Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zanetka1910

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 27, 2011 6:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

HEJ DZIEWCZYNY!!! Very Happy
A co tu taka cisza???????????? Shocked
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Kwi 28, 2011 10:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zanetka, a co u Ciebie? Znasz już płeć maluszka?

Powrót do góry
zanetka1910

PostWysłany: Czw Kwi 28, 2011 7:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie narazie nic się nie zmienia. Nie znam jeszcze płci ale podejrzewam że będzie chłopczyk bo coś się ostatnio wymkło lekarzowi ale powiedzieć nie chciał. A maluszek już wariuje zwłaszcza z rana i wieczorem wierci się strasznie:) Całkiem przyjemne uczucie:) Pewnie później będzie mi tego brakowałoSmile A miałam dzisiaj powtórkę testu w kierunku cukrzycy z 50 g glukozy i nadal nie za dobrze. Także za kilka dni idę na test z 75g i jak wyjdzie nie tak to niewiem jak to bedzie..A tak to bardzo dobrze się czuję nie narzekam:):)Pozdrawiam
Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Kwi 29, 2011 12:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny... No rzeczywiście jakaś dziwna cisza tu panuje Wink
Co u Was słychać?? Jak się czujecie??

U mnie powiem Wam szczerze bywało lepiej.
Jestem zmęczona, śpię po 12 godzin na dobę + drzemka w ciągu dnia.
Zapominam o wielu rzeczach, czytałam o tym że kobiety w ciąży mają gorszą pamięć ale nie przypuszczałam że to dosięgnie mnie.
Plecy mnie bolą coraz bardziej i coraz częściej.
Kostki mi puchną ale na szczęście nie jest aż tak źle.
A najgorsze jest to że odrzuca mnie od jedzenia, normalnie otwieram lodówkę i mi się cofa. Wciskam coś na siłę, ale takie to nie jedzenie. Nie wiem czym to jest spowodowane.
Taka ładna pogoda pojechała bym gdzieś na jakiś długi spacer no ale niestety ból pleców i brak siły spowodowane ograniczeniem jedzenia uniemożliwia mi jakiekolwiek dłuższe spacery.
Jutro jedziemy na komunię zobaczymy jak to przeżyje Very Happy Confused

No a z dobrych wieści dzisiaj jak mój mąż wróci z pracy to zamawiamy wózek, ale musieliśmy się namęczyć bo w żadnym sklepie go nie ma. I mój mąż dzwonił aż do hurtowni.
A Łobuz powiem Ci że jednak zrezygnowaliśmy z tego q12. Kupujemy babyactive z serii jet.
Co prawda ma mniejszą gondole od q12 ale to tylko 5cm. A naczytałam się o tym q12 i nie wiem czy to po prostu konkurencja wypisuje takie opinie na internecie ale wole nie ryzykować.
A tyle było dzwonienia, starania się i szukania dla tego koloru:

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
muśka

PostWysłany: Pią Kwi 29, 2011 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam dziewuszki Very Happy

I ja się melduje, u mnie jako tako Confused ciągle męczą mnie bóle głowy a te upały okropnie mnie osłabiają, zwłaszcza jak po małą musze autobusem do przedszkola jezdzić, a wiadomo jaka znieczulica panuje i nie zawsze miejsce wolne się znajdzie Confused
Bąbelek bryka na całego, tak fika koziołki, że przez brzuch już widać i czuć Very Happy 4 mam usg i już teraz żołądek mi ściska ze strachu Sad

Zanetka1910
życzę aby cukier w normie wyszedł i ciesz się kopniaczkami bo potem naprawdę tego brakuje Smile

Mmmadzia
a Tobie kochana życzę abyś lepiej się poczuła i mogła wyjść na dłuuugi spacerek Smile
Wiesz co z tymi wózkami to naprawde jest ciężko bo w sklepach zwykle nie mają takiego modelu jaki się chce Confused
U mnie zwykle w tych lepszych sklepach są tylko najdroższe marki, nawet ten który sobie upatrzyłam kosztuje dużo więcej niż jak bym miała przez internet kupić. Wiec też będziemy zamawiać.

dziewczynki życzę udanej majówki, pięknej pogody i wspaniałego wypoczynku Very Happy
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pią Kwi 29, 2011 3:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
To ja tez troche ponarzekam Rolling Eyes
Moje nogi przypominaja nogi slonia, obrzeki straszne. Maly alej bardzo niziutko, co powoduje bol brzucha zwlaszcza wieczorem. Zmeczenie straszne a spac nie moge. Ogolnie to nic nie przygotowane bo brak sil i weny . Porazka .
Ale nie ma co narzekac bo jeszcze 1,5 miesiaca zostalo Smile

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sob Kwi 30, 2011 9:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!

