Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 12:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny Very Happy
Jak po weekendzie??
Mnie brat z mężem zabrali do aquaparku i muszę Wam powiedzieć że wypoczęłam tam jak nigdy Very Happy Very Happy
Ale ludzie zwracali dużą i uwagę na mój brzuszek i baczenie mnie oglądali, już pod koniec dnia stało się to męczące... (ale przynajmniej dobrze że tylko patrzyli a nie chcieli dotknąć)
A Wy jak się relaksujecie i odpoczywacie od codziennych spraw?? Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 12:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja miałam bardzo leniwy weekend, nic mi się nie chciało i praktycznie siedziałam w domu Wink

Madzia fajnie że dobrze się bawiłaś Wink

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 12:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie dziewczyny!

U mnie z relaksem w ostatnim czasie jest kiepsko, bo coraz bardziej smucę się tymi bakteriami w moczu, niedawnymi skurczami (wczoraj wieczorem miałam jeden) i tym, że nie czuję ruchów dzidzi... Już sama zgłupiałam i nie wiem, czy to, co czułam w 16tc to były ruchy?.. Jeśli tak, to dlaczego teraz już drugi tydzień nie czuję nic?.. Ani ciut-ciut, nic, zupełnie nic... Crying or Very sad Crying or Very sad

Dziś rano zasuwałam do laboratorium mikrobiologii z próbką moczu w celu wykonania antybiogramu, a tu się okazało, że niewłaściwie ją pobrałam... Nie wiedziałam, że prócz podmywania się trzeba się jeszcze przetrzeć w "tych" okolicach rivanolem... Więc dopiero jutro oddam nową próbkę moczu do analizy, bo musi być mocz nocny...
Wizyta u gina w środę, a wyniki badania - w piątek...

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 12:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz może to nie były ruchy wcześniej . Ja zaczęłam czuć 2 tygodnie temu, jakoś od 18 tygodnia. Wcześniej wydawało mi się że też coś czuje ale najwidoczniej to nie były ruchy tylko jelita itp Rolling Eyes

Powrót do góry
Justyna88

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 1:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi się wydaje że gdyby te wyniki moczu były aż takie tragiczne to powinni przy odbieraniu zwrócić uwagę żeby jak najszybciej pokazać lekarzowi itp skoro nikt nic nie mówił to chyba nie jest najgorzej Smile a jednym małym skurczem nie ma się co przejmować bo Twoje nerwy bardziej dzidzi zaszkodza najwyżej przez te dwa dni bierz wieczorem dodatkową tabletkę mg mi gin mówił że mogę nawet 8 do 10 dziennie brać Smile i dopóki sam mg wystarcza to naprawdę jest ok Smile
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 5:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka, być może masz rację, ja już sama nie wiem.

Justyna, dziś znów czułam, jak brzuch mi się spina, więc łyknęłam drugi mg. Na razie jest dość dobrze. Ja nie chcę aż tyle tabletek mg dziennie łykać, bo mam specjalny "Magnez skurcz", co najwyżej 2 tabletki dziennie wolno i nie chcę przeginać... W razie czego jeszcze sobie no-spę zapodam.

Co do ruchów, to rzeczywiście jeszcze wcześnie, tylko te skurcze mnie niepokoją. Mogę wylądować w szpitalu, jeśłi na badaniu się okaże, że mam szyjkę macicy nisko, bądź lekko rozwartą. Confused

Co będzie - to będzie, nie będę już więcej smęciła i marudziła Wam.

Powrót do góry
anna27

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 7:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was serdecznie dawno nie pisalam , ale postaram sie teraz czesciej pisac , wlasnie mialam 3 dni temu wizyte u lekarza i z dzidzia jest wszystk ok zrobilam sobie badane genetyczne ( AFP) z krwi i wyszlo dobrze wiec troche sie uspokoilam ,mialam rowniez usg genetyczne i tez wszytko ok , tylko musze jeszcze wrocic za 2 tygodnie bo dzidzia sie zle ulozyla i pani dr. niemogla sprawdzic 1 raczki, polowy serduszka, noska ,ust , i nerek pozatym wszytko inne jest jak narazie w normie , i powiedziala ze chyba bede miala synka ale nie byla pewna moze za 2 tygodne lepiej se ulozy i wtedy zobaczy czy faktycznie bedzie synek , pozdrawiam Was serdeczne :D [/img]
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz no wszystko zależy od tego jakie to bakterie. Moja Zu ostatnio złapała b. coli....2 tyg na antybiotyku. Musisz to sprawdzić i nie ma na co czekać . Ale wcale nie musi być źle Wink. Mogłaś sama zanieczyścić próbkę - zdarza się
Skurcze...no cóz tak jak pisałam czujesz ,że jest cos nie tak łykaj no-spe. Ja swego czasu łykałam tabletke dziennie i byłam spokojna. Dodatkowo magnez 2 tabletki dziennie.
Jeśli chodzi o ruchy to masz prawo ich nie czuć. Po 20 tygodniu już musisz;). Spokojnie ja tez miałam takie przerwy. zamartwiałam się jak nie wiem co Wink. dzidzia jest malutka jeszcze Wink
Jeśli chodzi o antybiogram to jak zwykle opinie różne. Pierwsze słyszę o rywanolu ....przede wszystkim musisz mieć specjaly pojemnik na posiew to inny niz ten zwykły na mocz. Rano wstajesz, myjesz susię i do kubeczka. To tyle. Przemywanie nie potrzebne jesli myjesz dokładnie.
Pamietaj no- spa jest wskazana i nie bój się jej łykać . Lepiej zapobiegać niz mieć problemy.
I nie marudzisz Smile

anna27witaj Wink
A czemu robiłaś badania genetyczne?

Powrót do góry
anna27

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 12:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 - Ja robilam badania genetyczne bo mieszkam w Stanach Zjednoczonych i tu kazda ciezarna moze sobie zrobic no chyba ze nie chce ,ale ja sie zdecydowalam bo moje pierwsze dziecko zmarlo mialo wade genetyczne " zespol edwardsa" tagze w moim przypadku to badanie bylo wskazane , wiec sie zdecydowalam zrobic , i nie zaluje bo troche sie uspokoilam , pozdrawiam. Very Happy
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 1:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aa no widzisz . No to pewnie jak można to lepiej zrobić bo przynajmniej masz spokój na duszy Wink. A jak się w ogóle czujesz?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 11 z 41