Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justyna88

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 02, 2011 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej można wpaść w odwiedziny Smile już co prawda bez brzuszka ale tak mi się fajnie pisało że dalej Was czytam czasami Smile mój Kubuś dziś skończył 2 mies w zeszłym tygodniu na szczepieniu ważył 5.3 kg Smile i wygląda na to że niektóre z Was też wnet dołącza do grona szczęśliwych choć nie zawsze wyspanych mamus Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
doroti

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Maj 03, 2011 8:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!

A powiedzcie mi prosze czy w ciązy można dostać katar z niczego? bo ja juz sama nie wiem czy to alergiczne czy to wynika z ciązy - bo słyszałam ze zdarza sie tak, że podczas ciąży pojawia sie katar...wiecie cos o tym?

Pozdrawiam

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Maj 03, 2011 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja swoją dzidzię zobaczyłam jak miała 0,66mm Wink Byłam w szoku ale było troszkę widoczne gdzie główka, nóżki itp.

Ja mam wizytę teraz na 14 maja więc w sumie będę chyba w 12tyg. Albo końcówce 11.

Pogoda dziś jest tragiczna;((((

A co do kataru to też się nad tym zastanawiałam bo obudziłam się dziś rano i też miałam mały katar...
Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Wto Maj 03, 2011 12:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Beatka ja mam taki katar ze mi sie całymi dniami leje z nosa... meczace to bardzo.... podejrzewam alergie ale nie moge zrobic zadnych testow teraz....niestety

Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 03, 2011 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti kup sobie masc majerankowa i wcieraj w okolice nozdrzy(najlepiej pod nosem) 2x dziennie. ulga natychmiastowa. z tego co wiem to nie ma przeciwwskazan do stosowania w ciazy.
sproboj : a noz pomoze Very Happy

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Maj 04, 2011 10:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope mam juz od dawna ale to pomaga tylko na osłone naskórka na nosie... a jak mnie dopadnie to mi sie tak eje z oczu i nosa ze nie do opanowania...ehh a alergolodzy twierdza ze nic sie nie da...

bede dzis dzownic do mojego kuzyna jest alergologiem moze on mi cos w koncu pomoze Smile

ale dzieki za zainteresowanie Smile)

Moderator

PostWysłany: Sro Maj 04, 2011 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha... to Ty tez alergik jestes?
a kropli do nosa nie mozesz stosowac?
ja uzywam Buderhinu ale on chyba w ciazy nie jest wskazany...
to moze czosnkiem sie polecz? Smile

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Maj 04, 2011 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no własnie kuzyn mi powiedział, żebym buderin brała bo w małej dawce podobno nie jest szkodliwy dla dziecka...sama juz nie wiem co robic....
moj kuzyn madry doktor nie sadze zeby mi kazał brac cos co szkodzi, powiedział ze gorsze jest niedotlenienie przez zatkany nos niz branie tego leku....

wind_of_hope co o tym sadzisz?
Buziaczki

Moderator

PostWysłany: Sro Maj 04, 2011 11:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti znalazłam inf na temat tych kropelek ze to lek na sterydach i w zadnych wypadku nie stosuje sie go u ciezarnych. ja to 1 raz słysze, nawet w ulotce nie ma nic napisanego na ten temat.
chciałam zebys wiedziała - moze warto sie wstrzymac?
jesli sie wahasz do moze sproboj podleczyc sie naparem z majeranku? taka mini inhalacja. lepsze niz masc pod nos.
a co do Buderhinu to przejdz sie jutro do apteki i zapytaj co farmaceutki o tym sadza. one wiedza lepiej Smile wkoncu dzidzia jest najwazniejsza Smile

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 12:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti nie stosuj nic co nie zostało skonsultowane z ginekologiem. sterydy są niebezpieczne. Ja w ciąży musiałam uzyć maści ze sterydem bo wytrzymać nie mogłam ale co się najadłam strachu.....okropne. Oczywiście czasami trzeba zastosować jakiś lek ale to ginekolog musi na to zezwolić bo ogołnej ocenie dziecka itp.
Na zatkany nosek kup sobie kropelki olbas oil . Skrop sobie bluzkę przy szyjce, poduszkę przed spaniem. Bardzo pomaga. Polecam też wodę morską . psikasz i ----- nos . Tak do bólu Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 38 z 41