Moja dzidzia ma juz całe 2 cm a serduszko bije 180 na minute SmileSmile okazało się, że będzie jeden dzidzius a nie dwa...jak to wstepnie mowili...

Beatka a ktory tydzien ciązy jestes bo widze ze w podobnym okresie ciazy jestesmy:)

pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Beatka.b

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Maj 02, 2011 12:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti dziś mam dokładnie 10 tydz i 4 dni;)

Ja już w sumie nie mogę się doczekać 14 maja bo mam wizytę u gin. i mam mieć jakieś inne USG ale nie martwię się bo mam nadzieję, że moja dzidzia będzie zdrowa;)
Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Pon Maj 02, 2011 4:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja w zeszlym tygodniu byłam w 9 Smile na pocztku w zasadzie Smile

nastepna wizyte mam w 13 tygodniu - 31 maja:) i tez sie juz nie moge doczekac:))

ja sie generalnie czuje dobrze - tyle ze przed świetami mialam zatrucie i tydzien się meczyłam, naszczescie bez wymiotów. ale straciłam na wadze.

Beatka a ty jak sie czujesz? Smile

Pozdrawiam

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Maj 02, 2011 6:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti, a gdzie masz suwaczek ciążowy?
Ja też zobaczyłam moją dzidzię piewszy raz, gdy miała niecałe 2 cm i nigdy nie zapomnę tego widoku.

muśka, trzymam kciuki za usg! Będzie dobrze! Niestety znieczulica jest wszędzie, nie tylko u Ciebie. Chociaż ostatnio jeden chłopak wpuścił mnie w kolejce przed siebie, gdy stałam w sklepie. Shocked To był jedyny przejaw współczucia, z jakim się dotychczas spotkałam.

Mmmadzia, ja zamawiam w maju jednak Bugaboo. Very Happy Mówią, że pierwsza decyzja jest najlepsza. Ten Twój wózek naprawdę ładny.

Ja też ostatnio coraz dłużej śpię, a o plecach to szkoda gadać... Rolling Eyes Bolą codziennie, nawet, gdy się ułożę na boku z poduchą między kolanami... Już sama nie wiem, jak mam leżeć i spać w nocy.

Prócz tego pojawiły mi się plamki pod oczami i wszyscy mówią, że to od wątroby. Confused Fakt, troszkę więcej ostatnio przebywałam na słońcu, ale bez szaleństw! Mam już kupiony krem ochronny z filtrami 30, czapkę z daszkiem i ciemne okulary. Very Happy

anetka, niewiele czasu już zostało! Współczuję puchnących nóg i bólu brzuszka, ale dasz radę, a w przyszłym m-cu będziesz już tuliła swoje dzieciątko wyczekane.

A zdradzę Wam, że ja chyba też będę czerwcówką.

Dziś właśnie zaliczyłam wizytę u gina z usg. Synio potwierdzony, zdrowy i duży, bo waży już 1884 g. Ułożony główkowo.
Niestety szyjka mi się skraca... Zawsze miała 40 mm, dopuszczalna minimalna długość to 26 mm, a ja mam 28 mm.
Lekarz jak usłyszał, że mam średnio 10 - 15 skurczy dziennie, to zwiększył dzienną dawkę no-spy i magnezu, a jeśli nie pomoże - to do szpitala.
Kurcze, nawet mąż się zestresował...

Mam dużo leżeć, a zalecana aktywność dzienna to 4 - 5 godzin... Crying or Very sad Szkoda, bo dopiero zaczęłam się cieszyć wiosną na spacerach i w ogródku...
Ale czego się nie robi dla dzidzi?..

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 37 z 41