Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 11:03 pm Temat postu: |
|
|
cesarka lepsza jest ponoć szybciej sie dochodzi do siebie..tylko troche rana moze dawac znac ale napewno szybciej wstaniesz z łozka niz po naturalnym gdzie krocze peka z bolu masakra.
Sekrecik a Ty czemu z butli poisz synusia? nie umie brodawki złapac czy jak? juz do konca ta butla zostanie? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justysiaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 12:01 am Temat postu: |
|
|
Sekrecik GRATULUJE Śliczny bobasek _________________ Miłość to zaufanie, odsłonięcie swoich słabości, oddanie swojego szczęścia w ręce drugiej osoby...Kocham Cię...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 12:11 am Temat postu: |
|
|
Wind o ile dobrze pamiętam to Sekrecik pisała że ma za małe brodawki i mały nie może złapać. Ważne że mleczko matczyne Ale dużo ostatnio piszą o tych nakładkach korekcyjnych na sutki, może byś tego wypróbowała Sekrecik. Takie kapturki mogą byc wygodniejsze od noszenie butli. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 12:59 pm Temat postu: |
|
|
są takie. moja siostra z nich korzystała. można je kupić w każdej aptece. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 3:29 pm Temat postu: |
|
|
a czego teraz nie ma ? mamy wkoncu XXI wiek . poczawszy od tych nakładek a skonczywszy na elektronicznych zabawkach ktore informuja co sie dzieje z dzieckiem gdy my jestesmy np. w kuchni a maluch sam lezy w łozeczku ahhh.. te dzieciaki beda miały dobrze za pare lat jak dorosna.Wszystko idzie na przod _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 10:11 am Temat postu: |
|
|
czy ja wiem czy beda mialy dobrze ... technika zabija kreatywnosc
ostatnio bawilam sie z dziecmi. Mozi wyciagnela playdo wiec ja zlapalam sie za plasteline i zaczelam ja w rekach ugniatac i lepic dinozaura po czym dzieci popatrzyly sie na mnie jak na ufoludka i zaczely sie pytac jak ja to robie ... Chlopak wziol plasteline wsadzil do jakiejs foremki i mi pokazuje ze to tak sie robi ... a ja siedze w szoku
o_O
O_o ...
moze dzieci teraz szybciej lapia elektronike ale wszystko jak widac ma swoje wady |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 10:31 am Temat postu: |
|
|
Tvisha zgodzę się z Tobą. Jak ja patrzę jak dzisiaj dzieci spędzają czas, to nie dziwię się ze woleliby być już dorośli. Po szkole rzucają plecaki i biegną do komputera, a na dwór czasem trzeba je wyganiać na siłe, bo nie wiedzą jak się bawić. Jako że ja i mój mąż nie jesteśmy jeszcze z doby komputerowej to zawsze staramy się wymyślać jakieś zajęcia dla mojego brata i podsuwać mu pomysły. I tak powstał wielki robot z kartonów, kolekcja kolorowych figurek z masy solnej (spora część przeznaczona na prezenty), kupiłam też książkę "Jak rysować" i "Zabawy na każdą porę roku". No i teraz wałkujemy Eurobusissnes, ale nie ten nowy z kartami, tylko takli stary jeszcze po mnie i po mojej siostrze. Wczoraj na noc spadł u nas śnieg, i dziś Piotrek sam bez żalu oddał mi w użytkowanie swojego kompa i poelcaił lepić bałwana dla Patrycji.
Ale nie odbiegając od tematu dziewczyny powiedzcie mi jak wyglądają wody płodowe. I faktycznie się sączą? Jak długo? Na raz ale powoli? Moja ciotka mówi że jak była w szpitalu i wstała z łóżka to jej chlusnęły, a w gazetach piszą że one się sączą.
Ja jak wstałam dzisiaj z łóżka to też mi poleciało na podłogę trochę wód. Albo i nie wód bo nie wiem jak one wyglądają, czy są z czymś wymieszane, coś w nich płytwa czy to tylko taka wydzielina była w duuużej ilości. Nie wiem czy mam dzwonić po męża i pojechać do szpitala czy czekać? No i nie mam chyba skurczy, tylko taki ból brzucha na dole trochę jakby od kręgosłupa i jest mi niedobrze. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
GosiaczeQ25
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 12:51 pm Temat postu: |
|
|
Sprezynka Ty sie nie zastanawiaj tylko jedz sprawdz co sie dzieje...mi sie tez cos saczy ale to taki budyn a nie ze na podloge mi hlusły...wiec lepiej jedz jak Ci niedobrze...Mnie troche tez pobolewa brzuch na dole ale tylko troszke to odczuwam wiec sie narazie nie przejmuje...
Sprezynka ladny masz brzusio:)Wdzialam,widzialam:))))Buziaki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sprezyna
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 2:32 pm Temat postu: |
|
|
GosiaczeQ postanowiłam że niggdzie się jeszcze nie wybieram. Chlusło mi rano trochę może się nazbierało przez noc i jak wstałam to w pione wyleciały. To chyba jeszcze nie wody. Teraz znowu sączy mi się ten budyniek, boli brzuch wiec leżę sobie i śpię w większości czasu. Złapała mnie jakaś infekcja chyba, bolą mnie zatoki, cała głowa i uszy, a do tego zaczynam gorączkować. Chyba po raz kolejny zapalenie zatok się szykuje...
Właśnie całkiem niedawno zrobiły mi się rozstępy u dołu brzucha, paskuda. Jak widać krem nie do końca pomógł, teraz trzeba smarować żeby zbledły.
Przed chwilą wyczytałam na innej stronie że wody płodowe nie koniecznie lecą ciurkiem, zdarza się że sączą się po trochę przez kilka dni. W takim razie jeśli ich się trochę wylało to zanim zacznie się poród to i tak może trooochę czasu minąć No a czop? Nie powinien najpierw się oderwać?
Nic w ogóle nie wiem na ten temat więc wzięłam sie za edukację. Jedni piszą że widać, inni że można przeoczyć. To jak tow końcu jest? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
GosiaczeQ25
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 3:41 pm Temat postu: |
|
|
hmm Sprezynka jak masz goraczke to moze zadzwon chociaz na porodowke i zapytaj o co chodzi....bo jesli hlusnely wody i masz goraczke to moze cos tam sie zaczyna?mnie cos bola uda od wewnetrznej strony, i stopki, ale jak lezalam w szpitalu to cala opuchlizna zeszla z nozek i lekarz kazal mi lezec...no ale sie nie dziwie waze 90 kg masakra ale tak nie widac...wszystko poszlo w brzuch bo mam wielllki i duzo wod...a jak mnie badali w szpitalu to powiedzial ze Mala wazy ok 3 kg wiec jest w sam raz:)tylko cos sie nie spieszy haha ale ma jeszcze 3 dni do terminu...
Dzisiaj ogolnie mam lenia i leze w lozku...mysle ze na dniach cos sie zacznie...troche mnie kluje w lewym jajniku ale da sie wytrzymac <taki bol to nie bol> haha
A jesli chodzi o czop to ja tez juz nie mam go a nawet niewiem kiedy wylecial...chociaz raz zauwazylam na reczniku jak sie wycieralam po kapieli troche krwi ale to tak jakby mi lecialo z noska a doktor powiedziala ze to bylo chyba to... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|