Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj anna! Super, że wszystkie badania wyszły dobrze. Będę trzymała kciuki, oby tak dalej! A w którym tygodniu ciąży jesteś?

tosia, wydaje mi się, że nie zanieczyściłam pojemniczka. Zawsze najpierw do zalewam wrzątkiem, dokładnie suszę i zakręcam. Tak czeka do rana.

Dziś rano pobrałam próbkę moczu ściśle wg wskazówek pani z laboratorium mikrobiologii. Powiedziała, że być może już jutro będą wyniki!! Byłoby super, bo akurat jutro mam wizytę u gina, do którego dojeżdżam 40 km. Nie musiałabym extra jechać w piątek.

tosia, a dlaczego łykałaś no-spę?
A Zuzieńka już wyleczona z wrednych bakterii?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 4:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

Ja już po wizycie Smile
Moje dziecko zdrowiutkie, parametry wszystkie w normie ,wg usg 21t4 d. Waga duża bo 434 g Shocked
No i na 100 % CHŁOPCZYK Smile
Ogólnie mówiłam o stawianiu się brzucha i mam brac magnez. Szyjka zamknięta, długo więc tam nic sie nie dzieje Wink

Ale się ciesze że wszystko ok Wink

Powrót do góry
anna27

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 4:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz - Witam ja jestem teraz w 19 tydz i 3 dzien

Łobuz - Witam teraz czuje sie dobrze pierwsze 3 miesiace byly straszne z powodu wymiotow ale teraz jest ok oprocz zgagi , sporadycznego bolu glowy , pozdrwiam Very Happy
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz pojemniczek jeśli kupujesz w aptece sterylny to juz nie wyparzasz...do posiewu jest jeszcze inny .
No-spe łykałam przy twardnieniu lub bolącym brzuchu. Wiesz ja długo czekałam na Zunie więc jak tylko mnie coś zabolało to leciałam do lekarza;). Oczywiście takie boleści na początku ciąży były normalne bo macica się rozciągała. Ale ból był nieprzyjemny. NIe było twardnienia ale taki nieprzyjemny brzuch...Później okazało się ,że Zu jest bardzo nisko i napiera na szyjkę dlatego twardniał mi brzuch. Oczywiście nic się nie działo, nie było rozwarcia, skracania itd . Najzwyczajniej ułozyła się w danym czasie nisko. Ciąża nie była zagrożona. Lekarz wtedy mi powiedział,że jeśli tylko mnie niepokoją twardnienia czy boli to mam się nie męczyć tylko brać no-spe forte . To lek wskazany i nie ma obawy ,że zaszkodzi bo tylko pomoże. Jeśli twardnienia nie puszczają albo stają się bolesne wtedy odrazu do lekarza. No i tak sobie brałam magnez i połówkę no spy;)) Byłam szczęśliwa, nie bolało Wink)Magnez codziennie dwie tabletki a no spe jak mnie coś bolało. Tak średnio dwa razy w tygodniu

anetka
gratuluję synusia Wink)

Powrót do góry
Sunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 12:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BĘDĘ MIAŁA CÓRECZKĘ!!!!!!!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 1:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ojjj córunia Wink) gratuluję

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 1:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka, gratuluję synka, a Suni - córci!

Wczorajszy dzień miałam wyjęty z życiorysu - żołądek tak mi dał popalić, że tylko leżałam zdechła... Myślałam, że nawet do lekarza nie dam rady dojechać... Ale ostatnimi siłami zwlekłam się z łóżka i pojechaliśmy z mężem.

Z dzidzią wszystko jest w porządku, jak zobaczyłam te moje ukochane fikające nóżki, to o mało się nie rozbeczałam po tym stresie, któy miałam ze skurczami... Szyjka wysoko, zamknięta i długa.

Dzieciątko waży już ćwierć kilo, a średnica główki to 4 cm. Słyszeliśmy serduszko. Próbowaliśmy podejrzeć, co tam jest między nóżkami, ale mały czort tak wierzgał wytrwale, że NIC nie zobaczyliśmy.

Skurcze na razie odpuściły.

Wczoraj, gdy tak leżałam zdechła jeszcze przed wizytą, to się zastanawiałam, czy to kichy taką rewolucję mi w brzuchu uskuteczniają, czy czuję kopniaczki... No i wyszło szydło z worka! Gdy leżałam na usg czułam kopniaki dokładnie wtedy, gdy dzidzia fikała na monitorze! Nie będę więc już miała wątpliwości!..

Okazało się, że po wykonaniu posiewu moczu nie był konieczny antybiogram, bo na wyniku widniało: BRAK WZROSTU... Mam wykonać jeszcze jedno badanie moczu na nast. wizytę

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sunia gratuluję córki Smile

Łobuz ja od wtorku biorę magnez i odpukać brzuch prawie nie twardnieje i bóle słabiutkie Smile
No widzisz jednak czujesz już swoje Maleństwo Smile

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czuję i to KONKRETNIE! Laughing Wierzga to-to, jak zasypiam, wierzga, jak się budzę, wierzga w dzień!

Ale Wam dziewczyny zazdroszę, że już znacie płeć.

Powrót do góry
Justyna88

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 06, 2011 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej właśnie wczoraj się dowiedziałam że szpital w którym miałam zamiar rodzic nie ma na razie podpisanej umowy z nfz a przynajmniej dwa tygodnie temu jeszcze nie mial
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 12 z 41