nie mozna jesc a ja lubie ziemniaki jak kazdy chyba zreszta to rzeczywiscie trzeba uwazac na to co sie je. Ale napewno to jest tak ze dla maluska zrobi sie wszystko. I tylko teraz tak mowie..
to fajnie Syla ze jest taka masc i nie bola po tym az tak sutki. A jak maly? Duzo spi w ciagu dnia? Jak czesto wychodzisz z nim na spacerki? pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|